Viking – Vålerenga 0-2

2016-11-06-2

Før kampen mot Viking kommuniserte klubben at kampen var en mulighet til å teste ut noen yngre spillere med tanke på neste sesong. Testinga ble gjennomført, og bar bud om en lys framtid for Vålerenga.

Fra start så vi Magnus Grødem og Ernest Agyiri på hver sin kant for Vålerenga. De to debutantene sto ikke med lua i hånda, men var sterkt involvert allerede fra avspark.

De første minuttene av kampen var det Viking som styrte det meste, og hjemmelaget var nære på å ta ledelsen da Samuel Adegbenro headet over fra en halv meter etter tjue minutter. Men etter dette handlet det meste om Vålerenga. Da fikk forsvaret vårt en større ro over seg, og turte å spille seg ut i større grad.

Symptomatisk for dette var det Sandberg og Juklerød (venstreback for dagen) som var tredje sist og nest sist på ledelsesmålet som kom rett før pause. Jukle slo en perfekt pasning til Moa som klinisk plasserte ballen ned til venstre for Iven Austbø.

I andre omgang var det Viking som skapte mest, mens Vålerenga forsvarte seg og prøvde seg på overganger, uten at noen av lagene skapte noen voldsomme farligheter.

Men på overtid serverte Vålerenga endelig en overgang med et skikkelig sluttprodukt. Og det var velfortjent at debutanten Magnus Grødem, som hadde spilt hele kampen, på iskaldt vis vippet ballen over Iven Austbø og i mål.

2-målsseier til Vålerenga, 10.-plass på tabellen, og flere spennende unggutter som viste seg fram. Kvelden i Stavanger ble en flott avslutning på en grusom sesong!

Marcus Sandberg – 6 Som vanlig veldig varierende utspill, hvor litt for mange går rett ut over sidelinja. Framstår trygg i feltet, og viser autoritet når han er ute og plukker eller bokser. Settes ikke på de største prøvene, men er med på notene når det kommer forsøk fra Viking.

Robert Lundstrøm – 5 Viser noen sugende returløp når vi mister ballen høyt i banen. Samtidig har han noen ekstremt svake involveringer som holder på å få konsekvenser i form av baklengsmål.

Markus Nakkim – 6 Aggressiv i presset. Ofte oppe og bryter høyt i banen. Han er dessuten flink til å bevare roen og spille seg ut, i likhet med resten av forsvaret.

Kjetil Wæhler – 6 Oser ro og rutine i forsvaret, men har også et par stygge taklinger hvor han er alt for seint ute og går inn med alt for stor kraft.

Simen Juklerød – 6 Viser prov på gode defensive egenskaper, men er klart bedre offensivt. Det ser vi særlig ved 0-1 hvor han spiller fram Moa på en strålende måte.

Vajebah Sakor – 7 Mye involvert, bruker fysikken sin til både å vinne og å holde på ballen. Terroriserer Vikings ballførere, og løper utrettelig. Sterk kamp av Sakor.

Christian Grindheim – 5 Bryter høyt flere ganger, og viser fram noen strålende bakromspasninger i første omgang. I andre omgang framstår han mer upresis.

Ghayas Zahid – 7 Ekstremt flink til å holde i ballen på små flater, men framstår ikke som den offensive sjefen han har vært i de siste kampene, hvor alt har gått gjennom ham.

Magnus Grødem – 7 BB Mye involvert, både defensivt og offensivt. I første omgang er han et evig uromoment på sin venstre kant, og skaper en god del. Avslutter kampen med en iskald avslutning og nettkjenning. Meget sterk debut!

Ernest Agyiri – 6 God debut av leiesoldaten, som særlig i første omgang viser noen gode tekniske detaljer.

Moa – 6 Jager og jager uten å få det helt til. Brenner to sjanser før han leverer en klinisk avslutning og sender oss i ledelsen på den tredje. Bytta ut tidlig i andre omgang.