Eliteserien 2017!

2016-10-30

Resultatet av 1-1 mot Lillestrøm er at Vålerenga er sikret plass i Eliteserien 2017. Kampen kunne endt opp på mange ulike måter, men alt i alt er vi både litt skuffa og litt letta etter uavgjort.

Rundt 19.000 på tribunen, god stemning og mye trøkk i en mørk oktoberkveld. Alt lå til rette for en fotballkamp av den minnerike sorten, men så var det motstanderen da: Lillestrøm under Arne Erlandsen visker ut grensa mellom fotball og mange andre idretter.

Og dommeren lot dem holde på. Det var nesten så man kunne si at han oppfordret dem.

Innocent fikk lov til å grisefelle Ghayas Zahid uten at det resulterte i gult kort, og når Kippe forsøkte å kveste Daniel Fredheim-Holm med en stempling i sistnevntes mage etter 20 minutter var det merkelig at dommeren ikke ga rødt. Det ble gult til Kippe, og gult til Moa for å si fra om hva Kippe faktisk er.

Etter dette ble Vålerenga mer forsiktige og Lillestrøm fikk overtaket.

Møkka-strategien deres har virket. Og etter drøye halvtimen kontrer de på en god og effektiv måte og tar ledelsen. 1-0 til pause.

Vålerengas første omgang har vært av den litt forsiktige sorten, og det er ikke nok når man møter kyniske drittsekker.

I andre omgang var Vålerenga mye mer med, klarte å spille ballen seg i mellom, og fikk mer kontroll over midtbanen. Lillestrøm ble mer passive, og det ble stadig farligere. Origi holdt bøflene i ledelsen.

Etter hvert tok Vålerenga litt mer risiko, angrep med flere folk, og kom til ordentligere sjanser. Det betydde også overganger for LSK. Etter 80 minutter var en LSK-spiss og Markus Nakkim i duell. Nakkim holdt roen som bakerste mann, vendte av Martin, og slo ballen framover. Den endte etter hvert hos Henrik Kjelsrud Johansen som vendte av en mann, slo inn til Vajebah Sakor som trakk innover i banen og skjøt tilbake. 1-1.

Og det føltes rettferdig.

Deretter markerte begge trenerne at de ønsket at lagene deres skulle angripe, men spillerne ble for forsiktige. Vålerenga var kanskje nærmest et vinnermål, men det ebbet ut.

1-1.

Lillestrøm kan fortsatt rykke ned. Vålerenga spiller i eliteserien 2017.

Spillerbørs

Marcus Sandberg – 6 – Hadde et par litt underlige opptredener i feltet, men leverte ellers en god kamp

Simon Larsen – 4 – OK offensivt, men vår svakeste i bakre firer. Han ble lurt gang på gang av Jradi, og virket stadig usikker med ballen enten han hadde den eller skulle skjerme den ut. Gult kort som gjør at han står over neste.

Joakim Tollås Nation – 5 – Solid i midten, men ble spilt god av makkeren sin.

Markus Nakkim – 7 BB – Vinner nesten alt mot Malec som er et hode høyere enn ham i første omgang, og når Lillestrøm velger å sette opp Martin mot ham i andre, så løper han fra ham i alle løpsdueller. Skaper det viktige bruddet som starter angrepet som gir oss målet.

Rasmus Lindkvist – 7 – Den forsvarsspilleren som bidrar med mest framover, og viser gang på gang at Knudtzon ikke er seriens raskeste.

Magnus Lekven – 4 – Redder viktig på strek i et av LSKs første angrep, gjør deretter lite av seg og blir et bilde på det litt tafatte førsteomgangs-VIF. Byttes ut etter 40 minutter med noe som så ut som en strekk

Christian Grindheim – 5 – Vinner mange baller, men bryter også ofte til Lillestrøm-spillere, gjør litt for mange upressa pasningsfeil.

Daniel Fredheim Holm – 6 – Stemples i magen av Kippe tidlig i første omgang, men får likevel bidratt godt kreativt framover, jobber godt, og byttes ut etter 68 minutter.

Ghayas Zahid – 7 – Nok en god, kreativ kamp der han utfordrer og frustrerer motstanders forsvar gang på gang. Et par gode forsøk som kunne endt med mål.

Simen Juklerød – 5 – Kommer til en gigantisk sjanse tidlig i første, og burde scoret på den. Bidrar godt resten av tida på banen, men blir tidvis litt usynlig. Byttes ut etter timen.

Mohammed Abdellaoue – 6 – Virker veldig de første minuttene. Jobber, river og sliter mellom Lillestrøm-stopperne, og har dårlige arbeidsforhold. Kommer til et par avslutninger uten at det blir ordentlig farlig.

Innbyttere

Herman Stengel – 5 – Kommer inn før pause og bidrar til at midtbanen jobber bedre etter pause enn i første omgang, uten å helt utmerke seg.

Henrik Kjelsrud Johansen – 6 – Kommer inn i det 60. minutt, og går i dueller fra første øyeblikk, proppfull av innsats, og det skaper resultater når han legger inn til Sakor og vi kan utligne.

Vajebah Sakor – 6 – Skaper masse offensivt på de minuttene han er på banen, skyter sitt beste skudd i Vålerenga-drakt, og utligner. Godt innhopp!

Èn kommentar på “Eliteserien 2017!

• 30. oktober 2016 i 23:27
    Permalink

Enig i mye på spillerbørsen,men 6 til DFH og “jobber bra”, så vi samme kampen? Virker tidvis uinteressert, går ikke på løp når han skal og er slapp hjemover slik at Moa ved et par anledninger måtte dekke for ham defensivt. Børskarakter 4 (får ett terningkast ekstra her i sympati med ham for Kippes forsøk på sterilisering)