Engamorgen torsdag 29. september: Deila ute etter gamle kollegaer

Ronny Deila på Valle. Der kan han komme til å måtte tilbringe mer tid fremover. Foto: Aperopet
Ronny Deila tilbød jobb til tidligere Godset-kollega. Foto: Aperopet

Vålerenga har forsøkt å hente nok en mann fra Strømsgodset, Elias Már Omarsson kan bli i Sverige, og Iskrigerne møter Lillehammer.

I går kom nyheten om at Ronny Deila har forsøkt å hente Haakon Lunov til Vålerenga.

Lunov er Strømsgodsets utviklingssjef, og har en høy stjerne i klubben. I sin tid fulgte han Deila til Celtic, før han returnerte til Strømsgodset. Lunov skal ha blitt forespeilet en rolle som assistenttrener i Vålerenga.

Men: En journalist i Drammens Tidende (paywall) melder at Lunov har takket nei:

Med tanke på hvor rasjonelt Godset-fans reagerte når vi hentet daglig leder og en forhenværende trener, så er det ikke rart Lunov nå får hyllest:

Personlig får jeg en lillestrømsk følelse når jeg ser reaksjonsmønsteret til Godset-folket. Tipper vi får se en ganske fet Haakon Lunov-tifo neste hjemmekamp på gamle kunstgress.


 

Elias blir i Sverige?

Elias Már Omarsson nyter suksess i IFK Göteborg. Han har scoret tre mål på de tre siste kampene, og fire på syv.

Dermed kan det se ut til at overgangen blir permanent. IFK Göteborg virker interesserte, samtidig meldes det at to andre svenske klubber står klar til å kuppe han dersom IFK ikke bruker sin kjøpsopsjon.

 

Dermed er det duket for en ny runde i enkelte Vålererenga-fans favorittøvelse: Gnaging over spillere som lyktes andre steder.

Nylig ble det for eksempel oppdaget at Ragnar Klavan har hatt en anstendig karriere etter han forlot Vålerenga som 18 år gammel lånespiller og backup for kaptein Tom Henning Hovi.

Elias hadde en høy stjerne blant mange Vålerenga-fans, og jeg syntes også han var morsom å se på. I alle fall morsommere enn Ragnar Klavan når han var her. Men fakta er uansett at Omarsson slet med å spille seg inn på laget, og at han ikke fikk vist så fryktelig mye de siste kampene han kom innpå.

Da er det kanskje best for hans karriere at han fortsetter et sted ting funker. Samtidig regner jeg med at Vålerenga blir brukbart kompensert for overgangen – økonomisk sett er klubben fortsatt i en situasjon der vi må selge spillere.

 


 

Vålerenga i dag

Iskrigerne får besøk av Lillehammer på Jordal Amfi i kveld, kl 18.30. Lillehammer ser ut til å være like kjedelige som tidligere, og står med følgende resultater hittil:

Manglerud Star 2-3 Lillehammer

Lillehammer 2-4 Storhamar

Lillehammer 0-4 Stjernen

Stavanger 6-3 Lillehammer

Lillehammer 5-3 Kongsvinger

Her er det bare å møte opp folkens. Selv om motstanderen er grå, tør vi minne om at Ylven spiller?

God Mandag ? Ny uke ? nye muligheter ? #vifhockey #iskrigerne #abbottandmosley #model #photooftheday #suit #ad #marble #watch #watches

A photo posted by Martin Laumann Ylven (@martinlaumannylven) on

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *