Engamorgen mandag 13. mars: Nok et bortetap

 

Tobias Lindström scoret, men det holdt ikke. Foto: Jarl Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com/

Det var en nitrist kveld i Askerhallen i går. Vi fikk se et Vålerenga-lag som så ut til å være konstant på etterskudd, og som aldri kom helt inn i flyten. Resultatet ble hjemmeseier, og matchball på et sølvfat til Frisk Asker.

Man kan godt si at når Vålerenga er så ufarlige, så lite samspilte og så generelt tamme som i går, så fortjener vi ikke å få med oss noe fra kampen. Samtidig var vi bare et tverrliggerskudd unna å utlikne på 3-2 mot slutten av tredje periode. Isteden fikk Frisk Asker filma til seg en utvisning på en vålerengaspiller kort tid etter, og kunne dermed avgjøre kampen i powerplay.

 

Disse filmingene til askerspillerne har for øvrig vært en gjennomgangsmelodi gjennom hele kvartfinaleserien, og etter kampen i går tok til og med Roy Johansen bladet fra munnen og kritiserte dommerne for ikke å slå ned på det.

 

-Utvisninger går begge veier, men det som er tragisk er alle de filmingene som har vært gjennom hele kvartfinaleserien, som en del av friskspillerne gjør. Det synes jeg det er meget svakt av dommerne å ikke slå ned på, sier han i en video på klubbens facebookside.

 

For egen regning vil jeg også ta med at det er svakt av dommerne å ikke slå ned på krysstaklinger mot nakken til vålerengaspillere som ligger nede, men det skulle altså Henrik Ødegaard få lov til å slippe unna med.

 

I morgen venter en skjebnekamp i Furuset Forum. Med en seier der, noe som ikke er helt usannsynlig med tanke på at det kun har vært hjemmeseire i denne kvartfinaleserien, får vi en siste mulighet til å ta den nødvendige borteseieren i Askerhallen. Martin Laumann Ylven lover et mer tent Vålerenga i morgendagens kamp, og en eventuell kamp sju:

– Vi vet vi kan slå ut dette laget her. Det er vi som egentlig er favoritter. Vi skal dra dette til sju kamper og så gjøre denne hallen helt musestille, forteller han til TV2.no og fortsetter: Vi legger ikke noe i mellom nå. Skal vi avslutte sesongen, skal vi gjøre det på et helvete. Med andre ord: Møt opp i Furuset Forum i morgen for å se gutta lage et helvete for Asker!

 

Og apropos helvete: Kampen mellom Storhamar og Sparta i går endte 1-1 etter full tid, og gikk til sudden death. Ingen scoringer i fjerde periode, ingen scoringer i femte periode, ingen scoringer i sjette eller sjuende periode, og med det var rekorden for lengste sluttspillskamp i Norge slått. Men det stoppa ikke der. Etter 176 minutter ble verdensrekorden slått, og først etter 217 minutter og 14 sekunder kunne Storhamar sette det avgjørende målet. Da var klokka halv tre på natta.

Vi håper Spartas tilreisende supportere fikk en fin tretimers biltur hjem, etter det sure tapet!


Sander Berge forlot Vålerenga til fordel for belgiske Genk etter fjorårssesongen. Og i Genk begynner man å innse at det var et røverkjøp!

 

TV 2  har laget en sak om ungguttens suksess i den belgiske klubben, og klubbens sportsdirektør kan fortelle at Berge har vært en solid erstatter for stjerna Wilfried Ndidi som gikk til seriemester Leicester i januar.

– Vi trodde vi hadde et kjempeproblem [etter å ha solgt Ndidi]. Men Sander har løst det. Han gjør det virkelig fantastisk. Det ser ut som han har spilt i laget i et tiår. Han er en leder på laget.

 

Saken til TV 2 er lang og lesverdig, og det er verdt å merke seg at det allerede er speidere på Genk sine kamper for å se nærmere på Sander. Her er det bare å håpe at Vålerenga har sikret seg en feit videresalgsklausul!


Til slutt tar vi med oss at Vålerenga Hockey Damer sikret seg seriemesterskapet i helga. Med to kamper igjen å spiller er luka ned til Stavanger på 6 poeng, og siden Vålerenga har Stavanger på innbyrdes oppgjør, er saken opp og avgjort! Vi gratulerer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *