Engamorgen søndag 26. februar: Fotballen restituerer og hockeyen spiller

Moa i duell på Marbella fredag, i går fikk han hvile. Foto: Vif-fotball.no

Aperopet besøker Marbella og Fredrikstad, Nordkisa og Valle i løpet av snaue fem hundre ord. Ha en rolig søndag.

Favoritt-treningen for en supporter er den Vålerengas fotballherrer bedrev i går: Fri til lunsj og deretter evaluering av kampen og lett restitusjon.

Legg til 15-16 varmegrader så begynner det å ligne en drømmedag for supportere. Antakelig fikk ikke spillerne drikke øl til lunsjen, så helt perfekt kan det ikke sies å være.

– Jeg føler det begynner å komme seg nå, men det fortsatt et stykke igjen. Det hjelper selvsagt på med scoringer, og så er det godt å se at vi tar steg som lag, sier Moa til klubbens sider. Han bekrefter at det på treningene er fokus på et voldsomt aggressivt press på ballfører og spill i lengderetning.

– Ting begynner å sette seg. Vi ser igjen mye av det vi har øvd på gjennom vinteren, og folk begynner å komme i form selv om det er et lite stykke igjen, sier Moa.

 


Stjernehallen i ettermiddag

Klokka 17.00 møtes Stjernen og Vålerenga i Østfold.

Storhamar slo Sparta i går, og leder over VIF på innbyrdes oppgjør. De har Kongsvinger Knights i siste serierunde. Derfor må Vålerenga etter all sannsynlighet ta minst fire poeng i løpet av kampen mot Stjernen i dag og tirsdagens kamp mot Oilers i Stavanger for å sikre tredjeplassen i GET-ligaen.

Før dagens kamp har Thomas Olsen sonet ferdig sin karantene på 9 kamper, men Vålerenga mangler Brede Csisar (kneskade) og Morten Ask (blindtarm).

– Jeg gleder meg til å spille, lenge siden jeg har spilt kamp nå så skal bli kult å få være med å bidra! Blir en veldig kul ramme rundt kampen også, med mye folk og viktige poeng som skal deles ut, sier Thomas Olsen til klubben.

Billetter her

 

Hockeytalent, scouting og årsmøte

Ellers ser vi på noen saker vi har glemt gjennom uka.

Talent. Hockeytalentet Tom André Christensen fra Nordkisa er på Vålerengas A-lag, melder Eidsvoll Ullensaker Blad, og har et intervju hvor attenåringen forteller om hverdagen i toppidretten.

Speider. Klubben har en sak om vålerengas speider og analysesjef Igor Aase og hvordan han jobber.

Han reiser mye både i Norge og i utlandet for å se på aktuelle spillere til Vålerenga. I tillegg følger samtaler med agenter og firma som fører statistikk, samt timesvis med kamper på datamaskinen.

– Jeg er teamets mann som er ute og ser på spillere, i tillegg til at jeg sitter på Valle og har oversikt over hvem som kan være aktuelle og dermed potensielt nye Vålerenga-spillere, sier Igor Aase.

I saken som ble publisert tidlig i uka er av opplagte grunner Bård Finne ikke nevnt, men det er fokus på Orri Sigurdur Omarsson som Aase har vært på Island og sett flere ganger, samt de andre prøvespillerne som er med til Marbella: Razak Nuhu og Chidera Ejike.

Årsmøte. Klanen har årsmøte i brakka på Valle torsdag 16. mars klokka 18.00. Det forteller de selv på sine sider.

2 kommentars på “Engamorgen søndag 26. februar: Fotballen restituerer og hockeyen spiller

  • 26. februar 2017 i 13:46
    Permalink

    Korreksjon: i går var det + flere og tjue på skalaen til Celsius :-)
    I dag er det muligens en grad lavere men vi tåler det :-)
    Treninga i dag med, formasjon med bevegelse lukking av rom. Spill sekvens med tempo, en touch, presisjon.og aggresivitet. Da gikk det unna og blir det melodien til Enga i år blir det artig å være supporter :-)!

    Svar
    • 26. februar 2017 i 14:26
      Permalink

      Høres lovende ut, Kåre! Kos deg i varmen :)

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *