Vålerenga – Viking 1-0: Tre poeng i banken!

Endelig var dagen her. Det er noe litt skummelt med Vålerenga og seriestart. Mot Viking, et lag som oftest trekker svært få tilskuere til Ullevaal, og som ofte finner på en måte å ødelegge for oss.

Faktisk har vi ikke slått Viking på hjemmebane siden 2012, og medregnet dagens seier har vi 16 seire, 18 uavgjort og 16 tap mot dem på hjemmebane i følge nifs.no.

Seriestart, flere debutanter, en Ibrahim som ankom for et par dager siden, da kan man ikke forvente flyt fra start. Flyt var det heller ikke. Det ble ganske rotete, Viking var farlige på kontringer og brant flere store sjanser. Vi stanger litt i mot, men samtidig kunne vi se konturene av Deila-filosofien: Hurtig i angrep, aggressive på gjenvinningen. Men Viking var best til pause.

I andre omgang fortsatte det litt som det startet, og selv om vi hadde mer ball hadde man en følelse av at Viking kunne gålle egentlig når som helst. Så: Moa forserer igjennom, blir kvesta av en eller annen gauder på Viking, dommeren lar det bare gå. Vålerenga fortsetter å rulle på, og Finne setter 1-0 på innlegg fra Näsberg. Etter den scoringa dominerer vi totalt. Viking får aldri fred, vi løper dem i senk og vinner ballen på Vikings banehalvdel hele tida, og sjansene kommer. Det gjør dessverre ikke scoringen, og Viking kunne stjålet med seg et ufortjent poeng på slutten når trykket vårt avtar og de går på offensiven.

Ellers var det også litt merksnodig dømming. Ingen gule kort, og i følge VGs liveoppdatering hadde vi 60% ballbesittelse. Allikevel laget vi 16 frispark mot Vikings 7. Det bekrefter vel den følelsen jeg satt med, det var ingen hjemmedommer på Ullevaal i dag, det er helt klart.

Serieåpninger er aldri lett. Det har vært mye snakk, mye mediemas, mye ståhei og mye nye ansikter. Nå er det overstått, og tre poeng er i lomma. Da er det bare å la treningshverdagen komme for gutta. Neste stopp: Haugesund.


 

Spillerbørs:

Marcus Sandberg – 6 – Gjør flere viktige redninger når det glipper bakover, men holder også på å stelle det til skikkelig en gang. Holder nullen.

Robert Lundström – 5 – Ok match, er sterkest offensivt.

Jonatan Tollås Nation – 6 – Må ta ansvar i forsvaret, og gjør forsåvidt det. Rydder opp en del feil de andre gjør blant annet den store til Sandberg.

Markus Nakkim – 6 – Spiller en ok kamp, ingen store feil. Får verdifull erfaring.

Ivan Näsberg – 6 – Sleit veldig defensivt i første omgang, spiller seg bra opp i andre. Assist til Finne på scoringen. Bra samarbeid med Finne på venstrekanten. Får som Nakkim endelig verdifull erfaring.

Herman Stengel – 7 – Løper og løper i 90 minutter. Det løpet på slutten når han er oppe og presser keeper sier det meste.

Abdisalam Ibrahim – 7 – Meget god kamp av nykommeren som knapt har trent med laget. Vant ballen mange ganger, satte i gang flere fine angrep.

Ghayas Zahid – 6 – God kamp, blir mye småspill i midten, noe han er god på. Nære på å spille Moa igjennom flere ganger. Dog litt lite effektiv. Ut etter 89.

Simen Juklerød – 6 – Spiller en bra kamp offensivt, men dominerer ikke på samme måte som Finne på andre siden. Ut etter 67.

Bård Finne – BB 8 – Vikings høyreback må antagelig ha hjelp for å komme seg på flyet etter dette. Satte tonen fra start og kunne fort scoret mer. Har et helt annet tempo i kroppen enn de fleste Eliteserie-spillere. Holder han på det videre blir dette meget bra. Ut etter 77.

Moa – 6 – Blir dyttet, holdt og sparket i 90 minutter. Får vel knapt et eneste frispark og blir også tilsynelatende sparka rett ned før scoringen. Er allikevel farlig frempå flere ganger. Moa og Zahid lager mye trøbbel inne i midten slik at de andre får mer plass offensivt.

Innbyttere:

Enar Jääger “89 – Fort kort tid

Daniel Berntsen “77 – 5 – Greit innhopp, ingenting spesielt å melde. Tar en mer defensiv rolle.

Muhammed Keita “67 – 6 – Så bra tent ut, og skaper flere gode muligheter.

3 kommentars på “Vålerenga – Viking 1-0: Tre poeng i banken!

  • 3. april 2017 i 23:20
    Permalink

    Åpningskamp som fryktet men med positivt resultat og vi kan så mye bedre! Negynt å glede meg til bussture over Haukeli på.torsfag allerede :-)

    Svar
  • 4. april 2017 i 03:18
    Permalink

    Sandberg 5 og Lundstrøm 6

    Svar
  • 4. april 2017 i 08:06
    Permalink

    Deilig å åpne med tre poeng, og nykommerne ser veldig bra ut. Men Keita må slutte å være så ego, han mistet ballen i et sett i går, selv med gode passningsalternativer.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *