Engamorgen tirsdag 18. oktober: Forren til Vålerenga?

Kjetil Rekdal. Foto: grydis.no
Kjetil Rekdals pokeransikt. Foto: grydis.no

Vegard Forren blir linket til Vålerenga, men vi har en oppgave å gjøre først. Iskrigerne er snart tilbake på skjermen, og det kan bli ville greier. I kveld spiller de bortekamp mot Kongsvinger. Igjen.

 

Vegard Forren har blitt linket til Vålerenga før, og nå skjer det igjen. Han er kontraktsløs etter sesongen, og kan eventuelt komme gratis. Rekdal er vanligvis en god pokerspiller, men slik det gjengis i VG har han ikke veldig pokerface. Uansett må plassen sikres først, det er han helt klar på.

Forren hadde vært en perfekt signering. Det er mangelvare på fysisk sterke stoppere i norsk fotball, og Forren er vel kanskje den beste i Tippeligaen. Med satsningen vi har gående nå så er det ikke så rart om vi gir han et tilbud.

Det er bare en ting som må fikses opp i først:

 

Allerede søndag kveld tok VG kontakt med to nedrykkseksperter i Tom Nordlie og Arne Sandstø for å be dem vurdere hvem som rykker ned.

Tom Nordlie tipper vi tar fire poeng på de tre siste kampene, og holder oss. Arne Sandstø tror vi taper alle de tre kampene, og ender på kvalik.

Begrunnelsen til Sandstø er grei: Han mener at lag som aldri hadde regnet med å ligge der og mener seg for gode til å rykke ned, slik vi har ment, får problemer når ting drar seg til i nedrykksstriden. Vålerenga er et slikt lag som “heller vil spille fin fotball”.

Han mener også Stabæk er et slikt lag.

Da skurrer det litt. Så Stabæk naive ut for dere på søndag? Ikke for meg iallefall. De så omtrent likedan ut i fjor når de tok medalje, og det mener jeg er et av hovedproblemene med Tippeligaen. Det er for mange søplelag som ikke har noe der å gjøre.

Ja, jeg er klar over at vi lett kunne rykket ned med færre lag, men det er ikke poenget. Bodø/Glimt, Aalesund, Lillestrøm, Stabæk og flere andre klubber har en spillestil som tilsier at de rett og slett har gitt opp å utvikle seg. Det er flust av lag i Tippeligaen som spiller defensiv kontringsfotball, og som bruker utenlandske middelmådigheter fremover på banen i håp om å finne en “juvel” de kan selge til utlandet mens de tar minst mulig risiko spillemessig. Samtidig har vi en OBOS-liga full av voksne spillere over middagshøyden som egentlig burde spilt i 2. divisjon, slik at OBOS ble en utviklingsarena for de som vil ta steget opp.

Det er en av hovedproblemene i norsk fotball slik jeg ser det. Dersom du legger opp til å parkere bussen og sende løpepasninger på noen islendinger og afrikanere hele sesongen, så har du spilt falitt og erklært til alle at “Vi velger å ikke ta vår del av jobben for å utvikle norsk fotball.”

Selv om Vålerenga akkurat nå ser forholdsvis naive ut i stilen, så mener jeg det ikke er på spillestil skoen trykker. Det er fullt mulig å være uredd, tøff og fysisk og samtidig spille positiv fotball. Problemet for oss ser ut til å være at spillerne er engstelige, redde for å feile. Nok engang ser det ut til at det hviler for mye på skuldrene deres. Dette sitter i huet først og fremst.

I VG vrir LSK-supporter Morten Stokstad kniven rett inn Vålerenga-kroppen. Hans eget lag står med begge beina i nedrykkssumpa, så da er selvsagt tingen å oppsøke Vålerenga-folk for å prate om nedrykk, slik tabloidmedia har for vane å gjøre.

Han får Grindheim i tale, som sier det ville være krise. Ingen tvil om det. Han påpeker også at Odd Grenland antagelig hadde flere tilskuere enn oss i medaljekampen. Ingen tvil om det heller. Samtidig er det ganske fascinerende og se hvor mange som påpeker at Vålerenga trekker få tilskuere når hele Tippeligaen er i ferd med å gå i dass. Brann trekker for eksempel færre tilskuere nå i sølvkampen enn de gjorde i en del kamper i OBOS-ligaen i fjor. Allikevel breier de seg på sosiale medier over hvor få som kommer for å se Vålerenga. At Odd trekker over 7000 tilskuere i kamp om sølvet burde være en selvfølge.

Fakta er at norsk fotball er midt i en kraftig nedtur på de fleste nivåer. Vålerenga kan bare gjøre sin del: Det er å holde plassen i Tippeligaen på bekostning av brønnpissere som Bodø/Glimt og Stabæk, flytte inn på ny stadion, og prøve å ta opp kampen med Rosenborg når vi endelig får ting på stell.

Den jobben starter med tre poeng på Alfheim på søndag.


 

Iskrigerne kommer med ny sesong, og skal vi tro promoen til TV 2 blir det ikke mindre heftig denne gangen.

Se videoen her

 

Vålerenga i kveld: Kongsvinger – Vålerenga kl 18.30. Det er ikke lenge siden vi var der oppe og spilte mot dem, og vant da 7-0. Det var så morsomt, så det satser vi på en gang til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *