Engamorgen fredag 17. mars: – Det du gjorde i går er for dårlig i morra!

Deila på treningsfeltet. Foto: Vif-fotball.no

Deila kommer med kloke ord, Stabæk sutrer, vi har en ny månedens spiller i utviklingsavdelinga – og Vålerenga Hockey U20 er klare for semifinaler.

Ny dag, mye nytt stoff fra klubben.

Ullevaal Media Center har intervjuet Ronny Deila om den kommende sesongen, og det er et herlig intervju. Mannen er ekstremt engasjert og positiv. Du ser han brenner for dette prosjektet, og det gjør at ENGAsjementet mitt virkelig begynner å ta seg opp etter noen år på relativt lavt nivå.

Stikkordet er: Energi. Vi har en stall med mange unge, sultne spillere som skal jobbe hardt. Presse høyt, spille med entusiasme. Det høres ut som rett oppskrift. Men det beste han sa er: Det du gjorde i går er for dårlig i morra. 

Her skal det utvikles, her skal man bli bedre.

Sjekk hele intervjuet her


 

Bitre og blaa

På lørdag møtes Vålerenga og Sandefjord til treningskamp på Kaddettangen i Bærum kl 16. Billettinfo. Det fikser ikke Stabæk-leder Jon Tunold.

Han raljerer på Facebook-veggen til nestleder i Bærum SK og lokalpolitiker Dag Egil Strømme: «Unødvendig provoserende spør du meg.(…) Hvis vi skal ha noe håp om å samle fotballen i Bærum bør vi stå samlet om toppfotballen. Fotball handler om sterke følelser. VIF har en uttalt målsetting om å kapre Oslo Vest og Bærum. Det er ikke bra for noen klubber i Bærum»

Til Budstikka utdyper han at han synes det er feil at Bærum skal stå som arrangør for en kamp med en av Stabæks sterkeste konkurrenter.

Ok, Tunold. Shots fired. 

For det første er kanskje Bærum SK en mer naturlig konkurrent for Stabæk enn Vålerenga. Dere kjemper tross alt i samma kommune, og det er Bærum SK som er den egentlige tradisjonsklubben i Bærum, det er noe alle veit.

For det andre har Stabæk i lang tid tapetsert t-banestasjonene over hele Oslo med reklame for Stabæk-kamper. Hvordan dere har funnet penger til det aner jeg ikke, men det har neppe vært billig å dekke alle de videoskjermene. Og når man ser tilskuertallene til de Blaa tipper jeg at det ble et skikkelig tapsprosjekt.

For det tredje ser ikke Vålerenga på Stabæk som en spesielt stor konkurrent. Uttalt målsetting om å kapre Oslo Vest og Bærum? Jeg vil tippe at Vålerenga har langt flere fans i Bærum enn det Stabæk har. Stabæk er som Lyn med litt andre farger og en litt lengre t-banetur.

Uansett viser Tunold her at Vålerenga-kompleksene lever i beste velgående på Nadderud. Vi snakker om en klubb som rykka ned på Ullevaal i siste serierunde i 2004 – allikevel jublet Stabæk-lederne som besatt når Rosenborg scora og vi tapte seriemesterskapet.

Det sier det meste om mentaliteten der i gården, og således fører vel Tunold bare tradisjonen videre. 


 

Månedens spiller

Christian Borchgrevink ble månedens spiller i utviklingsavdelinga for januar, og ble belønnet med A-lagskontrakt. Nå er månedens spiller for Februar kåret, og vinneren er Alessandro Caroprese.

Han får masse skryt av utviklingsleder Hasselgren for å være treningsvillig, og dette har igjen gjort at han har tatt positive steg i spillet.

Og jepp, han er sønnen til Lorenzo Caroprese.


 

Håkki

Håkki, sier’u?

A-laget er kanskje ute i kvarten, men Vålerenga U-20 er i semifinalene i norgesmesterskapet etter 2-1 i matcher mot Lørenskog. Gutta vant 6-3 og 5-0 hjemme, og tapte 2-5 borte.

Nå møter vi regjerende serie og norgesmestere Stavanger Oilers i semifinalen. Oilers har fått seg et ganske sterkt U20-lag med talenter fra hele Norge, og de vant serien med 68 poeng. Frisk-Asker/NTG fikk 65, Lillehammer 61 og Vålerenga 57.

Semifinalene spilles best av fem, og de to første kampene spilles i Stavanger 18. og 19. mars, med returkamper på Jordal 22. og 23. mars. En eventuell femte kamp spilles i Stavanger 25. mars.


 

Klanen

Klanen hadde sitt årsmøte i går. Ingen i redaksjonen hadde tid/ork/anledning/lyst til å dra, men vi regner med at det gikk uten de store skandalene. Hvis ikke hører vi sikkert om det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *