Engamorgen fredag 21. april: Herr Aperopet snakker med Erling

Supportertribunen

I gårsdagens Engamorgen valgte vi å sette fokus på crowdfunding-prosjektet til klansstyret. Vi skal ikke ta æren helt alene, men det virker som det ga resultater

Jepp, prosjekt tribunevegger på supportertribunen, til vår våte og snart realiserte stadiondrøm, gjorde et kjempebyks igår. I skrivende stund da var finansieringen i orden med 63 %. I skrivende stund nå er man nå oppe på 73 %.

Ikke bare satte vi fokus på prosjektet. Redaksjonen har samlet sammen penger og gitt vår skjerv og håper enda flere blir med de kommende dagene. Det er kun 11 dager igjen av prosjektet. Siden vi ikke fant ut hvordan vi får gitt uten fornavn og etternavn, kan du finne vår backing under navnet Herr Aperopet.

Nå prøver vi ikke å ta æren for bykset helt alene. Prosjektet lå på 60 % på onsdag da klansstyret tok ansvar for å få prosjektet opp i sosiale medier igjen, så det var her vi plukket opp ballen. Så vi tok en kjapp prat med talsmann, Erling Rostvåg, da prosjektet rundet 70 %. Og Erling kan fortelle at han er ute etter tanta di.

– 10 % på en dag er bra. Det er sikkert mange som leser dette som har gitt og føler at nok er nok. Det har de også helt rett i, men kanskje de kan pushe en kompis eller tante til å bidra.

Prosjektet har en kostnadsramme på 900 000 til en million. 100 % på crowdfundingsida tilsvarer 200 000 kroner. Er dette nok?

– Det idelle målet er selvsagt å nå 600 000, men mente vi måtte få inn 200 000 for at vi skulle ta penga til folk. Derfor valgte vi en løsning der 200 000 er 100 %.

Hva skjer med pengene dersom man ikke når 200 000?

– Vi må nå 100 % for å kunne hente pengene. Når vi kun 90 % får man tilbakeført penger som har blitt gitt. Målet er jo å samle inn 600 000, så kommer vi over 100 % er det bare bra.

Ja, 200 000 er jo bare en tredjedel. Hvor skal resten av penga komme fra? 

– Det har blitt etterspurt muligheten for Vipps eller tilsvarende, og du skal ikke se bort ifra at det kan komme noe sånt etterhvert, men vi ønsker ikke ta fokus vekk fra selve crowdfundinga. Andre innsamlingsaksjoner må derfor komme når vi har nådd 100 %.

Her velger Aperopet å legge inn direkteinformasjon fra tribunevegger.no. 

Regnestykket

 

Å bygge de nye veggene vil koste mellom 900.000 og 1 million kroner. VKIP har klart å stille med 500.000,- av dette og Klanen skal forsøke å stable på beina resten. Vi bør ta høyde for ca 500.000 (eks moms).

 

Fordi crowdfunding kun gir deg pengene dersom vi klarer hele målet, vil vi nøye oss med ett mål på 200.000,-. Klarer vi 200.000 skal vi klare å frigjøre midlene slik at det blir noe av. Klarer vi mer, vil vi unngå at det går utover andre ting som f.eks. satsningen på pub i stadionkroppen, budsjettene på supporteraktiviteten eller fondene våre.

Erling avslutter praten med å snakke om godene og premiene man kan oppnå ved å gi visse summer på nettsida, og her håper Erling å kunne gi mer enn lovet:

– Jeg tør ikke love noe, men jeg ønsker å få inngravert en plakett med alle navna på de som har kjøpt seg inn i “Wall of fame”. Målet er at denne skal kunne henges på stadion.

Takk for praten, Erling.

Så har du ikke gitt, besøk Tribunevegger.no og gjør det. Du må ikke gi for å oppnå “perks”. Alle monner drar.

Og har du gitt, maser du på tanta di 


 

Nå tar det av

Hva er bedre enn å følge opp vår solskinnshistorie med noe som visstnok skal være en solskinnshistorie? Vår bånnlagsmakker Viking har slitt mer enn oss i seriestarten (de tapte tilogmed for oss).

Nå har osloborger, FRP-politiker, og Viking-entusiast, Atle Simonsen, startet Facebook-aksjon for fylle Viking Stadion til neste hjemmekamp.

– Det har tatt litt av, kan Atle fortelle VG om Facebook-statusen sin.

Nå veit vi ikke hvem som har skylda her med å hause opp denne saken (men tror det er VG), men snakk om lage forventninger. Man får jo inntrykket av at mannen har sørget for å fylle Viking Stadion to ganger.

Resultatet av aksjonen viser inntil videre 10-20 billetter.


 

Apropos strålende fremtid

Nye Jordal Amfi. Illustrasjon: Hille-Melbye Arkitekter (http://hille-melbye.no/news)

Besøker du Vålerenga Hockey sine hjemmesider nå, får mulighet til å signe deg opp på ventelista til sesongkort i Nye Jordal Amfi.

Vi gleda jo oss ikke nok fra før av.


 

Ja, er det ikke fredag?

Da kan du jo lese spalta vår i Dagsavisen. Jeg tror jeg går til inngangsdøra og ser hva Greger har skrevet til i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *