Engamorgen tirsdag 28. februar: Ryktet om en fotballkamp

Henrik Kjelsrud Johansen scoret visstnok et mål i går Foto: Eivind Hauger

Hvis en fotballkamp blir spilt på Marbella, men den ikke vises verken på KWR, Eurosport eller en sketchy livestream på en side full av nettcasinoreklamer, har kampen da funnet sted? Det er et spørsmål som har holdt filosofer våkne om natta i tusenvis av år.

I går møtte Vålerenga det hviterussiske laget Shakhtyor til treningskamp på Marbella. Det er kun de aller ivrigste, de som faktisk tok turen til Marbella som fikk mulighet til å se kampen, for den ble ikke streamet noen steder. Det nærmeste vi kom en slags formidling av kampen var følgende billedserie fra klubbens Snapchat-konto.

Det endte altså med et tap, men det hører med til historien at Vålerenga gjorde en del bytter i pausen og i andre omgang, og at det var da vi ble mer shaky. Deila forteller til klubbens Facebook-side at vi så sterke i ut før pause, men at det blir litt rotete når alle tilgjengelige spillere skal få prøve seg.

Det er vanskelig å si så mye fornuftig om en kamp man ikke har sett, men et gjennomgangstema fra de siste tre kampene er at vi er meget gode i første, før vi faller litt sammen etter pause. Det kan handle både om at vi gjør mange bytter i pause og i andre omgang, og at spillerne merker det fysiske kjøret i en tung sesongoppkjøring. Uansett hva det er går det an å gjøre noe med det når serien og alvoret starter om en drøy måned.

Vi noterer oss også at prøvespillerne Orri Ómarsson og Chidera Ejike begge startet kampen for Vålerenga.

I år er året hvor Vålerenga endelig flytter inn på sitt eget stadion på Valle. Bort fra kjøpesenteret på vestkanten, og hjem til riktig side av Akerselva.

Med mindre det hele raser sammen på grunn av en veistump da.

For at kommunen skal kunne gi brukstillatelse til stadionet, skolen og kontorlokalene i stadionkroppen krever de nemlig en utbedring av Grenseveien mellom brua over E6 og innspurten, inkludert utbygging av kollektiv- og sykkelfelt. Det kan Dagsavisen fortelle.

Men så lenge Brynstunnelen er delvis stengt nekter Statens Vegvesen å redusere fremkommeligheten også i Grenseveien.

Jeg klarer ikke å se for meg at Oslo Kommune faktisk kommer til å sette foten ned, og avlyse både seriestart og skolestart på Valle, på grunn av en veistump på noen få titalls meter. Men jeg kjenner at jeg blir mildt bekymra når en sånn sak dukker opp bare noen få måneder før vi skal flytte inn. Og jeg tør ikke en gang tenke på konsekvensene av at leieavtalen for skolebygget blir utsatt med et år.

2 kommentars på “Engamorgen tirsdag 28. februar: Ryktet om en fotballkamp

• 28. februar 2017 i 10:12
    Permalink

En kommentar fra en som var på kampen i går . Vi startet med et par prøvespillere, Moa, Lekvenog Sandberg sto over mens Jukle spilte siste 20. I 1.omgang var vi klart best det nærmeste motstandere var scoring, et innlegg som heades en meter over tverrliggeren fra 8-10 meter. Vålerenga burde scoret flere spesielt Herman rett før pause. Startet 2.omgang med 4-5 innbytte og sjefen i forsvaret

, Tollås, gikk ut. Tidlig utligning etter svak duellering i eget felt. 1-2 kom på et katastrofalt oppstilling med feil adresse dessverre. Det ble enda flere bytter etterhvert og juniorene fikk merke hvordan det var å møte voksne menn. Konklusjon solid 1.omgang, det laget i mønstret i 2.omgang blir neppe brukt senere i år!