Engamorgen søndag 9 april: Moa er tilbake!

Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Moa er tilbake!

 

Først: Gladnyhet. Moa er tilbake og i troppen mot Sandefjord. Det er deilig, jeg hadde skikkelig bange anelser når han ble meid ned av Viking-fjompen i serieåpningen. Jeg lurer fortsatt på hvordan det er mulig at dommere feiler så til de grader når det gjelder å beskytte spillere, men det skjer til stadighet.

På midtbanen må vi fortsatt klare oss uten Grindheim, Fredheim Holm, Agyiri og Lekven. Kanskje ikke så dumt at vi fikk Ibrahim gratis? Det kan være årets signering. Sjekk hele troppen.

Apropos Ibrahim, Keita har kuppa VIF-TV for å intervjue Abdi. Det første som slår meg er hvor mye Keita ligner på en Robert Soltenberg-figur, og med det i minnet gjør det egentlig hele greia ganske severdig. Abdi er visst veldig fornøyd med å være tilbake i Oslo og “Aker Brygge”. Enten betyr det at han har hengt mye på kontoret til Frontline, eller at han liker dyre leiligheter. Eller at han er glad i is i sola.

Deila legger vekt på det positive mot Haugesund, at vi scorer tre mål på bortebane og at det defensive er “lett å gjøre noe med”. Med andre ord går det ikke på ferdigheter, dette er ting som sitter i huet. Grindheim og Lekven meldes å være nesten klare igjen, men er altså ikke i troppen i dag. Regner med å se de gutta i Molde mandag 17.

Ellers skryter Deila av stemninga sist, og håper på mer av det samme i dag. Jeg aner ingenting om hvor mange billetter som er solgt, men Sandefjord hjemme i påska.. Vel, vi får se. Det er forøvrig snodig å se det samme etter omtrent hver eneste hjemmekamp – folk fra resten av Norge påpeker at Vålerenga burde hatt minst x-antall tilskuere på hver hjemmekamp fordi man bare regner med at en større by skal ha et lag som trekker proporsjonalt mere folk. Så enkelt er det ikke.

Og Dagbladet kjørte en negativ sak om Vålerengas tilskuertall etter serieåpninga, til tross for at antall tilskuere var vesentlig høyere enn i fjor (tross langt færre fribilletter), mens andre klubbert leverte lavere tall. Med tanke på at matchen var mot Viking, et lag vi historisk sett trekker færrest tilskuere mot i løpet av sesongen, så er det kanskje bra. De kunne tatt bilde av en full vestbreddet eller koket i colasvingen (ja, vet det heter Bendit nå) og vinklet det på at entusiasmen er økende – men de valgte selvsagt den negative vinklinga. Jeg har alltid fulgt mye med på avisene, men kanskje spesielt mye etter jeg begynte med Aperopet, og jeg er ganske sikker på at Dagbladet er suverent ledende på å vinkle saker om Vålerenga negativt.

Folk går neppe mann av huse i dag heller, men for å være ærlig – det som teller er å bygge videre på den gode stemninga fra sist og å fikse tre poeng mot en soleklar dumpekandidat. Seks poeng på de tre første er omtrent som forventet.

Ellers: Vår skribent Tronna hadde Dagsavisen-saken vår på fredag: Sjekk den ut. 

2 kommentars på “Engamorgen søndag 9 april: Moa er tilbake!

  • 9. april 2017 i 11:52
    Permalink

    Sammenlign Dagbladets opplagstall de siste 10-15 åra og be dem holde kjeft.

    Svar
  • 9. april 2017 i 20:45
    Permalink

    Hva hjelper det med Moa tilbake, med en slik skamfull prestasjon.

    Gutta taper på hjemmebane mot det laget som er vurdert dårligst av samtlige. Dette er så skammelig som det kan få blitt. Ligger det en jævla forbannelse over laget, for det er helt utrolig hvordan spillere som før fremsto som så meget gode, nå fremstår som særdeles ynkelige begrensede. For noen uker siden møtte Enga dette laget i treningskamp, og man var flau over motstanderen. Nå møter man motstanderen med tilnærmet samme spillere og gutta fremstår særdeles ynkelige.

    Klubben bør be på sine knær om at Wæhler gjør comeback. Få inn en middelmådig skotte som er god på duellspill i forsvaret. Deretter legger man til side filosofi om å spille fotball til side inntil at man begynner å rake inn 3-poengere. For å spille en norsk variant av Barcelona med ballinnehav, så trenger det spillere som kan beherke det. I dagens Enga har man ikke spillermaterialet. Man bør spille enklere

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *