Engamorgen fredag 24. februar: Knusende seier!

Dominerte mot Lillehammer – Martin Laumann Ylven. Foto: Jarl-Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com

 

I går var det showdown i Furuset Forum. Vålerenga og Lillehammer skulle kjempe med nebb og klør om tredjeplassen. Et skadeskutt Vålerenga – nå også uten Morten Ask på grunn av trøbbel med blindtarmen. Det skulle blitt tett og jevnt, men…

Det ble det ikke.

Vålerengas førsterekke rulla over Lillehammer fra start og skapte 4-5 digre sjanser allerede i første bytt. Der og da var tonen satt, og i resten av kampen var det mer eller mindre enveiskjøring. Ylven åpna ballet med en flott scoring da han ble stående alene etter tellefeil, og mot slutten av første periode la Juell på til 2-0 etter nok en underlig misforståelse i Lillehammer-forsvaret.

Resten av matchen hadde ikke gjestene noe særlig å komme med, og Søberg tok det som var. Lillehammer-gutta så passive ut og viste omtrent ingen følelser. Alle gikk rundt med huet ned og ingen prata særlig med hverandre. De ble rett og slett psykisk knekt.

Filip Gunnarsson og Jonas Knutsen scoret de to siste, og Vålerenga vant fullt fortjent. Søberg holdt nullen i andre kamp på rad, og med to serierunder igjen har Vålerenga en gyllen mulighet til å ta medalje. I en sesong som egentlig skulle være en venteperiode. Det er uhyre sterkt.

Et annet snodig faktum er at Vålerenga var nest sist på formtabellen etter jul før denne kampen. Så spørs det om ikke Roy har trent gutta inn i en formtopp så de skal klare seg bedre i sluttspillet. Det kan trengs, og det er viktig at flere enn førsterekka leverer når vi begynner å spille kamper annenhver dag.

Men aller først skal medaljene sikres. De to siste kampene er borte mot Stjernen og Stavanger.

Alle mann til Stjernehallen på søndag!


 

Foppal

Vålerenga-gutta er å slikker sol i Spania, og møter i dag kinesiske Hebei China Fortune med Manuel Pellegrini på benken. Dette blir mer enn kvalifisert motstand, og Ronny Deila er optimist til tross at kineserne har en tropp på over 70 spillere(!). Deila virker svært fornøyd med hvordan ting går – sjekk intervju på klubbsidene.

Dersom du noen gang har drømt om å se Markus Nakkim gølve Ezequiel Lavezzi kan du tune inn på Eurosport Norge fra klokka 15:55 i ettermiddag.

Vi anbefaler også at du tar en titt på VIF TVs intervju med Ernest Agyiri. Han kan vi få se mye til kommende sesong. Han utvikler seg bra som fotballspiller, har fått seg egen kåk, og livet er bra.

Til klubbsidene


 

Sander Berge herjer

Helt under radaren til norsk fotballpresse, som i sedvanlig stil heller skriver om en viss benkesliter i Nederland, er Sander Berge mer eller mindre fast på belgiske Genk. I går spilte han hele matchen i Europaliga-oppgjøret mot rumenske Astra Giurgiu. Belgierne vant 1-0 og 3-2 sammenlagt i kampen hvor Genk-supporterne i overveldende flertall kåret Berge til banens beste spiller. Ved midnatt hadde han fått over 350 stemmer på klubbens Facebook-poll mens nestemann bare hadde 36 stemmer. 

Hadde navnet hans vært Martin ville nok rikspressen gitt ut ekstranummer i dag, men vi  i Aperopet følger uansett med!


 

Dagsavisen i dag

Og du? Stikk innom kiosken og kjøp Dagsavisen i dag. Der har vi en helside hver fredag, og denne gangen kan du lese om sesongen den 97-sesongen.

En av de sjukeste noensinne.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *