Engamorgen søndag 22. januar: Lite doping i fotball-Norge

Simen Juklerød har forlenget kontrakten med Vålerenga. Her fra fjorårets hjemmekamp mot Brann. Foto: Grydis.no

Aperopet har sett på dopingtestingen i fotballen og konkluderer positivt. Videre snakker Ronny Deila med Dagbladet, Simen Juklerød har forlenget kontrakten med Vålerenga, Sander Berge har fått seriedebut i Genk og Storhamar tar imot VIF Hockey i ettermiddag.

Denne uka skal det gjennomføres høring knyttet til funnene av anabole steroider i Therese Johaugs dopingprøver. Den saken har fått Aperopet til å se på dopingkontroller i fotballen også.

I forbindelse med individuelle idrettskonkurranser har du større mulighet for å bli dopingtestet dersom du har vunnet, eller fått et godt resultat. Det gjør at Aperopet forventer at det er på samme måte også i fotball. Altså at Rosenborg som seriemester i 2016 har blitt testet flere ganger enn Vålerenga som endte opp på tiende plass. Og tilsvarende utenom sesong: Altså at de som er høyest rangert testes oftere også i opptreningsperioder enn de som er lenger ned på listene.

Mellom 10. mai og 16. september ble imidlertid ikke internasjonalt kvinnelangrenns ubestridte ener Therese Johaug dopingtestet, mens det middelmådige fotballaget Vålerengas spillere ble dopingtestet en rekke ganger.

Siden 2000 er til sammen 9 fotballutøvere dømt for brudd på dopingbestemmelsene i fotballen i Norge, viser oversikten hos Antidoping Norge og Norges Idrettsforbund.

Av disse 9 er 4 dømt for funn av anabole steroider, 3 for det litt mindre prestasjonsfremmende cannabis, 1 for kokain, og 1 for å ha nektet å avgi dopingprøve.

Mediesjef i Vålerenga, Tina Wulf, forteller Aperopet at det for Vålerenga gjennom 2016-sesongen har vært dopingtesta ved urinprøve etter kamp ved to anledninger. Mellom 3 og 5 spillere har vært inne til dopingprøve hver av disse gangene.

– I tillegg har 16 spillere blitt testet ved blodprøve fem ganger i løpet av 2016. Dette gjelder A-laget, og det er de samme spillerne hver gang, forteller hun.

Det testes nedover i divisjonene også, men for Vålerenga 2 i 2. divisjon ble ingen testet i 2016.

– Det er godt mulig landslagsgutta våre har blitt testa på samling, men dette er ikke noe vi har oversikt over, forteller Tina videre.

I stallen til det middels presterende Vålerenga ble i 2016 tatt cirka 88 dopingtester i 2016. Dette betyr jevnlige dopingprøver, i hvert fall for de 16 mest brukte spillerne i stallen. Med tilsvarende tall for Eliteserien for øvrig er det ganske grundig testing. Det er oppløftende med totalt 9 dopingdommer i fotballen siden 2000. Videre må fire av disse ni sies å være knyttet til utenomsportslige forhold.

 


Deila vil beholde Rekdal i VIF. Lanserer Hodgson for landslaget.

Etter at Dagbladets Morten Pedersen torsdag lanserte Kjetil Rekdal som landslangstrener, jakter Dagbladets øvrige sportsjournalister andre som kan støtte ideen.

Deila mener også det er naturlig at Rekdal diskuteres.

– Det tenker jeg er en riktig ting. Han har masse erfaring som klubbtrener, både nasjonalt og internasjonalt. I tilleg har han masse erfaring som spiller og han vet hva det dreier seg om. Han var med på den gode perioden til Norge også. Det er naturlig at han blir dratt inn i de diskusjonene, sier Deila til Dagbladet.

Selv ønsker imidlertid Deila å beholde Rekdal i VIF, og lanserer Hodgson.

– Jeg mener Roy Hodgson er en kjempekandidat, han er en topp internasjonal trener. Det er en mulighet. Hvis ikke har du Dag-Eilev, Skullerud, du har andre som har gjort det bra også. Men igjen, dette bruker ikke jeg veldig mye energi på.

 


Juklerød har forlenget

Simen Juklerød skrev fredag under på en ny treårsavtale med Vålerenga, og har nå en kontrakt med varighet ut 2019. Det melder klubbens hjemmesider.

– Jeg trives veldig godt i Vålerenga, og er glad for å kunne signere for tre nye år, sier Jukle.

22-åringen spilte 21 kamper og scora fire mål i debutsesongen. Han startet oppkjøringa til 2017 med å løpe raskest på hurtighetstesten og lengst på kondisjonstesten.

– Jeg har stor tro på det som skjer i klubben, og gleder meg spesielt til å spille på vår nye stadion. Jeg ser frem til å utvikle meg videre som spiller i Vålerenga, avslutter Juklerød.

 


Berge er i gang i Belgia

Sander Berge cupdebuterte for Genk mot KV Oostende tirsdag med noen minutter i første semifinale i cupen.

I går fikk han en hel omgang i sin første seriekamp mot AS Eupen. Overfor VG meddeler Berge at han er svært fornøyd med kampen.

– Ja, veldig happy! Litt ut av det blå fikk jeg beskjed om at jeg skulle inn, skriver han i en SMS.

– Fant rytmen med en gang og tok tempoet. Coach var selvfølgelig veldig glad og ga meg noen varme håndtrykk med mye latter og glede. Han sa “løper du rett frem med ballen er du desidert raskest på banen”, legger Berge til, som beskriver seieren som magisk.

 


Storhamar-Vålerenga i dag klokka 17.00

Vålerenga ønsker revansje etter tidenes nest siste kamp på Jordal Amfi.

Hjemmebillettene er utsolgt. Bortebillett får du kjøpt gjennom denne lenken.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *