Haugesund – Vålerenga 4-3: Rundingsbøyer i havgapet

Som sagt i Dagsavisen-spalta vår: Haugesund borte blir en kjip match på en iskald, forblåst bane i stiv kuling og sidelengs regn. En ting jeg ikke nevnte var at Haugesund også har en psykotisk stadionspeaker uten hverken takt, tone eller normal folkeskikk.

 

Laget vi stilte var det samme som i forrige runde, minus Moa som var skadet etter å ha blitt sparket ned mot Viking, noe dommeren synes forøvrig var helt greit.

Denne kampen ble startet med bange anelser. Hvordan vil forsvaret vårt funke på bortebane mot en aggressivt hjemmelag som spiller kjapt i lengderetningen? Svært dårlig skulle det vise seg. Det startet med flere halvsjanser til hvert lag før vi ruller opp en bra mulighet med Lundström som spiller til Kjelsrud Johansen. Han setter den rett utenfor. Før vi hadde rukket å si “lovende” så rakner det bakover. Et langt innkast finner Gytkjær på toppen av 16-meteren, med ca fem meter til nærmeste forsvarsspiller. At kommentator negger om at Nakkim stusser ballen i mål er bare møl, han skulle aldri fått skyte derfra. Derfra og ut er det meste Haugesund, mens vi klarerer baller i hytt og gevær. De flyr til av medspiller, til motspiller, over sidelinja og overalt. Senere i omgangen fikk vi en heldig redusering på et selvmål etter dødball.

Andre omgang starta helt horribelt. Haugesund skal kjøre Fair Play og kaster ballen til oss på egen banehalvdel. Ibrahim synes det er noe dritt og jager ballen, som spilles inn til Sandberg som regelrett bommer på ballen. En gigatabbe som vil bli spilt om og om igjen på de artige fotballstudio-sendingene som viser ablegøyer og annet fra kampene. Ibrahim jubler som besatt og bestemmer seg muligens for å takke Gud for det flotte målet. Betyr det at Sandberg ikke hadde bedt nok til Gud, eller tilbedt feil Gud? Herrens veier er uransakelige. Uansett, speaker går totalt bananas – Føkk Fair Play, føkk andres ulykke, her er det showtime uansett hvordan målet kommer.

Deretter florerte det av feilpasninger fram til Deila tok grep, som sportspressen liker å si. Inn med Grødem og Keita, og da fikk vi litt tak i matchen igjen. Spesielt Keita spilte med høy innsats og bidro sterkt til å heve laget. Når Keita og Grødem utlignet relativt raskt ble selvsagt Deila genierklært på direkten, og det var kanskje fortjent. Jääger inn for å roe gemyttene i forsvaret var heller ingen dårlig plan der og da. Men det trekket hjalp ikke, og Jääger blir gjort til rundingsbøye av Haugesunds nye skjeggdanske.

Gutta skal ha cred for at de kommer tilbake, og det er fint å vite at vi kan sette på mer offensiv slagkraft når det butter i mot. Men denne matchen føltes som om den ble spilt i oppoverbakke, og det er lagets egen feil. Det florerte av personlige feil, og forsvaret var helt krise. Dette kan bli den første av mange kamper med mye mål i begge ender.


Spillerbørs:

Marcus Sandberg – 3 – Har et svare strev med en hullete firer foran seg, og går på en fæl tabbe som gjør det enda vanskeligere.

Robert Lundström – 3 – Brukbart med offensivt, men er fryktelig svak defensivt.

Jonatan Tollås Nation – 3 – Klareringer i hytt og gevær. Presser en spiller til å score selvmål, men ikke mye positivt ellers.

Markus Nakkim – 4 – Fin duellspiller som prøver å trøkke til, men var også veldig uryddig. Blir litt bedre utover.

Ivan Näsberg – 3 – Omtrent det samme som resten av forsvaret. Ut etter 62.

Herman Stengel – 4 – Ser ut til å bli løpende mye imellom. Legger ganske bra dødballer.

Abdisalam Ibrahim – 4 – Bra i perioder med fine detaljer, men klarer ikke ta tak i midtbanen når det butter skikkelig i mot.

Ghayas Zahid – 3 – Sliter veldig med å finne folk og får ikke utrettet stort. Ut etter 83.

Simen Juklerød – 4 – Tidvis offensiv trussel, men det blir ikke nok.

Bård Finne – 3 – Veldig skuffende etter forestillingen forrige gang. Får ikke i gang samarbeidet med Näsberg. Ut etter 62.

Henrik Kjelsrud Johansen – 5 – Jobber og sliter, men blir blåst mot hele tida. Binder dog opp mange mann da Keita står alene og reduserer.

Innbyttere:

Magnus Grødem fra 62 – 5 – Knuser Tronstad i lufta og utligner, bidrar til å snu kampen med Keita. Er dog ikke like mye involvert som han.

Muhammed Keita fra 62 – 5 BB – Bidrar mest til å snu kampen når det så kjørt ut. Jobber hardt, men vil litt vel mye selv innimellom og bruker ikke lagkamerater. Skyter i stedet for å slå inn på et bra frisparklege.

Enar Jääger fra 83 – For kort tid for karakter, men blir rundlurt på siste scoring.

3 kommentars på “Haugesund – Vålerenga 4-3: Rundingsbøyer i havgapet

  • 7. april 2017 i 09:25
    Permalink

    Deila gjør en “Rekdal-tabbe” med å sette inn en ekstra midtstopper for å “sikre” 1 poeng.
    Han som er gml midtstopper burde vite bedre . Å sette inn en ekstra stopper setter rytmen
    i midtforsvaret helt ut og det blir til “hvem gjør hva” eller “hvem tar hvem”.
    Men , 3 poeng på 2 kamper er egentlig helt greit etter å ha sett de 2 kampene. Vi kunne ha stått uten poeng i det hele tatt .
    Herman Stengel har tatt et steg i vinter . Jobber og sliter som en galeislave . BRA !!
    Han fortjener ros , men journalistene ser bare gode offensive bidrag.

    Svar
  • 7. april 2017 i 12:42
    Permalink

    3 poeng er som forventet. Ikke mange lag som vil ta 3 p i Haugesund. Trolig ett av lagene vi skal kjempe om metall mot i år. Fair Play er visst ukjent der i Sildabyen, makan til dritt! Uansett, vi spiller IKKE inn foran eller mot målet på tilbakespill, men mot dødlinja akkurat pga det Marcus gjorde i går kan skje selv den beste keepen Vi er med seier på søndag i god rute til å ta medalje.

    Svar
  • 7. april 2017 i 13:54
    Permalink

    Forsvaret fremsto mer tryggere i pre-season, men dessverre har tatt etpar skritt tilbake når alvoret begynner.

    Det har dessverre vært et problem over flere sesonger at forsvaret har en tendens til å ikke klare å fremstå som en kompakt enhet. Hva i all verden gikk det av Lundstrøm med klareringen på 1.målet. Hvorfor ikke bare stusse ballen bakover og dermed få ballen ut mot sidelinjen, i stedet for “skråklarere” og voila så lander den på 16-meteren rett utenfor mål. Problemet er ikke at spilleren ikke er “dekket”, problemet er at ballen blir klarert i den retningen som den gjør.

    For øvrig er det faen meg irriterende hvordan Haugesund klarer å treffe på sine særdeles billige spisser. Tipper det var svært få klubber som tenkte en forsterkning fra nivå 2 i Danmark. Men nå står altså fyren med 3 mål på 2 kamper

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *