Engamorgen søndag 19. mars: Enveiskjøring i Sandvika

Bård Finne: Tomålsscorer og grei bergenser. Foto: VIF Media.

Vår, sol, treningskamp og snart seriestart. Det var iallefall tanken, men det var ikke mye som minna om vår ute på Kadettangen lørdag ute på den forblåste odden omringet av frossent hav og motorveier. Sandvika er forøvrig en tragedie i byplanlegging, eller kanskje mangel på sådan. Byen kunne vært en perle ved vannkanten, men er avskåret av seks-åtte felter motorvei, og inne i byen er det åpenbart at byliv, hygge og menneskelighet har måttet vike for kjipe, grå forretningsbygg og andre kontorlokaler som sørger for at byen i prinsippet er død. Og Bærum som skal være så fint?

Uansett, lange underbukser, tørrvittig speaker og varme vafler til tross, det var iskaldt.

Hadde jeg jobbet i mainstream-media kunne jeg nå si at spillet varmet, men det gidder jeg ikke. Når det er sagt så var dette overkjøring fra start til mål. Vålerenga fremsto slik Deila har sagt man skal fremstå: De var energiske og løpsvillige, de var svært aggressive i gjenvinningen, og de gikk rett i angrep når de fikk muligheten.

Sandefjord-forsvaret er nok fortsatt svimle, og Lars Bohinen fikk nok ganske mye å tenke på. Hvalgjengen så ut som en klokkeklar nedrykksfavoritt.

Det som kanskje er mest gledelig er hvor bra Bård Finne så ut til å passe inn. Han så ut som om han hadde spilt med Zahid, Lundström, Moa og gjengen i årevis, og han var etter Aperopets ydmyke mening kampens beste spiller. Men ingen gjorde seg bort, dette var en knallsolid og omtrent prikkfri kamp.

1-0 kom etter at Grindheim la en flott langpasning ut på siden til Lundström som slo inn til Zahid. Zahid vender av mannen og skrur inn 1-0.

2-0 sto også Lundström bak da han spilte vegg med Daniel før han slo inn til Finne på bakre.

3-0 fikset Finne alene da han skar inn fra venstresiden, fintet bort en forsvarer og plasserte ballen strøkent.

4-0 fikset også Finne da han ventet og ventet før han la en perfekt ball igjennom til Kjelsrud Johansen som scoret.

Vålerenga var ganske suverene i denne kampen og kunne fort scoret 2-3 mål til, blant annet brant Daniel Fredheim Holm ei straffe. Personlig syntes jeg fire runder i rundkjøringa med Vertshusbussen var nok.

Sjekk klubbsidene for intervjuer med Finne og Skiri.


 

Håkki

NM-sluttspillet for U20 startet i går, og Vålerenga møter regjerende serie- og norgesmestere Stavanger Oilers. Første kamp ble spilt lørdag, og Oslos Stolthet vant hele 5-0 i Stavanger!

En superfin start for Enga, som nå har fått seg en borteseier. Det er både viktig og deilig. Vålerengas keeper Victor Öjdal reddet 28 skudd og holdt altså nullen i Siddishallen.

Bra, gutter!

Ny kamp i dag før de to neste går på Ungdomshallen på Jordal 22. og muligens 23. mars. Best av fem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *