Engamorgen tirsdag 11. april: Fake news

Forvent en fantastisk Engamorgen, for nå har vi lett nøye på internett for å finne VIF-relevante saker. 

God påske sa dem, og dermed ble det slutt på ordentlige nyheter om Vålerenga. Da får vi ta en Drumpf, eller en NRK Østlandssendingen, og koker suppe på rustne spiker.

Dommerjævel og fair play

De tre første kampene har i all hovedsak ikke vært noen høydare. Ei heller av kamplederne. Vi skal ikke glemme at Moa lå skadet, etter en stygg og tilsynelatende ulovlig takling, da Bård Finne fant nettmaskene i første kamp (og nei, det var på ingen måte fordelsparagrafen som ble fulgt).

“Dommertalentet” Saggi dømte sin tredje kamp i toppdivisjonen på Ullevaal søndag, og han og hans trio sin opptreden hjalp ikke akkurat med å berolige allerede frustrerte supportere. 

Også har du Fair Play-episoden i Haugesund. Den diskuteres fortsatt heftig på diverse debattforum.

Forøvrig: Min mening er at Haugesund-spilleren begynner å sette press på våre forsvarspillere med en gang innkastet, som var svært dårlig, forlater armene til innkasteren. Vi får på ingen måte kontroll på ballen og ender opp med å gjøre dumme valg. Når målscorer i tillegg prøver å dra opp rasismekortet, ja da veit man at man har driti seg ut. Fair play er noe dritt.

Og hva så? 

Er det noen vits å gråte over spilt musikk, som det så elegant sto i et Pyton-blad jeg leste på tidlig 90-tall? Kampene er ferdigspilt og poengene utdelt. Vi får ikke gjort noe med det nå, og strengt tatt var vi ikke spesielt gode i de to kampene vi tapte heller.

Det er bare det at sånne ting baller seg på. Kamp etter kamp bygger frustrasjonen seg opp, og plutselig har du kanskje en tilskuer som slutter å dra på kamper. En ting de fleste opplever som verre enn skuffelse er urettferdighet.

Ronny Deila sier vi har fokus videre og vil ikke at spillerne skal dvele ved det gamle. Det er jo knall hvis det stemmer at gutta nullstiller seg, men jeg tviler sterkt. De viser det ihvertfall ikke i spillet nå når det gjelder.

Gode forslag til hvordan vi takler denne urettferdigheten tas gjerne imot i kommentarfeltet.


 

Alternative fakta

Vi får ta snakke om en svært imponerende tweet fra en av journalistene i Østlandssendingen.

Enkelt og greit så reagerte han på at våre kolleger i Vålerenga På Nett fleipet med “Aldri mer 9. april” i søndagens kampreferat, da han trodde at VPN.NO var Vålerenga Fotball. Han fikk påpekt hans egen feil til gangs og har beklaget, men nektet lenge å fjerne originaltweeten. Så den var lenge godt synlig.

Tenkte det passet her å påpeke at vi i Aperopet, Vålerenga På Nett, og Sotahjørnet alle har skrevet feil informasjon til våre lesere. Shit happens. Det man også bør legge til er at ingen av bloggene tjener penger på dette. Dette er ikke jobben vår. Når vi skriver feil gjør vi faktisk ikke en profesjonell feil.

Når en profesjonell journalist gjør en profesjonell feil, og samtidig lar feilen stå, så kan det faktisk bli et problem. Sånt kan tas ut av kontekst og skape falske forutsetninger ved senere anledninger.

Og når det gjaldt grunnen til at dette ble plukket opp av journalisten, og hvorfor han lot tweeten stå, forsvarte han seg på denne måten:

Fouad Acharki (@FAcharki) tweetet kl. 10:29 a.m. on man., apr. 10, 2017: @espbjo @ValerengaOslo

Fordi folk har mistet familiemedlemmer i krigen og dere sammenligner invasjonen med et fotballresultat.

Too soon? 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *