Engamorgen lørdag 22. april: Deila tar skylda

Let me explain! Foto: VIF Media

Deila går foran og tar på seg skylda for den dårlige sesongstarten. Tre poeng og medium til svake prestasjoner er fasit etter fire spilte runder, et godt stykke unna forventningene.

Dagbladet har vært på Valle og fått sjefen i tale. Ronny hevder nå han har funnet årsaken til den svake åpningen. Vi har tidligere hørt snakk om tålmodighet og at vi må «skynde oss langsomt». Nå innrømmer han derimot at han allikevel har vært for utålmodig.

– Det er fordi jeg har villet for mye og har stresset omgivelsene og internt i gruppa. Det har blitt for mye armer og bein. Vi har fokusert for mye på å vinne og at vi må gjøre ting, i stedet for å slappe litt mer av og fokusere mer inn mot kamp. Det har blitt for mye alvor og for lite latter.

og:

– Det er derfor jeg har kommet til denne konklusjonen, for jeg har vært gjennom dette mange ganger før. Hvis du har for mye papir på pulten, kan det være vanskelig å få hodet opp iblant. Det er litt sånn det har vært. Jeg har villet for mye, om mine egne og andres forventninger. Det har vært en belastning for alle. Det må jeg ta selvkritikk på.

Deila er en erfaren mann, han, og vært gjennom dette før. Nå tar’n grep:

– Vi skal prøve å forenkle ting og spille mer fritt. Vi skal ha litt kortere økter, ha det litt mer lystbetont og ha færre møter. Det handler om å finne overskuddet og gjøre de tingene som er gøy. Det er så enkelt som det. Vi må slappe litt av også.

Vi vet ikke hva som skjer, snakkes om, menes og trenes på på Valle. Ei heller kjenner vi årsaken til svikten i starten, men dette høres fornuftig ut i våre ører og rimer med inntrykket vi sitter igjen med etter den litt slappe innsatsen vi har sett i fire kamper, i hvert fall når vi sammenligner med energien og spillet vi ble lovet og så tendenser av i vinter.

Vi har vel alle vært overbelasta og mangla glød i jobben en gang eller to, og litt fri, mindre press og humor hjelper ofte på humøret og energien. Om dette kun er ord og et forsøk på å roe ned mediestormen og dempe presset på spillerne vet vi ikke, men vi stoler på at Ronny har peiling og håper at pila etterhvert begynner å peke oppover.

Det er ikke tvil om at spillergruppa har talent, men det er opp til Deila og co å legge til rette for at talentene får utfolde seg. I løpet av sesongen håper Deila å få maks ut av potensialet i spillergruppa, og maks ut av klubbens potensial i løpet av 3-5 år. I samme avsnitt meldes det (igjen) at målet er å utfordre topplagene og kjempe om metall hvert år. Det er med andre ord bare å ha tålmodighet (vurderer å tatovere dette ordet et eller annet sted) og prøve å ha så mye moro vi kan på veien mot verdensherredømme. Vi sier bare: keep calm and et år så tar vi alt!


 

Silly season på etterskudd

I intervjuet med Deila kommer det også frem nye detaljer om vintervinduets stopperjakt. Vålerenga skal ha prøvd seg på og vært nær en overgang for den islandske landslagsstopperen og EM-spilleren Kári Árnason fra Malmö FF. Det hadde jo vært noe, men det ble med drømmen.

Hele intervjuet kan du lese her.


 

Sogndal hjemme

I morgen kl 18 møter Vålerenga Sogndal på Ullevål. Det er vanskelig å si hva vi kan forvente – eller nei, vi forventer full innsats og 3 poeng – men det er vanskelig å si hvordan vi kommer til å se ut på banen etter den mildt sagt shaky sesongåpningen og 0-4 i bagen sist. Får vi se et revansjelystent lag som spruter av energi, høyt press og lekne kombinasjoner, eller et preget lag uten selvtillit og glød med lua i hånda i egen 16? Vi håper det første, men tør ikke sette sparepenga til junior på at det siste ikke skjer. Selv om Deila mener han har funnet årsaken til den svake åpningen er ballen fortsatt rund.

Sogndal er kjent for saft og parkerte busser, og vi regner med de har pakka med seg begge deler på årets bytur. Sogndal kommer for å krige og vi må regne med å både ta imot og dele ut noen karrameller. Her gjelder det å brette opp erma, strekke frem kassa, vinne krigen og ikke sleppe inn/gi bort unødvendige tidlige mål. Finspillet kan finnes når vi får åpna det overdrevne hardt påskrudde syltetøylokket.


 

Tribuneliv

Sogndal (Norges minst sexy lag?), dårlig omtale i media og skuffende prestasjoner i seriestarten. Nei, det lukter ikke publikumsrekord på NFFs kjøpesenter i morgen. Vi kan allerede høre Jesper Mathisen slakte klubben for ikke å fylle en stadion med plass til 30.000 i en by med over 600.000… Desto viktigere er det at vi som faktisk møter virkelig står samla og viser gutta at: VI HAR RYGGEN DERES!!!


 

Tribunevegger

Det er nå 10 dager igjen av Klanens innsamlingsaksjon til tribunevegger på supportertribuna på ny stadion, og det er i skrivende stund samlet inn 75% av målet for denne delen av aksjonen. Å slenge inn en slant her må kunne kalles en god investering og well spent money. Les vårt intervju med talsmann Erling i gårsdagens Engamorgen om du ikke fikk det med deg, eller klikk deg rett inn på tribunevegger.no og bidra.


 

VPN på droneoppdrag

VPN har vært på Valle med dronekamera og fått noen flotte bilder av det som om få måneder blir vår nye stadion. Vi smiler fra øre til øre, dette er vakkert. Sjekk ut video på VPNs facebookside.


 

Keita-TV

Vålerengas egen Skavlan er tilbake. Muhamed Keita har invitert Daniel Berntsen og «ChidiChidi» Chidera «the black Cristiano» Ejuke inn i sitt studio for å snakke om litt av hvert i det som beskrives som «et godt blandet show». Gutta forteller at de trives i Oslo og lover å jobbe hardt for å snu den dårlige formen. Keita graver dypt og avslører at «Chidi» verken er homo eller hetero, kun «me and myself». Keita-TV: SE1 EP3 ser du her.


 

Byderby i Toppserien

Damene tapte sin første kamp i Toppserien borte mot Avaldsnes. I dag er det mulig å revansjere det sure 1-2-tapet når vi møter byrival Røa hjemme i Vallhall. Vestkantjentene tapte også første kamp 1-2 mot Stabæk, og det blir en real batalje når begge lag kjemper om årets første trepoenger. Savner du et skikkelig byderby? Møt opp i Vallhall i dag kl 15.00. Inngangsbillett får du for en hundrings mens kidsa kommer inn gratis så lenge de lover å holde seg under 16 år. Klanens webradio sender kampen live på nett. Link publiserer vi her på Aperopet.

 

-TrulsT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *