Engamorgen tirsdag 21. mars: Stor suksess på barnas dag

Barnas dag var et glimrende arrangement. Særlig for kids på selfie-jakt. Foto: vif-fotball.no

Nå i slutten av mars er tilværelsen som Vålerenga-supporter prega av et vakuum. Hockeysesongen er over (hvis vi ser bort fra at U20-laget fortsatt spiller sluttspillkamper), og fotballsesongen har ennå ikke begynt. Siden hockeysesongen var ganske halvveis i år, og fotballsesongen ligger an til å bli riktig så hyggelig, så føles det som om vi er på en oppadgående og positiv trend. Og kanskje det er den følelsen av blind, naiv framtidstro og optimisme som gjør at jeg vil bruke dagen i dag på å rose klubben. Dette går på imaget vårt som gamle grinebitere løs.

På søndag arrangerte klubben barnas dag, og en video av seansen ligger nå ute på klubbens sider. Hvis vi skal dømme ut ifra antallet stjerner i øya på de ungene som man kan se i videoen, så var dagen en sinnssykt stor suksess.

 

Jeg veit ikke om klubben har arrangert noe liknende før, og det eneste jeg har hørt om av litt liknende arrangementer er Miniklanens kickoff og et flaggmalingsverksted for barn som EngaTifo arrangerte for sikkert 10-12 år sida. Kult for kidsa det og, selvfølgelig, men det kan nok ikke måle seg med å lære seg å trikse av Moa, prøve å drible bort Herman Stengel, eller å skyte straffer på Aslak Falch.

 

Nei, her er det bare å gratulere med et glimrende arrangement. Og hadde jeg fått muligheten til å være med på en innmarsj i Vallhall sammen med A-laget da jeg var i barneskolealder, med ”Vålerenga Kjerke” over anlegget, da hadde jeg kanskje vært fotballspiller for Vålerenga i dag, og ikke bare en skarve blogger. For nærmere en livsdefinerende opplevelse tror jeg knapt det er mulig å komme som en fotballglad åtteåring.


 

Daniel Fredheim Holm og Christian Grindheim går inn i sine henholdsvis ellevte og åttende sesonger i Vålerenga, og har begge muligheter til å avansere på listene over spillere med flest toppseriekamper og obligatoriske kamper for klubben. Dette melder Jarle Teigøy på sin statistikkside (gjengitt på vif-fotball.no).

 

Morten Berre er spilleren med klart flest toppseriekamper, og den posisjonen er trygg i noen sesonger til, men andreplassen til Freddy lever farlig. Kanskje vi får se poteten dos Santos knyte på seg fotballskoene igjen hvis DFH begynner å nærme seg i løpet av sesongen?

 

  1. Morten Berre 298
  2. Freddy dos Santos 223
  3. Daniel Fredheim Holm 210
  4. Andre Muri 205
  5. Christian Grindheim 181

Det er lenge siden jeg har virkelig gleda meg til en sesong så mye som jeg gjør i år, og 3. april kan ikke komme fort nok. I likhet med de aller fleste andre Vålerenga-supportere klarer jeg å lese en kalender, og reint intellektuelt så skjønner jeg at i dag er det 13 dager igjen til avspark. Men det er først når man leser overskriften ”Billettsalget har startet” på vif-fotball.no at man virkelig kjenner at det ikke er lenge igjen.

 

Herregud, som jeg gleder meg!

 

 

Og du, hvis du vil benytte deg av det nyåpnede billettsalget kan du gjøre det her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *