Engamorgen torsdag 26. april: Programmessig 8-0 og videre til andre runde!

Abdisalam Ibrahim ble tremålscorer ute på flatbygdene i går. Foto: vif-fotball.no

Det var fotballkamp på Hadeland i går med det resultat at Vålerenga er videre til andre runde i cupen. Underveis fikk laget øvd seg på å score mål. Mange mål.

– Vi forsøker å angripe og håper å score noen mål, så får vi telle opp til slutt, sa Grans trener Rune Kalleberg før kampen.

Når det hele var ferdig kunne fjerdedivisjonslaget se at «deres cupfinale» endte uten mål til dem. Og kuleramma sto på åtte til Vålerenga. Åttemåls seier denne gang, som sist vi var på disse traktene, altså da vi møtte Hadeland på Westernsletta i 2005. Den gang var den store VIF-spilleren Bernt Nikolai Hulsker. Han satte halvparten av våre ti i 10-2-seieren.

Ah. Tida flyr.

Men tilbake til i går: Denne gang så det slik ut: 0-1 (17) Ibrahim, 0-2 (19) Finne, 0-3 (30) Zahid, 0-4 (43) Ibrahim, 0-5 (60) Grødem, 0-6 (64) Ibrahim, 0-7 (67) Zahid, straffe, 0-8 (90+1) Ejuke. Det hele skjedde foran imponerende 3112 tilskuere.

Hva betyr et slikt cupresultat?

Ikke all verden. Kanskje litt for samhandling og selvtillit. Og det skader neppe.

Vi har sett tidligere år at det er lagene som har de tydeligste spillemønstrene som vinner de største seirene i de første cuprundene. Typisk har det vært Odd (10-0 i går) og Rosenborg (ikke spesielt imponerende 2-0 i går) som har tatt de største seirene.

Vålerenga har ofte slitt litt med å komme i gang i de første cuprundene, men det har også vært rom for 8-0,10-2 og 13-1 innimellom.

Fra gårsdagens kamp tar vi derfor med oss at Ghayas Zahid er fantastisk når han får tid og rom til å leke, og samtidig har den nødvendige bevegelsen rundt seg til å strø om seg med geniale pasninger. Vi fikk også se forsøk på ulike spillesystemer med 4-2-3-1 med Zahid i en tydelig 10’er i første omgang, mens andreomgangen var en mer klassisk 4-3-3.

Midtspiss Henrik Kjelsrud Johansen var ganske usynlig i første, mens Bård Finne i den samme rollen i andre ble litt borte, spesielt når man ser det i forhold til hvor dominerende han var på kanten i første. Kanskje er det så enkelt som at Grans to beste spillere var midtstopperne deres, og at de sammen tok seg av spissen. Da kan det bli trangt selv mot et fjerdedivisjonslag.

Abdisalam Ibrahim scorte tre. Etter kampen så han ut som om han var redd for at noen skulle stjele ballen hans.

Defensivt var det få utfordringer, og backene våre Lundström (Borchgrevink siste 20) og Juklerød kunne spille på sine offensive kvaliteter uten å bry seg altfor mye om de defensive.

Og Chidera Ejuke fikk sin offisielle A-lagsdebut, der han skaffet straffe og scorte et fint mål. Han skal bli et spennende talent å følge.

Dagsavisen oppsummerer det som en god treningsøkt for Vålerenga.

Også klubben har skrevet om det.

Aftenposten opplyser om at Klanen sang “Gøy på landet!”

Og hos NRK ligger cuphøydepunktene og hele kampen.

I sum ble det altså en leken seanse der vi hadde det morsomt og laget fra bygda med utestedet Gran Bar og trelastbedriften Gran Tre også virket som om de hadde det morsomt. Masse folk, god stemning og enda flere Vålerenga-supportere fra Hadeland.

For selv om Tom Nordli på NRK klaget på kvaliteten på Vålerengas innlegg og avslutninger ble det da 8 mål til slutt.

 


Tribunevegger

Vi i Aperopet bestemte oss før kampen for å bidra med 10 euro for hvert mål Vålerenga scoret mot Gran, og har derfor donert 80 € i tillegg til vår forrige donasjon. Har du ikke råd til det samme, så kan du jo følge oss litt på vei? Det er fem dager igjen. Kampanjen har passert 93 % og det gjenstår knappe 1500 euro. Bidra til å få inn tilstrekkelige midler til tiltaket!

Gå til tribunevegger.no

 

Oppdatert: En superhelt har donert 1100 euro, så nå gjenstår det bare 150 euro! Vi er i mål, folkens!

Oppdatert 2: Og ca kl 9 er veggene fullfinansiert!

2 kommentars på “Engamorgen torsdag 26. april: Programmessig 8-0 og videre til andre runde!

  • 27. april 2017 i 10:25
    Permalink

    når “trekkes” andre runde?

    Svar
  • 27. april 2017 i 13:38
    Permalink

    Vi er ikke helt sikre på når oppsettet kommer, men det spilles kamper i dag, så det vi tror ikke det vil komme tidligst i morgen, muligens tirsdag 2. mai. Andre runde i NM spilles ikke før 24. mai, og det ville ikke overraske Aperopet om Vålerengas motstander blir vinneren av dagens kamp mellom Skeid og Lyn.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *