Engamorgen torsdag 20. oktober: Cupfinale i november.

Magnus Retsius Grødem scoret 2-0-målet i VIF G19s semifinaleseier over Sandnes Ulf. Foto: Vålerenga Fotball
Magnus Retsius Grødem scoret 2-0-målet i VIF G19s semifinaleseier over Sandnes Ulf. Foto: Vålerenga Fotball

I dagens Engamorgen tråler vi rogalandspressen etter at Vålerengas G19-lag (juniorlaget) overbevisende vant 2-0 over Sandnes Ulf i gårsdagens semifinale i cupen. Samtidig minner vi om dagens hockeykamp på Jordal Amfi.

Vålerengas hjemmesider melder at juniorlaget er klar for finalen i NM G19 etter å ha slått Sandnes Ulf 2-0 på bortebane i går kveld. Molde slo Lillestrøm 6-1 i den andre semifinalen onsdag, og blir motstander i Telenor Arena lørdag 19. november kl. 11.00.

Vålerenga var det dominerende laget, mens Sandnes Ulf lå kompakt gjennom første omgang.

På best mulig tidspunkt rett før pause slo Mats Andersen en langpasning som Lars Olden Larsen tok ned, la pasningen bakover i feltet og Henrik Udahl satte ballen i nettet fra forholdsvis kort hold. 1-0. Og pause.

Allerede 7 minutter etter pause doblet Vålerenga ledelsen da Aron Dønnum slo en perfekt corner på hodet til Magnus Retsius Grødem som stanget inn 2-0.

Vålerenga stilte med følgende lag: Kristoffer Klaesson – Madhusan Sandrakumar, Kristoffer Hay, Mats Andersen (kaptein), Henning Tønsberg Andresen – Ernest Agyiri, Didrik Støer Hagen – Henrik Udahl (Thomas Elsebutangen fra 45) – Aron Dønnum (Henrik Udahl fra 61), Thomas Elsebutangen (Lars Olden Larsen fra 38 (Nicolay Grimstad fra 67)), Magnus Retsius Grødem (Lars Olden Larsen fra 79 (Fredrick Pettersen fra 89))

Oppsummeringen i den rogalandske lokalpressen (Sandnesposten og Dagsavisen Rogalands Avis) er at Sandnes-juniorene tapte for et bedre lag.

Sandnesposten vektlegger at Vålerenga hadde en vesentlig bedre midtbane enn hjemmelaget, og trekker fram at Didrik Støer Hagen og Ernest Agyiri spilte på et høyere nivå enn Sandnes-gutta. “Når det gjaldt forflytningsevne, ballbehandling og gjenvinning var de to overlegne sine rivaler. Da ble det dessverre vanskelig for Sandnes Ulf. Dybevik og Brahimi spilte ikke veldig dårlig, men det gikk for sakte og for mye på tvers og bakover. Sett i et annet lys, overmakten ble for stor”.

I iTromsø (hvorfor de mener noe om kampen framstår som noe uklart, men det handler vel om et samarbeid av noe slag) er Sandnes Ulf-kaptein Axel Kryger irritert etter å ha gitt etter for overmakten.

– Vålerenga var bedre enn oss, vi må bare innrømme det. Men det er irriterende at de scoret i siste minutt før pause, og enda verre at de fikk 2-0 på dødball. Hadde vi gått til pause med uavgjort, kunne dette blitt vår kveld.

Midtstopperen blir sammen med keeper Selvik og stopperkollega Jacobsen kåret av samme avis til Sandnes Ulfs beste, og som avisen skriver “Det sier naturligvis en god del om at Vålerenga hadde ballen mest og truet oftest”.

– Vi møtte et veldig godt lag med mange individualister på høyt nivå. I slike kamper er det viktig å ha marginene med seg. Vi slapp inn et mål på overtid i første omgang, og så skjedde det en markeringssvikt på corner. I tillegg kunne det blitt spennende om Jon Petter Stangeland hadde scoret på den store sjansen han fikk like før slutt sier Sandnes Ulf-trener Emblemsvåg.

 

Hvorfor er dette viktig for Vålerenga?

At Vålerenga er en god arena for unge spillere er det ingen tvil om. Vi ser ut til å kunne bli ett av kun to elitserielag med andrelaget vårt på nivå 3 neste sesong (Odd er det andre). Gutta spiller en mengde kamper på ulike arenaer, og veien til finalen er tatt med mange ulike spillere. Gjennom de seneste sesongene har flere spillere fra disse lagene også funnet veien inn i A-stallen. Ghayas Zahid (via utlån til Ull/Kisa), Markus Nakkim (via Strømmen) og Ivan Näsberg (nå solid i Varberg, forhåpentligvis tilbake i VIF neste sesong) er tre eksempler. I tillegg har Sander Berge tatt skrittet uten å avhenge av utlån, mens en rekke andre spillere har fått innhopp på A-laget.

Med suksess på dette nivået, i denne aldersgruppen, vil Vålerenga bli en attraktiv klubb å komme til for de største talentene, og vil synliggjøre at det å gå til Vålerenga som 15-åring hjelper deg til større ligaer.

Så må vi bli enda flinkere til å sørge for at de største talentene forblir talenter hos oss, slik at den neste Adam Larsen Kwarasey eller den neste Nicolay Næss ikke må forlate klubben for tidlig. Men for hver spiller som dette er det mange store talenter som når sitt maksimum som 18-åringer, og som vi ikke kan beholde bare for å beholde.

Som skiløperen Odd-Bjørn Hjelmeseth sa om hvorfor han hadde nådd lenger enn broren som nok var et større talent, “Jeg var nok mer glad i å ha det vondt”. Og den motivasjonen kan det være vanskeligere å påføre enkelte enn andre.


Hockey i kveld

Vålerenga Hockey møter Frisk Asker hjemme på Jordal i kveld klokka 18.30. Sesongens første tap for iskrigerne kom mot nettopp Frisk i Askerhallen, i kveld kommer revansjen.

For Vålerenga er i god flyt, noe 7-0-seieren over Kongsvinger i de dype skoger tirsdag kveld viste.

— Jeg føler at det er vi som må ta dem nå. Det trenger vi også, nå er vi vel noen poeng bak dem. Skal vi henge med dem og den øverste halvdelen av tabellen må vi vinne i morgen. Mot gamle lagkamerater av meg, sier Espen Fanøy Salo til Vif-hockey.no

Hele intervjuet kan du se her:


Vålerenga ligger nå som nummer fem på tabellen med 20 poeng. Frisk Asker har 23 poeng og ligger på tredje. Med full pott kan Vålerenga komme àjour med askerlaget.

Rasmus Juell og Jonas Oppøyen var til undersøkelse hos lege onsdag ettermiddag.

Rasmus Juell fikk seg en smell i kampen mot Kongsvinger, og var onsdag ettermiddag til undersøkelse hos lege hos Olympiatoppen. Beskjeden er at han er ute i rundt seks uker grunnet skaden i benet. Juell ønsker selv ikke at skadeområdet skal omtales mer spesifikk.

Jonas Oppøyen møtte bryte under kampen mot Lørenskog forrige lørdag og var til ny undersøkelse sammen med Juell onsdag ettermiddag. Resultatet er en kne-operasjon i begynnelsen av november og et påfølgende langtidsfravær av uviss varighet.

Billetter til kampen får du her.

For øvrig melder TV2 i en pressemelding at de flytter livekampene i hockey til TV 2 Zebra når fotballsesongen er over. Første kamp blir Storhamar-Sparta 8. november, med påfølgende ukes Storhamar-Vålerenga som første Vålerenga-kamp.

2 kommentars på “Engamorgen torsdag 20. oktober: Cupfinale i november.

 • 20. oktober 2016 i 09:22
  Permalink

  Dessverre så måtte jeg avlyse turen til Sandnes i siste liten. Så kampen på Klanens web radio og det beste laget vant, ferdig diskutert! Har riktig nok sett dem spille bedre men cup er cup! Stort grattis til laget og støtte apparatet! Gleder meg til 19.november!

  Svar
 • 21. oktober 2016 i 13:48
  Permalink

  Aperopet skriver “Så må vi bli enda flinkere til å sørge for at de største talentene forblir talenter hos oss, slik at den neste Adam Larsen Kwarasey eller den neste Nicolay Næss ikke må forlate klubben for tidlig. Men for hver spiller som dette er det mange store talenter som når sitt maksimum som 18-åringer, og som vi ikke kan beholde bare for å beholde”

  Derfor kunne det vært en ide å ha en “ekstern pool” av øyne som har gunstig track-record når det kommer til å se potensiale, som kan være rådgivere til egne utviklere. For de som står på avstand kan være mindre “farget” enn de som står midt oppi talentutviklingen

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *