Engamorgen søndag 23. april: Kampdag!

Bård Finne ble matcvinner sist gang vi tok tre poeng. Reprise i dag, takk! Foto: VIF Media.

I dag er det én ting som gjelder: tre poeng mot Sogndal!

De av våre lesere som har fulgt Vålerenga noen år har garantert opplevd tunge perioder før, akkurat som vi gjør nå. Perioder hvor det ser ut som om gutta på banen ikke ser ut til å gidde, ikke ser ut til å ha ferdighetene som kreves, og rett og slett ser ut som et bedriftslag som ikke trener noe særlig før de møtes for å spille kamp.

Men selv om vi har opplevd sånne perioder med motgang før (noen vil kanskje si at motgang har vært hovedregelen, og at vi har vært så heldige at vi har hatt noen herlige perioder med medgang), så føles det verre denne gangen. For dette vålerengalaget har vist at de egentlig har ferdighetene inne. Vi så det i vinter, da vi feide den ene motstanderen etter den andre av banen.

Vålerenga kan spille god fotball!

Men hvorfor får vi det ikke lenger ut i kamp nå som alvoret er i gang?

Ronny Deila forteller til vif-fotball.no at han har gått i seg selv, og mener at han har funnet litt av svaret der:

– Vi har kommet frem til at det har vært litt min skyld, at jeg kanskje har pusha litt for hardt, villet veldig mye og det har selvfølgelig spillerne ønsket å leve opp til, sier Deila.

– Det har vært viktig å få letta litt opp på krava og fått litt mer lek inn. Det er moro å spille fotball, og det skal det også være.

Og han utdyper til Dagsavisen: – Vi har vært veldig pirkete og nøyaktige i hele vinter. Vi har vært bånn seriøse. Det har gått litt for bra. Nå ønsker vi å tenke litt mindre, spille litt friere og ikke binde oss. Mer humør og mer overskudd. Vi er overbevist om at dette snur.

 

Og selv om det er ekstra frustrerende å se Vålerenga slite når vi veit at de egentlig kan så mye bedre, så betyr det også at veien ut av elendigheten er kortere. Det å slippe opp litt på treninger og gjøre hverdagen morsommere og mer leken hadde ikke hjulpet hvis ferdighetene ikke hadde vært på plass. Dessuten hadde nok både supportere og spillere kjent mer på panikken hvis vi ikke hadde sett antydning til godt spill etter at Deila tok over. Og et lag i panikk kan vanskelig prestere.

Som Muhamed Keita sier i den samme Dagsavisen-saken: – Det blir uro i en spillerstall hvis man begynner å tvile på hverandre. Men vi vet at vi er en sterk spillergruppe med kvaliteter som har underprestert.

 

Første mulighet til å vise hva som bor i spillergruppa er mot Sogndal klokka 18.00 i kveld på Ullevaal Stadion. Utrolig nok så kjenner jeg at jeg gleder meg skikkelig. Sogndal er en perfekt motstander for oss nå. Det blir fysisk og det blir tøft, og den eneste måten vi kan vinne er om spillerne viser et voldsomt engasjement, og ikke er redde for å presse høyt og trøkke skikkelig til i duellene. Akkurat det vi har savna de siste kampene.

Gutta som er tatt ut i troppen som møter vestlendingene er:

 

Keepere: 1 Sandberg, 30 Falch

Forsvar: 9 Lindkvist, 5 Lundstrøm, 4 Tollås Nation, 2 Nakkim, 22 Näsberg, 21 Juklerød, 3 Jääger

Midtbane: 14 Stengel, 19 Grindheim, 8 Lekven, 15 Berntsen, 11 Finne, 6 Ibrahim

20 Kjelsrud Johansen, 8 Keita, 10 Zahid, 29 Grødem

 

Vi legger merke til at Tollås er tilbake etter å ha sonet karantene, og kan bidra med litt nødvendig rutine i den bakre fireren, mens Moa er ute, på grunn av smerter i beinet ifølge vif-fotball.no.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *