Engamorgen tirsdag 18. april: Fra vondt til verre

Foto: VIF Media

På torsdag skrev jeg at fortsatt ikke var bekymra. Nå begynner jeg å bli det. Ok, vi tapte 4-0 i Molde i fjor også. Faktisk har vi ikke scora mål i Molde siden 2011, og vi har ikke vunnet siden 2010. Men allikevel.

 

Måten dette tapet kommer på er så jævlig nitrist. Allerede etter 11 minutter har vi gitt dem 2-0 på et sølvfat, og matchen virker kjørt. Molde herser med oss i perioder, når de gidder. Eller så bare ligger de og styrer. Vi er preget av mangel på organisering og manglende duellvilje, eller evne. Vi blir tatt på fysikken over hele banen, og bakover henger rett og slett ikke sammen. Dersom Molde hadde giddi sitter jeg med en følelse av at vi kunne sluppet inn det dobbelte.

Så hvorfor henta vi ikke en ny forsvarssjef i vinter? Det er det mange som lurer på. Det kan kun Deila, Espeseth og Trøim svare på. Men noe av svaret ligger nok dessverre i at når Vålerenga ringer med ferske Sander Berge-millioner i baklomma, så stiger prisen på en middelmådig Eliteserie-stopper med minst 200%. Vålerenga blir forsøkt flådd i overgangsmarkedet i Norge. Om det er fordi man fortsatt har rykte på seg for uvettig pengebruk eller om det er Oslo-hat vet jeg ikke. Mye av det tror jeg rett og slett har med profil å gjøre. Selv om vi har vært sportslig svake i mange år så er det noe spesielt når Vålerenga ringer. Prisen flyr i været fordi vi er større.

Allikevel er det åpenbart at vi trenger en forsvarssjef, og det som er virkelig skremmende er at kvaliteten på forsvaret blir gradis dårligere for hver kamp. Det er ikke bare strukturelle problemer heller, det er ballwatching, nøling, misforståelser og rot, som på 1-0 etter bare syv minutter da Lundström går fram for å støte og rett og slett bommer klokkereint på ballen. Dette er noe som sitter i huet, som Deila MÅ få orden på. Kjapt.

Neste kamp er Sogndal hjemme. Den kan vi ikke tape.


 

Hvem trenger fiender med venner som dette?

Den sedvanlige kombinasjonen av høye forventninger og dårlig start gjør at folk virkelig viser seg fra en sjarmerende side for tida. Og da snakker jeg ikke om lukkede forumer eller Facebook-grupper. Folk hetser spillere åpenlyst på Vålerengas offisielle facebook-side.

Slaktinga startet allerede da lagoppstillingen kom. Lenge FØR kampen er begynt sitter folk under fullt navn og sager navngitte Vålerenga-spillere. Det ble ikke penere ettersom kampen skred fram.

Mye av det grøvste er moderert vekk, hvis ikke skulle jeg screenshotta det og postet det her. Allikevel kan man konkludere noe fra intelligentsiaen: Alle mål vi slipper inn er Marcus Sandberg sin feil. Uansett. Og: Hvis Kjetil Wæhler hadde gjort comeback NÅ hadde alt vært i orden.

Wæhler spilte forøvrig i fjor da vi tapte 4-0 i Molde da og.

Det jeg stusser litt over er den hangen folk har til å single ut enkeltspillere, og hvordan dette smitter. Det var en periode Deshorn Brown var Vålerenga-folkets hakkekylling. Uansett hvor mye han jobba og sleit så fikk han bare dritt. Niklas Gunnarsson var en annen “favoritt”. Spillerne får også hets på private meldinger via diverse sosiale medier.

Stort sett hver gang dette kommer opp er det noen som varer “Det fårrem faenmeg tåle! Dem tjener PENGER!”.

Ok, hvis folk du ikke visste hvem var, som var ufaglærte og egentlig ikke kjente deg personlig sto rundt deg på jobben og ba deg dra til helvete hele dagen, samt hetsa deg på nett, hadde du tenkt “Disse menneskene motiverer meg til å yte bedre!”. Det hadde ikke jeg.

Å være sur og frustrert er vi alle – alle i Aperopet inkludert. Vi brøler ut og banner og sverter. Men når man sager navngitte folk i full offentlighet allerede før matchen, eller trakasserer dem på privaten, da hjelper du faktisk ikke. Da er du en brønnpisser.


 

VIF-TV

VIF-TV intervjuet Ronny etter kampen, og de rette spørsmåla stilles jo forsåvidt. Hva synes du? Sjekk sjøl.


 

Wenger Out!

Nei, ingen i Aperopet mener dette. Men oljefolket i Stavanger – de som ropte “Me kan køba heile Oslo” tre dager etter de ga bort en spiller gratis til oss, de har nå engasjert seg i engelsk fotball. De er så internasjonale der borte, veit dere.

 

3 kommentars på “Engamorgen tirsdag 18. april: Fra vondt til verre

 • 18. april 2017 i 16:36
  Permalink

  Fotball ER følelser. Både i medgang og motgang. Noe bør spillerne kunne tåle. Men det bør være grenser. For hvis en spiller ikke er bedre, så er det like mye sportslig ledelse sin skyld at spilleren har kontrakt. For det Vålerenga skal, gjentar, skal representere er toppidrett. Da er det ikke gitt at enhver middelmådighet skal forvente kontrakt. Selv om middelmådigheten tilfeldigvis er født og oppvokst i Oslo.

  Selv om Nakkim ikke gjorde noen stor kamp mot Molde så har jeg tro på han. Men for at han skal utvikle seg, så bør han ha en makker å strekke etter. Det fikk ikke Nakkim i går.

  Det var så pokkers synd at når serien startet, så var de to sentrale midtbanespillerne borte som har stått frem i oppkjøringen. Og når de endelig fikk starte så var de kamprusten.

  Mitt råd er at man legger litt demper på dette med å være “spillende”. Få terpet på defensiv struktur. Om det betyr en 5-back-linje så får det være det. Inn med Tollås Nation, behold Nakkim og drill Kjeldsrud Johansen som stopper. Få inn løpssterke spillere på sidene, Zahid bak spissen Finne og Grindheim samt Stengel sentralt. Stengel er gunstig med sin frispark fot

  Svar
 • 18. april 2017 i 21:11
  Permalink

  Jeg har nettopp sett Enga2 mot Raufoss. Deila bør sjekke ut Raufoss-stopper “et eller annet”-witch. Fyren er sterk i kroppen, god i lufta, klarerer tilfredstillende og har endog en god fot til crossere. Han hadde endog såpass spillerforståelse av å trekke inn på streken når Stengel fikk frispark like utenfor 16-meteren. Og sannelig sto han på streken og nikket ballen langt ut av farlig sone.

  For tro det eller ei, det er muligens et ukjent fenomen når det gjelder stoppere hos oss, men det er faktisk mulig å nikke ballen ut av farlig sone

  Når det gjelder kampen mellom Enga 2 og Raufoss virker det som Enga2 sliter med mye av det samme som eliteserielaget. Det er veldig blodfattig på siste 3-del. Det er mye pasningsonaninering rundt midtbanen, og i forsvaret er det særdeles puslete i duellspill og klareringer. Da en Raufoss-forsvarer klarerte ut av farlig sone, så var det ut på siden på Enga2’s banehalvdel. Derimot når Jaager skulle klarere, så var det en pasning til motspiller på 20 meter.

  Svar
 • 19. april 2017 i 10:51
  Permalink

  Deilig med bedrevitere ala Daniel – drille kjelsrud som stopper? Det er ikke 3 divisjon dette her

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *