Engamorgen søndag 9. oktober: Storseier for Iskrigerne

Morten Ask. Foto: Jarl Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com/
Fire poeng – Morten Ask. Foto: Jarl Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com/

Det ble storseier til Vålerenga Hockey, og i dag er det skjebnekamp for Vålerenga 2 – og vi krever NFF-hoder på fat.

Vålerenga Hockey har, som vi har bemerket tidligere, gitt bort mange poeng mot de dårligste lagene i serien de siste åra. Derfor var det frykt for nok en Kongsvinger-fadese, men denne gang skulle ting gå på skinner. Denne gang var det ikke snakk om å skli rundt for halv maskin og regne med at det holdt. Nå var det 100% utført jobb fra start til slutt.

Iskrigerne vant 7-0 med 40-16 i skudd i Kongsvinger Ishall.

Morten Ask utmerket seg med fire poeng (1+3), mens to mann hadde tre poeng: Lindström (1+2) og Ylven (2+1).

Høydepunkter fra overkjøringa kan du se hos TV 2

Stats

Neste match er allerede førstkommende tirsdag kl 19 mot Storhamar. Ingen grunn til å bli hjemme. Storhamar har vi slått en gang allerede, men de har et sterkt lag. Dog et lag det er mulig å få ut av fatning og stil med hard jobbing og fysikk.

Vi gleder oss!


 

Vålerenga 2

Det er kun tre serierunder igjen i 2. divisjon, og som vi vet er det kamp for å overleve da divisjonen slankes – og halvparten rykker ned. Siden Lysekloster tapte 0-1 for Vard hjemme i går, kan Vålerenga 2 sikre plassen med tre poeng over Fyllingsdalen i Vallhall i dag. Fyllingsdalen må vinne for å ha mulighet til å holde plassen, så dette blir et bikkjeslagsmål – det er oss, eller dem.

Neste sesong er det ikke alle forunt å ha rekruttlag i 2. divisjon.

Andrelagene til Stabæk. Tromsø, Molde og Rosenborg er allerede ferdige. Håpet til Strømsgodset 2 henger i en tynn tråd, mens Odd 2 har tre poeng ned til streken, men møter i dag den ubeseirede serielederen Arendal.

Det er i Vallhall det skjer i dag, kl 15. 


 

“Nye Norge”

Ja, hva skal man si? Norge tapte 0-1 for Aserbadsjan etter nok en nitrist forestilling. Spillerne ser svake og uinspirerte ut, og Høgmo vel.. Høgmo fortsetter å være Høgmo.

Det var interessant å observere det som skjedde etter kampen var over:

Rekdal sitter i studio og sier at det er kultur for ansvarsfraskrivelse i norsk fotball for tida. Så går de rett over til Ole Selnæs, som åpenbart skulle markert målscoreren: “Det var ikke min mann som scora”.

Senere kan vi lese at Selnæs gir dommeren skylda..

Neste match er mot San Marino. Det skal være en automatisk hjemmeseier, og bør ikke ha noe å si for Høgmos stilling som landslagssjef. Han bør allerede være ferdig.

Men dette problemet handler egentlig ikke om Høgmo. Det handler om hele NFF-systemet, om en kameratgjeng som sitter og høster millionlønninger uten at det skjer noe.

Nils Johan Semb, mannen som selv sørget for en pinlig EM-exit med å safe inn 0-0 mot Slovenia i 2000, et lag vi nylig hadde slått 3-0, har nå sittet som toppfotballsjef i syv jævla år.

Syv år er lenge – veldig lenge. Og det har ikke skjedd noe. I tillegg dolka altså pampeveldet Drillo i ryggen og ansatte Høgmo bak hans rygg, mens han var på ferie i USA. At han der og da ikke gikk av i protest sier kanskje noe. Her er det om å gjøre å klamre seg til en millionlønn man bare kan drømme om å få andre steder.

Det gjelder Semb, Høgmo og flere andre.

Og da har vi ikke en gang begynt å gå innpå alt det utenomsportslige, som at de stemte frem en helt uerfaren UEFA-sjef på bekostning av en erfaren Ajax-mann.

NFF-systemet må virkelig, virkelig ryddes opp i. Og problemet starter på toppen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *