Engamorgen torsdag 2. februar: Mannfall

Christian Grindheim måtte tidlig av banen i går. Foto: Grydis.no

Det ble tap mot Nordsjælland. To tap på to kamper nedi Spania der altså. Mest om den kampen, litt om kveldens hockeykamp, og til slutt litt om den nye landslagssjefen. 

Tunge bein etter en hard treningsleir, på La Manga. Kanskje ikke den beste oppkjøringa til kamp, men la gå. Det er tross alt trening.

Det var utgangspunktet for gårsdagens treningskamp, mot det danske laget FC Nordsjælland. Danskene på sin side er midt i sesongen og jobber med å opprettholde formen. Det endte med at vi ble løpende mye imellom og satt under konstant press. Vi ble straffet for hver bidige dårlige pasning og avgjørelse. I tillegg ble kontroll på ballen misforstått med hvilestund for de ti andre spillerne på banen.

Sånn sett er det svært positivt at vi slapp unna med kun to baklengs. Første mål imot kom på en fantastisk ball inn i vårt bakrom, det danskenes spiss fikk enkel jobb alene mot Falch. Andre imot kom etter sterkere innsats av danskene, enn våre forsvarere, foran vårt mål.

Ghayas Zahid skaffet oss frispark like før pause, som Herman Stengel enkelt plasserte der det alltid er ledig (krysset).

Dette tar oss til det mest negative med gårsdagens kamp. 

Christian Grindheim, Ghayas Zahid, Markus Nakkim og Ivan Näsberg måtte alle ut med skader. Alle spillere som er svært aktuelle til vår første-11er 3. april.

I en tweet sier heldigvis klubben aot ingen av skadene er alvorlige. Pust lettet ut, sånn inntil videre.


 

Vålerengas hybel i ulveland

Andre kamp “hjemme” i Furuset Forum spilles ikveld. Stjernen kommer på besøk. En grei motstander som burde passe Iskrigerne akkurat nå. Siste kamp stoppet en forferdelig tapsrekke og vi må nå fortsette den gode trenden, for å redde sluttspillplassen.

Dette blir antagelig tidenes digresjon i en VIF-blogg. Ulvedebatten er politisk hot topic her på berget om dagen. Et av hovedpoengene til ulvemotstanderne er at de som ikke bor nær ulven burde ikke kunne uttale seg.

Betyr det at Vålerenga Hockey nå har lov til å uttale seg om ulv?


 

Åja, ny landslagssjef

NFF presenterte igår Lars Lagerbäck som ny trener på det synkende skipet som er det norske landslaget.

Dette virker positivt på flere plan. Først og fremst, at NFF fortsatt har slagkraft nok til å hente et bedre navn. Lars er viden kjent for å få mye ut av lite. Bare se på Island ifjor sommer.

Ekstra gledelig var det å høre hans stikk mot Nils Johan Semb i pressekonferansen. Det er svært tydelig at han ikke er et produkt av NFF-skolen. 

Det negative er at dette nok ikke gir god signaleffekt til norsk breddefotball. Drillo-stilen plager fortsatt bygde-norges mange barne- og ungdoms- lag. Sannsynligvis vil han heller ikke være mannen som får ryddet opp på Ullevaal-kontorene, selv om det nødvendigvis er hans jobb.

I tillegg er nok en av grunnene til at han nå er vår nye sjef en dyp lønningspose.

Men Forbundet setter veldig pris på de frivillige altså.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *