Engamorgen tirsdag 24. januar: Millionavtale i boks

Fjordkraft på drakta. Foto: Vålerenga Fotball

Vålerenga har signert en ny, stor sponsoravtale. I hockeyen må noen tigge penger mens andre sklir i olje.

Vålerenga har signert en stor avtale med Fjordkraft. Avtalen er en av de største klubben har, og beskrives som “i sjiktet rett under DNB” på klubbsidene. Den er også en av de største i “rene godtgjørelser”. Men det regner jeg med de mener cash. Mange avtaler er jo mere barteravtaler, og det er fint å bytte til seg varer og tjenester men til syvende og sist er det vesentlig å få inn penger. Fjordkraft kommer til å ta plassen til Huawei på drakta, men Huawei er visst ikke helt ute av bildet allikevel så vidt vi forstår.

Fjordkraft er et selskap med forgreninger til Bergen og Skien, da de er deleid av 49% av BKK, 48% av Skagerak Energi og 3% av Statkraft. Fjordkraft har da også navnerettighetene til en tribune i Bergen, og har da avtaler med Brann, Odd og Sandefjord fra før.

Så får vi se hvor pent bergenserne tar det at et deleid bergensselskap går inn i Oslos Stolthet, men skal jeg tippe blir det ingen big deal. De er jo ikke drammensere, heller.


 

Penger og hockey

Damelaget til Vålerenga Hockey er selvsagt best i Norge. Dessverre har de ikke fete budsjetter eller en rik velgjører, og reising er dyrt. Derfor ber de om penger. Klanen har en innsamling gående til damelaget, og den støtter vi helhjertet. Les mer her.

 

Mens damelaget må samle inn penger fra givere sitter fortsatt oljefolka i Stavanger fint i det. Skal vi tro nyhetene er det armageddon i næringslivet der borte, men Stavanger Oilers satt ny omsetningsrekord på 106 millioner kroner i 2016. Til sammenligning omsetter Molde Fotballklubb for ca 158 millioner. Vålerenga Fotball ligger godt under hundre, kanskje ned mot halvparten av Oilers.

Det sier seg sjøl at med slike tall er det ikke gjort i en fei å ta tilbake hegemoniet i hockey-Norge selv med ny hall på Jordal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *