Engamorgen mandag 10. oktober: Rekruttene redda spenninga

Siden omtrent alle resultater gikk Vålerenga 2 sin vei på lørdag, kunne gutta våre sikre plassen i neste års nye 2. divisjon. De tok en Vålerenga. Apropo å ta en Vålerenga. Vi snakker litt mer om landslaget, takket være vår favoritt hakkekylling, Esten.

Tap i Vallhall

Med kun en nedrykksplass igjen å frykte, hadde Vålerenga 2 sjansen til å sikre plassen da Fyllingsdalen kom på besøk. Fyllingsdalen har kniven på strupen og måtte vinne for å ikke falle av racet. Vi visste altså på forhånd at bussen ikke ville bli parkert.

Dæven gutta herja. KWR sine kommentatorer snakket om 80 % ballbesittelse og i første omgang hadde vi kanskje fem feite sjanser, der minst to burde vært mål. Andre omgang fortsatte på sammen måten, inntil Fyllingsdalen fikk en kontring og scoret på sin første sjanse. I de viktige minuttene etterpå, klarte Fyllingsdalen å få straffe. Med 0-2 på tavla rullet det inn opptil flere busser foran bortelagets mål. Vi fortsatte å ha mye ball, men avslutningene ble vanskeligere og færre. Så kom en ny kontring og Fyllingsdalen scoret sitt tredje mål på sin andre sjanse og nøytraliserte med det ut vår positive målforskjell.

Med to serierunder igjen ligger vi fortsatt på sjette plass og 33 poeng. Rett bak oss ligger Fyllingsdalen med 31 poeng og på den siste nedrykksplassen ligger Lysekloster med 29 poeng. Vi trenger altså kun en seier for å sikre plassen. Det holder egentlig med uavgjort i de to siste, pga Lyseklosters horrible målforskjell, men uavgjort-gambling er ikke for oss. Det passer bedre Toppfotball-sjefen.

Så la oss snakke om landslaget

For å være helt eksakt, Esten O. Sæther snakker om landslaget. Der resten av norsk sportspresse lukter blod og forholder seg til Per-Mathias Høgmo som om han er Mannegruppa Ottar, har Esten gått inn for å forsvare Høgmo. Det hadde faktisk vært litt klasse over det, hadde det ikke vært for måten han gjør det på.

Nei, for her drar han med seg Kjetil Rekdal inn i dragsuget, fordi I ikke har tatt så mange poeng med Vålerenga i sin andre periode i klubben. Det har visst også noe å gjøre med ny spillestil, men tråden blir litt vanskelig å følge da den ikke helt klarer å balansere hva som er kritikk og hva som er til forsvar. Mulig jeg er for dum til å skjønne det.

Men en ting kan vi være enige med Esten i

Det er ikke bare å kaste Høgmo og få inn en ny trener, så blir alt bra. Norsk fotball blir ikke kvitt sine problemer i en så enkel vending. Om Esten velger å skylde på spillermaterialet fordi han er ansatt av forbundet vil nok flere spekulere i, men jeg ser oppover. Vi må få inn bedre kompetanse og bedre personer i toppleddene av norsk toppfotball. Noen som kan samarbeide med og utfordre landslagssjefen, i tillegg til å samarbeide med klubbene. For ser man på norsk fotball internasjonalt de siste 17 årene, er det ikke vanskelig å se at ballen ikke ruller i riktig retning.

Er de på toppen villige til å tre til side, sånn at vi kan få inn bedre kompetanse?

Jeg tviler, så derfor har jeg løsningen

Tom Nordlie som landslagstrener. Tom er godt kjent for å drive rovdrift på spillerne sine, få kjappe resultater og slite på nervene til de rundt ham i det daglige. Landslaget trenger resultater nå, dersom vi skal ha en sjanse på å nå VM. Spillerne ser han maks en kortere periode nesten hver måned og med følelsesmennesket satt fri i gangene på Ullevaal, ville vi nok blitt kvitt en god del daukjøtt.

Når dette viser seg å funke, er det bare å spørre meg om hva som må gjøres i Midtøsten.