Engamorgen fredag 7. april: Tap… også mot det drittlaget der

Foto: Inga Brandsnes/Klanen

Svært skuffet Engamorgen som prøver å lete etter lysglimtene, dagen etter drittkampen. 

For de klissvåte

All ære til de som tok turen til møkkastedet igår. Dere er sikkert blaute ennå, men innsatsen var langt unna blaut. Der hjemmepublikum oppførte seg atalt og usjarmerende, holdt dere koken og dere ble så absolutt hørt.

Ikke bare var innsatsen strålende. Svært imponerende at så mange klarte å få til turen, en midtukekamp uka før påskeferien.

Vi lover å ikke sladre til NAV.


 

På tide med 14-lags serie igjen?

Ja, hva skal man si om kampen som ikke allerede er skrevet? Dette er faktisk Ronny Deilas første tap som Vålerenga-trener, og den ble tapt på samme måte som mange av kampene Kjetil Rekdal tapte med oss. Liten tro på egne evner, manglende presisjon, en solid dose uflaks, mot et lag som visse deler av kampen virket uinteressert i å spille fotball.

Legg til en humpete gressmatte, forferdelig vær, det nevnte atale publikummet, og atal holdning til Fair Play. Velkommen til Haugesund. Et sted vi aldri har likt å spille.

Nå skal gutta ha honnør for at de kjempa seg tilbake i kampen. Jeg begynte faktisk å drømme om en fjerde scoring på slutten, men fikk jo den rett i fleisen.

Det var en dårlig dag gutta. Vi får leve med det, brette opp ermene, og la Sandefjord ta straffen på søndag.

Anbefaler deg å plukke opp dagens utgave av Dagsavisen, der vi i spalta vår gleder oss en del til Sandefjord-kampen.


 

Speakern i kista

En siste ting om Haugesund.

Hva er greia, speaker? Hvorfor må du skrike inn i mikrofonen hver gang det er mål til hjemmelaget, eller gult kort til bortelaget, eller du ser et morsomt bilde på Facebook, eller du slapp en fis som ikke lukter så ille som du var redd for. 

Du skjønner det, mikrofonen din er koblet til et høyttaler-anlegg, med forsterker. Alt sammen designet for at stemmen din skal bli hørt av de tilstedeværende på stadion UTEN at du trenger å skrike.

Høres rart ut, jeg skjønner det. Du har jo gjort det i en god del år. Første gang jeg la merke til det var i 2015, da jeg tilfeldigvis så FK Haugesund mot Lillestrøm på en skjerm i bakgrunnen av det jeg drev med. FK Haugesund scora og plutselig vræla det noe helt forjævlig over høyttalerne. Som om en flokk med måker hadde kommet seg inn i speakerbua. Jeg husker jeg syntes oppriktig synd på de tilreisende fra stasjonsbygda.

Ja, jeg hadde faktisk empati for bøfla

Det er dessverre altfor mange arenaer i norsk fotball, og idrett generelt, som driver med denne skrikespeaker-praksisen. Skagerak Arena blant annet. Hvorfor? Er det fordi man vil at publikum skal dra hjem med øresus? Vil man at bortesupporterne skal det forjævlig og aldri bli fristet til å dra tilbake?

I Vålerenga har vi en eminent speaker og en god holdning til bortesupportere. De eneste som skal forsure tilværelsen til de tilreisende er hjemmesupporterne, og kun på tribunen. Ellers skal turen til Vålerengas hjemmebane være en hyggelig tur. Det legges faktisk betydelige ressurser i borteområdet på nye stadion. Knut “Hot Dick” Hoffsengen har styrt speakerboksen i både fotballen og hockeyen siden jeg begynte å følge med på 90-tallet, og nyter stor respekt hos både tilreisende og vi heldige som kan høre ham hver gang.

Det er sånn det skal gjøres, bønder. Respekt for motstanderen. Er du ikke vanlig tribunesliter så har du et ansvar for at alle besøkende skal ha det bra. En annen holdning enn dette, så driter du ut klubben din.


Tribunevegger.no kan fortelle oss at 50 % av veggene nå er funda. Bare fortsett å gi, folkens. Det første steget er å trykke på bildet.


 

Tabellkonken 2017

Fortsatt tid til å komme med din liste. Trykk på bilde og skriv det i en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *