Engamorgen lørdag 29 oktober: Billettpressa går varmt på Valle

VIF-LSK 2016

Vålerenga nærmer seg 16.000 solgte billetter til derbyet, vi har det siste om kampen. En Tippeliga-dommer legger opp umiddelbart og Filip Gunnarsson må sone åtte kamper.

Billettpressa på Valle er fri for støv og spindelvev, og jobber nå for fullt. På fredag rundet billettsalget 15.000 og hvis du vil ha matchbillett bør du kanskje kjappe deg, fordi Ullevaal har redusert kapasitet. Det er kun 20.000 billetter tilgjengelige til dette oppgjøret, delvis pga sikkerhetsgrunner (VG øvre har samme inngang som VG nedre), men også fordi det er arbeid på taket over Vestbredden. Øvre etasje er dermed stengt.

Klubben melder dette på Twitter i formiddag:

På søndag åpner dørene kl 16, og folk anbefales å møte opp tidlig. Vålerenga flesker til med TO Kahoot-quizzer, hvor du kan vinne sesongkort og telefon fra Huawei.

Til VG mener Erik Espeseth at det kan bli utsolgt, altså 20.000 på Ullevaal til denne kampen. Samtidig fortelles det at det blir en markering for Kjetil Wæhler til denne kampen, slik det hør og bør. Wæhler er manges favorittspiller, men han ble også seriemester i 2005 og norgesmester i 2008. Det er med å gjøre han til en Vålerenga-legende og en av klubbens bedre signeringer noensinne.

Reidar Sollie i Dagsavisen ser på rivaliseringen med LSK, og hvor opphavet til den er. 1976 ser ut til å være startskuddet, da de begynte å hente spillere fra oss og andre Oslo-lag, noe som var ganske uhørt på den tiden. Faktisk var det så ille at NFF innførte krav om at klubber måtte fortelle skriftlig til andre klubber når de kontaktet spillere, og LSK svarte med å sende brev til samtlige klubber. Da ble de ekskludert fra serieforeningen.

Sjarmerende, som alltid. Og LSK har vel egentlig alltid fortsatt den praksisen, blant annet ved å nærmest hente spillere vi har hatt på prøvespill på Valle og ta de med opp til Åråsen, samt rekruttere spillere fra klubber over hele Oslo Øst. Men når vi henta John Carew fra Lørenskog, da klikka de i vinkel fordi de mente Lørenskog var deres territorium.

Egentlig er hele historien med LSK preget av en klubb som oppfører seg som langt større enn den egentlig er, og som preges sterkt av et provinsielt mindreverdighetskompleks.

Og apropos Dagsavisen, vi har vår egen spalte der hver fredag, og her kan du lese gårsdagens sak.


 

Hvor mange ganger har du ikke ropt “Legg opp a dommer”? Vel, nå har en av dem gjort det. Ken Henry Johnsen, som ikke klarte å vise ut Fredrik Carlsen når han grisetaklet Vajebah Sakor, har bestemt seg for å legge opp umiddelbart. Ken Henry fikk en pause etter Aafk-kampen, han ligger sist på VGs dommerbørs, og har fått veldig mye pepper etter mange grove feil.

Nå melder han at han ikke lenger har gløden som er nødvendig. Det er jo synd på en måte, men for å være ærlig – når man har gjort så mange feil så burde man kanskje trappe ned et nivå. At Ken Henry velger å legge opp er fair nok. Da blir det mer tid til å være snut i Tønsberg.


 

Karantenen til Filip Gunnarsson opprettholdes etter kollisjonen/taklingen på en Kongsvinger-spiller. Han må dermed sone åtte kamper. Disiplinærutvalget står på åtte kamper, noe han delvis fikk fordi han er en “repeat offender” som de kaller det “over there” på andre sida av havet.

Ganske imponerende å være en gjenganger når du har fått en matchstraff på fem sesonger. Jeg har sett taklingen, og er dog ikke helt enig i Shampos påstand om at det “var en kollisjon” selv om dommerne ikke så det. Dommerne ser heller ikke økseslag med køller mot hode/nakke. For meg ser det ut som en klassisk blindside-takling som er temmelig sen, og som lett kan ende med skade. Når jeg så den tenkte jeg at det er 3-4 kampers karantene, noe som kanskje ville skjedd dersom disiplinærutvalget ikke mente Gunnarsson er en “repeat offender” i sitt alternative univers.

Til klubbsidene sier Shampo at disiplinærutvalget og hvordan dette funker i Norsk Hockey er noe de vil komme tilbake til fordi “noe må gjøres”.

Forøvrig er åtte kamper det samme Sparts halvtomsing Didrik Nøkleby Svendsen fikk da han klabba til en dommer – en spiller som ER en “repeat offender”.


 

Og du: Sjekk stadion nå!

 

Èn kommentar på “Engamorgen lørdag 29 oktober: Billettpressa går varmt på Valle

  • 30. oktober 2016 i 00:04
    Permalink

    Apropos stadion, er i gang med supporter tribunen og fundamenter støpes og søyler reises på Østbredden. Tak over hovedtribunen om et par uker. Stadion godt synlig fra Grenseveien! Når gutta har sikret kontrakten i morgen kan vi kose oss med hockey i vinter!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *