Engalørdag 7/3-15: Tap for Frisk, og Josimar følger opp Solbakken-saken

OK, så Enga tapte for Frisk i går. Big deal. Du vinner sjelden en kvartfinaleserie fire strake, i alle fall ikke når motstanderen har hjemmefordel. Jeg føler meg rimelig sikker på at vi vinner en der borte. Det er allikevel skuffende, måten det skjer på. Flott førsteperiode, leder fortjent. Andre periode, klassisk enga. Veldig stor variasjon, hvor de sklir rundt på ei skøyte i ett bytt og jobber hardt i andre bytt. Det virker som om mye av rytmen i matchen forsvinner, også må de begynne å jage. Frisk har tatt over. Tredje periode begynner igjen ganske greit og positivt, også havner vi i utvisningstrøbbel. Først Gamache for en crosscheck, så Filip Gunnarsson som fikk fem+video for en hard takling på Mikael Dokken, som lener seg fremover langs vantet. Gunnarsson fullfører knallhardt, og han blir slått rett ut. Snodig nok var han tilbake rett etterpå.

Gunnarsson har nå fått match ifølge Pointstreak, så han spiller definitivt ikke i morra. Synd, fordi rekka med Juell, Gunnarsson og Oppøyen er den som fungerte best.

Vi rir av med heltemodig undertall, får matchen til sudden. Misbruker noen store sjanser i sudden, også kontrer Frisk 2-1 alene med keeper etter en glipp. Det som er bekymringsverdig er at dette er det samme matchbildet vi har hatt tidligere i sesongen.

Allikevel, jeg er ikke bekymra enda. Ryker vi på Jordal i morgen, da skal jeg begynne å bli det.


Det eminente tidsskriftet Josimar, med redaktør Håvard Melnæs (kjent fra En helt vanlig dag på jobben), har gjort solid arbeid med Jim Solbakken og hans lek med roller og penger i forbindelse med overganger. Nå følger Melnæs opp med det som bare kan beskrives som en fullstendig ødeleggende sak om motivene NFF har hatt til å droppe å tiltale Solbakken til tross for utfyllende dokumentasjon på lovbrudd.

Papirrot i hockey’n er en ting. Dette er mye verre, da vi har folk med klare interessekonflikter som åpenbart jobber alt for tett sammen – og noen av de tjener store penger på det. Det som er trist er at vi får hele tiden høre om hvor viktig det er at fotballen blir mer “profesjonell”, dvs at man tenker business. Idealister (les: supporterne) skal skyves til side og henvises til tribunen, hvor vi skal være betalende kunder, fordi dette har ikke vi greie på. Men som Melnæs påpeker, hvilken annen bransje hadde sånt som dette blitt tillatt?

Det er kun i idretten dette er mulig.

Samtidig har vi en kampfiksingsak gående i retten. De høye herrer i NFF sitter med alvorlige miner og rister bekymret på hodet. Det var dette vi alltid har fått høre ikke kan skje i Norge. Det er sånn de driver i utlandet, det. Det derre utlandet, hvor folk er korrupte, driver med kameraderi, er inhabile og gjør business med folk som er forloveren sin og sånn. Sånn driver vi ikke i norge.

Eller?


Det var seriestart i Kina i dag morges, og det tok Vidar Örn Kjartansson bare 38 minutter å score sitt første mål for Jiangsu. Desverre hadde Shanghai allerede satt to, det ene ved Tobias Hysén. Jiangsu tapte dermed 2-1.


I morgen har du bare en ting å gjøre. Innfinne deg på Jordal Amfi kl 17. Ta gjerne med kontorutstyr du ikke trenger.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *