Engamorgen lørdag 1. oktober: Fullpakket Vålerengahelg

Foto: Grydis.no.
Rekdal krever tæl og glød mot Rosenborg. Foto: Grydis.no.

Iskrigerne spiller allerede i ettermiddag, det samme gjør damelaget i fotball, mens Rekdal og Co. drar til Trondheim i morgen.

Iskrigerne fortsetter sesongen, og kampene kommer tett. På torsdag røyk Enga på et nitrist tap for Lillehammer hjemme, og allerede i dag setter dem seg i bussen retning Fredrikstad.

Der møter man et Stjernen som allerede har mistet en meget god målvakt i Josh Robinson. Han måtte flytte hjem til USA av hensyn til dama, ei dame med egen YouTube-kanal hvor hun la ut lange tirader om hvor forferdelig Norge var. Noen av ankepunktene var at alle som kom inn på veien fra høyre prøvde å kjøre på henne (hun kunne ikke vikepliktsregelen), komfyren var treg til å varme opp – hun var vant til gass, og det verste var en østfoldsk løsning på vaskemaskinavløpet, hvor røret må styres i do når maskina går. Det skjønte ikke hun, så hun oversvømte leiligheten. Finn henne på YouTube hvis du orker.

Sarpingen Tommy “Hjelmkaster” Johansen har dermed tatt over jobben i Stjernen-buret. Stjernen vant 5-1 over Kongsvinger forrige kamp, men tapte 1-6 for Oilers runden før, og 2-5 for Storhamar før det. Vi bør ha muligheter til å vinne i dag, dersom vi klarer å sette pucken i mål.

Og tradisjonen tro fortsetter vi å dele bilder fra Ylvens Instagram:


 

Foppal

Det er oktober, og da skulle man tro at det begynner å bli rim i gresset, og cupfinalen nærmer seg. Men nei, det er fortsatt fem serierunder igjen. Med Bodø/Glimts 4-2 seier over Strømsgodset i går begynner det å bli rimelig folksomt på 30 poeng. I dag kl 15.30 spiller Stabæk nedrykkskamp mot Lillestrøm. Hvis Stabæk vinner klatrer de også til 30 poeng, og da ser LSK dødsdømt ut. Allerede før denne serierunden mente Norsk Regnesentral at det var 65,7% sjanse for at bøfla rykker direkte ned.

For vår del var det 6,8% sannsynlighet for kvalikplass, og 1,9% sjans for direkte nedrykk. Med andre ord ikke så veldig store muligheter for krise, men jeg tror vi skal være rimelig fornøyd med at vi har bedre målforskjell enn de andre, selv om den kan trues av Stabæk og Bodø/Glimt.

Dersom Stabæk tar poeng i dag er uansett Start ferdige. Når sant skal sies har de vel vært ferdige en stund – men undertegnede sørget i det minste for å hjelpe dem til sin første seier på godt over ett år nylig – da jeg satte penger på Haugesund-seier på Sør Arena.

For vår del møter vi altså Hele Norges Rosenborg på søndag kl 18, klubben som ikke har opplevd motgang på 25 år. De automatiske seriemesterene forventer over 18.000 tilskuere når Oslos Stolthet kommer på besøk i morgen, og gladgutten Pål André Helland forventer at Vålerenga står æresvakt.

Mestere eller ei, vi har noe å spille for. Dette blir en knalltøff kamp mot et hovererende hjemmelag som liker å ydmyke motstandere, og de kommer neppe til å ta lett på dette. Vi er Vålerenga, ingen er likegyldige til oss.

Dersom du har planer å reise til Lerkendal i morgen meldes det fra Sjappa om at det “ser ut til å bli” ledige billetter til bortefeltet, og at de vil selges i døra i morgen.

Rekdal melder at vi må finne tilbake til tælen og gløden vi hadde tidligere i høst, og spille med hjertet utenpå drakta på Lerkendal.

Det er jeg helt enig i.

Samtidig møter damelaget Sandviken på bortebane i Bergen i dag kl 15. Kampen streames.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *