Engamorgen onsdag 19. april: Bånnklubb eller bånnlag?

Foto: Aperopet

Deila svarer på spørsmålet mange stiller: Hvorfor signerte vi ikke en topp midtstopper? Samtidig får han smake litt på hvordan det er når det blåser i Vålerenga, og Vålerenga 2 har starta sesongen. Og skotske fotballspillere er ikke som andre.

 

Ronny har latt seg intervjue på VIF-TV, og der svarer han på spørsmålet mange lurer på: hvorfor vi ikke signerte en midtstopper i toppklasse før sesongstart? Svaret er omtrent som ventet.

Vi prøvde, det gjorde også resten av Europa. Vi hadde ikke råd. Og han har nok rett, det ser faktisk ut som om det er mangelvare på virkelig gode midtstoppere i toppklasse om dagen. Han står på at Nakkim og Tollås holder nivået, og at den vi måtte signert måtte vært en god del bedre.

Så er det jo allerede en del Vålerenga-fans som har bestemt seg for at spesielt Nakkim og Näsberg IKKE holder nivået, og flere maser på at Wæhler må gjøre comeback. Han svarer:

Det er jo et tveegget sverd, dette. Nå har vi to unge, lovende forsvarsspillere som er produsert av egen klubb, men skal de bli gode må de få lov til å spille. Samtidig er det en ting vi til stadig har hørt fra tribunen: “La unggutta prøve seg!”. Når Ivan Näsberg ble leid ut til Sverige var det flere som mente det var skandaløst.

Nå har det gått fire serierunder, og siden vi ikke kunne bla opp mange millioner for en forsvarshøvding har vi faktisk latt unggutta prøve seg. Og allerede nå har mange Vålerenga-fans bestemt seg for at unggutta ikke har ferdigheter, og må erstattes. Helst av en 41 år gammel spiller som har lagt opp. Det er ikke måte på hvor katastrofe dette er.

Samtidig blir vi til stadighet minnet om at det finnes tidligere Vålerenga-spillere som fortsatt har en karriere andre steder, noe som i seg selv er fullstendig uhørt for en del av oss.


 

Bånnklubb eller bunnlag?

Samtidig begynner vel Ronny nå å merke noe av mediekjøret som møter en trener i Vålerenga når ting butter i mot. I Godset finnes det ikke medietrykk, og i Celtic er du midt i stormen uansett – men du er til dels skjermet og du har rådgivere. I Vålerenga blir du stående aleine, og etter kampen på mandag falt det noen ord som ikke blir tatt nådig opp:

Deila sa at han hadde kommet til en bånnklubb. Da var shitstormen i gang, og VG har fulgt opp med hele tre saker om det. Kjetil Rekdal mener Deila er respektløs ovenfor de som har drevet klubben tidligere, og lar det skinne ganske greit igjennom at Deila har fått rå over helt andre ressurser enn han selv fikk i sin siste periode som Vålerenga-trener.

Deila benyttet seansen på VIF-TV til å beklage og si at det han mente var et “bånnlag” og ikke en “bånnklubb”. Altså klubben er stor, men laget sliter. Javel. VG prater også med Grindheim, og spør om det er murring internt nå. For det MÅ det jo være etter fire fokkings kamper, eller hva? Jeg har sansen for Grindheims svar:

Spørsmål om vi MÅ slå Sogndal: “Vi MÅ ingenting”. Hva hvis dere taper? “Da må vi bare vinne den neste”.

Og som om ikke det var nok intervjuer VG både Kjetil Wæhler og Tom Nordlie om det samme.

Det er midt i april, fire serierunder er spilt. Og dem klør etter å skrive ordet “krise”. Det kommer garantert hvis det ikke blir tre poeng mot Sogndal. Like garantert som at Sogndal kommer til å parkere bussen, drøye tida maksimalt, og satse på ett poeng.

Den eneste analysen som virkelig er verdt å lese er Reidar Sollie i Dagsavisen. Sollie påpeker som rett er at Rekdal var selv med på å tilrettelegge for satsningen Deila nå er en del av, og at uansett felles ikke dommen over Deilas prosjekt nå.


 

Toern

Vålerenga 2 seriestartet mot Raufoss i Vallhall i går. Kampen ble ikke streamet av KWR, fordi Amedia har rettighetene, og de mener Vålerenga-fans må tegne abbonement hos Østlandets Blad for å få se laget sitt. Avisa har redaksjon i Ski, og dekker Follo.

Vi hadde dog en spion på plass:

Vålerenga 2 hadde ballen mest, men det var Raufoss som hadde de fleste store sjansene. Oppgjørets eneste mål kom knappe to minutter ut i kampen etter corner. Vålerengas største sjanse var et frispark midtveis i andre omgang av Herman Stengel som ble redda på strek. Vålerenga 2 hadde sjanser nok til å ta med seg poeng fra kampen, men marginene var ikke med laget denne gangen. Berntsen, Lindkvist og Jääger var de tre overårige spillerne til Vålerenga 2, men laget hadde en rekke unge spillere med A-lagserfaring som Stengel og Grødem.

Så det endte dessverre med tap i første kamp i det som skal bli en knallhard sesong.

Neste match for Vålerenga 2: Borte mot Skeid og Tom Nordlie, mandag 24. april kl 18.30. Den skal jeg på.


 

Skotter..

I Skottland har de en slags wrestlingkomiker som heter Grado. Han var på besøk i klubbhuset til Hibs, og det var en mulighet toppscorer Jason Cummings (17 ligamål) ikke kunne la gå fra seg. Resultatet er spektakulært.

 

3 kommentars på “Engamorgen onsdag 19. april: Bånnklubb eller bånnlag?

 • 19. april 2017 i 10:13
  Permalink

  Dette var litt mer nyansert beskrivelse av “krisen” i Vålerenga. Når media vrir og vrenger på uttalelser så er det for å skape oppmerksomhet ikke å fortelle sannheten! Supportere? som sprer eder og galle i stedet for å støtte laget i sitt hjerte? ta telling til 10 trekk pusten! Selvsagt skal supportere gi uttrykk for skuffelse, forbannelse og raseri skulle bare mangle. Få det ut men vær ikke ufin!

  Svar
 • 19. april 2017 i 20:36
  Permalink

  Kan si mye rart om wrestling-innslaget, men Hibernian er en fantastisk klubb med mange Vålerenga-likheter:
  Østkant / arbeiderlaget i hovedstaden som sliter i skyggen av dominerende lag fra en annen by, underprestert i mange år, men nå lysner det (opprykk i år + cupgull i fjor, det første på 114 år!), vakker hymne om egen plass (vi har Kjerka, de Sunshine om Leith), og vi har begge de to forrige Celtic-managerne (Deila/Lennon). Kom igjen Enga, come on Hibs!!

  Svar
  • 19. april 2017 i 20:44
   Permalink

   Sunshine ON Leith skal det selvsagt være…

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *