Engamorgen fredag 21. oktober: Sander Berge mister sesonginnspurten

Sander Berge er ute resten av året. Foto: grydis.no.
Sander Berge er ute resten av året. Foto: grydis.no.

Hockeygutta tok en herlig seier i går, og vår nye daglige leder framstår som en solid fyr. Men dessverre handler dagens Engamorgen mest om at en av våre viktigste spillere ikke får bidratt i kampen om å redde plassen i Tippeligaen.

“Der var sesongen til Sander over” var det første jeg tenkte da vår midtbanejuvel lå og vrei seg i gresset på søndag kveld, og det samme blei mumla av de fleste som satt rundt meg på hovedtribuna. Når man faller om uten å ha blitt grisetakla, og viser at man har såpass enorme smerter i kneet, da sier det seg selv at det ikke er en smell man bare løper av seg.

Og i går kom den kjipe, men ikke helt uventa meldinga fra klubben: Sander Berge har operert kneet, og er ute resten av året.

Hva dette får å si for den videre karrieren til unggutten er ikke greit å si. På et eller annet tidspunkt kommer han til å gå til en større liga, det er det ingen tvil om, men uten denne skaden kan det fort tenkes at det hadde skjedd allerede denne vinteren. Nå kommer nok rekonvalesenstiden etter operasjonen til å få mye å si for når han tar det neste karriereskrittet.

Jeg skulle gjerne ha sett Sander i Vålerenga helt til han legger opp, men at en skade skal holde ham i klubben unner jeg ham selvfølgelig ikke. Det hadde vært mye bedre for alle parter om han hadde kunnet bidra i de siste tre kampene, for så å bli solgt, enn at han skal være hos oss første halvdel av neste sesong på grunn av skaden.

Vi ønsker Sander god bedring!


 

Erik Espeseth presenterer seg

 

Etter at Tor Olav Trøim valgte å gå “all in” i klubben tidligere i år, og satse ved å gjøre noen solide nøkkelansettelser, kom som kjent signeringene av Ronny Deila og Erik Espeseth som perler på en snor.

Ronny Deila kjente nok de fleste godt fra før, mens Espeseth ikke var en like medieprofilert figur. Nå har klubben lagt ut et “bli kjent”-intervju med den nylig tiltrådte daglige lederen, og han framstår der som en meget bra mann for klubben.

Han forteller at han er veldig utviklingsorientert, og sier at vi skal bygge en etablert toppklubb over tid, uten å kjøpe oss til kortsiktig suksess, noe som selvfølgelig er som musikk i våre ører. Det at han og Deila har en god track record fra Godset med å følge akkurat den planen viser dessuten at dette ikke bare er tomprat.

Men jeg synes også at Espeseth framstår som en riktig mann for klubben i hele væremåten i intervjuet. Han sier de riktige tinga, og han sier dem på en riktig måte.


 

Seier over Frisk

Vålerenga hockey tok imot Frisk Asker hjemme på Jordal i går kveld, og etter at pusekattene fra vest tok føringen tidlig i første periode skulle det meste handle om de kongeblå. En enorm Martin Laumann Ylven leverte to mål og en assist, før Frisk fikk et trøstemål rett før full tid.

En herlig 3-2-seier der, altså.

Målene kan du se på TV 2 sine nettsider 


 

Streng straff for Gunnarsson

I Get-liga-kampen tidligere i uka, mellom Vålerenga og Kongsvinger, oppstod det en situasjon mellom Philip Gunnarsson og Kongsinvers Kim Lennhammer. De to spillerne kolliderte, og begge gikk i bakken. Nå kan NRK fortelle at Disiplinærutvalget i Ishockeyforbundet idømmer Gunnarsson hele åtte kampers karantene for det de mener var en takling mot hodet.

 

«Rapporten Disiplinærutvalget har mottatt fra NIHF samt de tilgjengelige videobilder beskriver og viser en takling rettet mot en spillers hode. Disiplinærutvalget støtter NIHF sin vurdering om at dette er en takling som skal bestraffes etter regel 124 – Takling mot hode og nakke.», står det i rapporten fra Disiplinærutvalget.

Dette er både sportssjef Espen Knutsen og trener Roy Johansen dypt uenige i.

– VIF er i oppspillsfasen, Trygg prøver å spille igjennom Gunnarsson som kolliderer med Kongsvingerspilleren. Ser man på hodet til Gunnarsson har han fullt fokus på Trygg som puckfører.

Gunnarsson ser ikke motspilleren før en tienedel før kollisjonen skjer. Slik vi ser det kunne det like gjerne vært Gunnarsson som hadde blitt liggende, skriver Vålerenga i sitt tilsvar til Disiplinærutvalget ifølge NRK.

Vålerenga anker straffen, så siste ord er neppe sagt i denne saken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *