Engamorgen lørdag 14/3-15: Hvor i all verden er Stig-Ove?

VIF-boss Stig-Ove Sandnes på pølsefest på La Manga 2015. Foto: grydis.no.
VIF-boss Stig-Ove Sandnes på pølsefest på La Manga 2015. Foto: grydis.no.

Hvor erre blitt’a Sandnes nå? Hvor erre blitt’a han? Vi spekulerer enda litt mer om hvem som blir vår nye spiss.

Mannen med det kule mellomnavnet ble sist sett da han angivelig satt på flyet fra Oslo til Frankfurt, men Aperopets planespottingavdeling avslørte tidlig at så ikke var tilfelle. Han satt høyst samnsynlig på et fly til USA, og kanskje til Denver, Colorado der Deshorn Brown spiller fotball.

Deshorn Brown fra Colorado Rapids. Foto: coloradorapids.com
Deshorn Brown fra Colorado Rapids. Foto: coloradorapids.co

Spissjakta går inn i sin siste fase og det er liten tvil om at Brown er den heteste poteten for øyeblikket. Personlig lot jeg meg rive med da jeg så flere Youtube-klipp av den jamaicanske spissen. Han er rask, god på hodet og kommer til mange sjanser. Selv om vi må gi han litt tid for å skjønne den norske måten å spille fotball på om han kommer, er jeg overbevist over at han kan prestere fra et tidlig tidspunkt.

Selv om Brown er aktuell vet vi også at Vålerenga jobber pararellt med andre spissalternativer, fortrinnsvis på lån. Torgeir Børven er nevnt i norske medier, men Aperopet har tidligere kunne avsløre at det ikke har vært dialog mellom Vålerenga og Børvens nederlandske arbeidsgiver Twente. Selv om han ikke starter mange kamper, brukes han ofte fra benken, og nederlenderne vil ikke gi slipp på ham. Moa og Håvard Nielsen er også nevnt som alternativer, men her må folk ta en reality check. Vi er langt, langt unna å kunne hente disse to – selv på lån.

Vi vet også at Vålerenga har blitt tilbudt en merritert østeuropeer med en haug av landskamper, samt erfaring fra både Champions- og Premier League. Her spørs det dog om totalpakka blir litt i høyeste laget for en midlertidig løsning. En nordisk løsning er også aktuell da det finnes flere gode spisser i våre naboland som ikke er forventet all verdens med spilletid denne sesongen.

Stig-Ove Sandnes var ikke å se på torsdagens årsmøte så hvor i all verden, bokstavelig talt, er han nå? Og, enda viktigere, har han med seg en spillerkontrakt i tillegg til tax-free-kvota når han kommer hjem? Vi kan bare vente og se…


Nettavisen forsøker å koke suppe på spiker, og lykkes i stor grad med det i saken med klikkhoretittelen “Slik ble de publikumsvinnere i Tippeligaen”. Tittelen henviser til Odds BK og svaret er sportslig suksess. Sjokk! Rosenborg har 14.000 tilskuere i snitt, men klarer ikke å fylle Lerkendal. Årsak? Manglende sportslig suksess. Sjokk! Vålerengas Anita Alexandersen er intervjuet ettersom Vålerenga har den største stadionen, og hun forklarer tilskuermangelen på denne måten:

– Det er jeg ikke sikker på. Det kan være uforutsigbare kamptidspunkter og det kan være at det er for mange lag i Tippeligaen. Men vi holder til i Oslo hvor det kryr av sosiale tilbud som vi må konkurrere med, sier hun til Nettavisen.

– Vi skal vinne fotballkamper. Vi skal også være tydelige på når kamper er og hvem vi spiller mot å få den informasjonen ut. Men det sportslige er i fokus og målet vårt er å spille god fotball og underholde på hjemmebane, forteller Alexandersen.

Så mangel på sportslig suksess er jaggu en viktig årsak der også.


Foran Celtics ligacupfinale mot Dundee United søndag, ble manager Ronny Deila spurt av Aftenposten om hva det verste han har opplevd på fotballbanen. Han trekker fram Odds tap mot Vålerenga i cupfinalen 2002. Det gledes.


Ikke glem Vålerenga Ishockeys kamp mot Frisk Asker i dag klokken 17:00. Om du ikke drar til Askerhallen kan du se kampen på TV 2 Sumo og/eller høre på Klanens Webradio. Det står 2-2 i kamper og Vålerenga må vinne minst én kamp i Asker. Hvorfor ikke i dag? Uansett blir det hjemmekamp på mandag. Til den bør du kjøpe billetter så fort som mulig da det kan bli svært folksomt der. Mer info finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *