Engamorgen søndag 2. oktober: Kamp mot RBK i kveld!

Zahid og Grindheim reiser mot Trondheim i dag. Foto: Grydis.no
Zahid og Grindheim reiser mot Trondheim i dag. Foto: Grydis.no

Det tetter seg til nederst på tippeligatabellen om dagen. Bodø/Glimt tok tre poeng på fredag og Lillestrøm slo Stabæk i går. Dermed er status før kveldens kamper at tre lag (deriblant Vålerenga) står med 30 poeng, tre poeng over kvalikplasserte Stabæk, og fire poeng over direkte nedrykk. Sesongen er definitivt ikke over.

Vår første mulighet til å bevege oss nærmere ny tippeligakontrakt er mot Rosenborg på Lerkendal i kveld. De nybakte seriemesterne har vunnet samtlige kamper på eget gress denne sesongen, så det er jo ikke akkurat som verdens største optimist jeg ser fram mot den kampen. Samtidig er det gjerne mot lag som ligger lavt og prøver å forsvare seg til poeng at vi sliter mest, og er det noe RBK ikke kommer til å gjøre i kveld er det å parkere bussen. Så kanskje vi klarer å bite godt fra oss og få med poeng hjem til Oslo Øst? Det ville føltes som en stor bonus, men faen så deilig det hadde vært!

 

Sjefen sjøl forteller til VIF TV at han har etterlyst trøkk og intensitet på treningsfeltet i etterkant av de to begredelige matchene forrige uke, og at han tidvis har sett det. Men som han sier: for å vinne kamper i Tippeligaen må det være der hele tida, over nitti minutter. Vi må spille med hjertet utapå drakta og vinne dueller for å vinne i kveld.

 

Vajebah Sakor, Daniel Fredheim Holm og Jonatan Tollås Nation er alle ute med skader før kveldens oppgjør, og det samme er langtidsskadde Samúel Kári Friðjónsson og Enar Jääger. I tillegg soner Robert Lundstrøm etter det gule kortet han pådro seg sist, og troppen som reiser nordover består derfor av følgende:

 

Marcus Sandberg, Aslak Falch, Simon Larsen, Markus Nakkim, Anders Nedrebø, Kjetil Wæhler, Rasmus Lindkvist, Simen Juklerød, Herman Stengel, Magnus Lekven, Christian Grindheim, Sander Berge, Ghayas Zahid, Rino Falk Larsen, Henrik Kjelsrud Johansen, Thomas Elsebutangen, Ernest Agyiri og Mohammed Abdellaoue.

 


Iskrigerne gikk på ukas andre tap i går, da de møtte Stjernen i Fredrikstad. Tidligere i sesongen har vi latt oss imponere over guttas vilje og oppofrelse, samtidig som vi har vært frustrerte over mangelen på uttelling framover. I går så det ut til å løsne litt framover, da gutta sikra seg en 3-1-ledelse tidlig i andre periode, men dermed forsvant også alt vi tidligere har sett av disiplin og vilje defensivt. 3-1 blei til 3-4 innen tredje periode var over, og det blei den andre smultringen på tre dager.

 

Alle målene fra matchen kan du se hos TV 2.

 


Også Vålerengas damelag var i aksjon i går, da de møtte Sandviken på bortebane. Kampen endte 2-2, etter Vålerenga-mål av Maija Saari og Silje Blakstad. Du kan lese mer om kampen på klubbens sider.


I går tok Stabæk i mot Lillestrøm til et bunnoppgjør som ikke var helt uinteressant for alle som følger Vålerenga. En seier til Stabæk hadde så godt som sikra nedrykket til LSK, men hadde samtidig gjort avstanden ned til kvalikplassen mindre for Oslos stolthet. Isteden vant LSK, og de holder dermed liv i drømmen om å overleve, samtidig som avstanden ned til Stabæk på kvalik ikke øker, samma hvordan kampen vår ender i kveld.

 

Det som imidlertid var interessant med kampen var at LSK-supporterne viste seg fram fra sin vanlige, sjarmerende side, og viste med all tydelighet hvorfor de fortjener en sesong eller fem på nest øverste nivå.

 

 

Velkommen til 2016, liksom. Og fortsatt spør man seg hvorfor man ikke har noen åpent homofile fotballspillere på toppnivå i Norge?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *