Engamorgen mandag 30. januar: Magnus og Christian har funnet tonen

Mye tyder på at Magnus Lekven sammen med Christian Grindheim kommer til å utgjøre en solid midtbaneduo i 2017. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Da Magnus Lekven kom til Vålerenga på klubbens 103-årsdag i fjor sommer, var det lett å begynne å spekulere i om Christian Grindheims dager i kongeblått var talte. Men ryktene om kapteinens Vålerenga-død viste seg å være sterkt overdrevne.

Vi i Aperopet påpekte den gang at Grindheims kontrakt utløper etter 2017-sesongen, og at det var naturlig å spørre seg om det var plass til begge spillerne i Vålerenga så lenge. Med en 4,5-årskontrakt til Lekven virka det som om det var ham man skulle satse på, og bygge laget rundt, på bekostning av kaptein Grindheim.

 

Men Magnus Lekven kom aldri helt inn i flyten i sin første halve sesong i Vålerenga. Han starta bare 6 av de 13 seriekampene vi spilte etter at han kom til klubben, mens Grindheim i samme periode starta samtlige seriekamper.

 

Om dette var et resultat av at Grindheim ble ekstra skjerpa av konkurransen og heva seg de nødvendige hakkene, eller om trenerapparatet bare ikke ville tukle med trekanten Grindheim, Berge og Zahid, det kan vi bare spekulere i. Men vi må også huske at Lekven sleit med litt småskader på høsten i fjor, og at han muligens hadde fått flere minutter hvis han hadde vært i toppform gjennom hele sesongavslutninga.

 

Nå er uansett Lekven fit for fight, og Sander Berge har reist til Belgia og etterlatt seg en åpen plass på Vålerengas sentrale midtbane. Bordet er dekket for en knallsterk og meget rutinert midtbaneduo.

 

I kampen mot Zenit fikk Grindheim og Lekven prøve seg i tospann, og i et intervju med VIF-TV etter kampen forteller gutta at samarbeidet funker meget bra dem i mellom, og at de klarer å variere seg i mellom hvem som skal gå framover og hvem som skal balansere midtbanen. De høres rett og slett ut som et forelska par når de erklærer at de utfyller hverandre.

 

– Magnus er vel den som i utgangspunktet skal holde litt igjen, men går han fremover, så holder jeg. Det viktigste er at vi ikke går begge to, så det prøver vi å holde oss unna, forteller Grindheim.

 

Det høres ut som om midtstoppere og defensive midtbanespillere i alle Eliteseriens avkroker skal få noe å bryne seg på i 2017.

Èn kommentar på “Engamorgen mandag 30. januar: Magnus og Christian har funnet tonen

  • 30. januar 2017 i 13:28
    Permalink

    Godt registrert! Christian og Magnus ser mye bedre ut enn i fjor. Det gjør forresten de aller fleste. Høyt trykk på treninga i formiddag mange tunge bein litt tilløp til fight men det roet seg fort?! Mange slitne i dag etter tøffe økter, litt sykdom og småskader men ikke noe alvorlig. Fri i ettermiddag og nye økter i morgen før kampen på onsdag.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *