Engamorgen tirsdag 4. oktober: Skjebnehøst på flere fronter

Aslak Falch måtte hente tre baller ut av nettet i Florø i går. Foto: Grydis.no
Aslak Falch måtte hente tre baller ut av nettet i Florø i går. Foto: Grydis.no

Det er sportslig tunge dager for Vålerenga for tida. Søndag fikk vi pryl på Lerkendal, i går gikk rekruttene på en smell i Florø, og begge lagene kjemper en desperat kamp om å overleve i sine respektive ligaer. Men kanskje vi kan få en opptur i kveld, når “Iskrigerne” tar imot serieleder Stavanger Oilers?

Vålerengas nest beste har kjempa som løver for å holde seg i PostNord-ligaen denne sesongen, noe som har vært vanskeligere enn normalt med tanke på at halve ligaen rykker rett ned. Unggutta har klart å klamre seg fast på øvre halvdel, og til tross for et stygt 3-0-tap for serieleder Florø i går så er det fortsatt 3 poeng ned til Lysekloster på direkte nedrykk. Det vil si at vi fortsatt har fornya kontrakt i våre egne hender før de tre siste rundene hvor vi møter Fyllingsdalen, Stord og Egersund. Både Fyllingsdalen og Stord ligger under streken, men mens Stord allerede er så godt som fortapte så er Fyllingsdalen fortsatt med å kjemper om overlevelse, så kampen vår mot dem blir et oppgjør mellom to lag som kjemper for livet. Kampen går i Vallhall, så det er bare å notere seg datoen 9. oktober først som sist.

 

Samtidig er det verdt å huske på at alt arbeidet til rekruttlaget kan være forgjeves hvis A-laget ikke tar vare på de matchballene de har i de siste serierundene i Tippeligaen.

Et nedrykk for A-laget betyr nedrykk for rekruttlaget.

Så la oss bare la være å rykke ned, hva?


I Get-ligaen ser ting ut til å være avgjort allerede. Stavanger Oilers har en seks poengs ledelse allerede etter sju kamper, og bortsett fra en straffeseier i første serierunde har de plukka trepoengere i hver eneste kamp.

Så når de gjester Jordal i kveld blir det ingen enkel oppgave for “Iskrigerne”. Men underdogs-posisjonen kler gutta godt, som vi så i serieåpningen mot Storhamar, og hvis det er noen vi er klare underdogs i forhold til, så er det det suverene Stavanger-laget.

Så møt opp på Jordal i kveld og støtt gutta når pucken droppes klokka 19.00. Billetter kan du kjøpe her.


Er det noen i Vålerenga-miljøet du tenker at fortjener en ekstra påskjønnelse? En som legger ned mye frivillig arbeid for klubben? Norges Idrettsforbund kårer Årets Ildsjel, og ønsker seg nominasjoner innen 30. oktober.

Mer info finner du på klubbens sider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *