Engamorgen fredag 28. april: Helgefreden senker seg over Enga

Ghayas Zahid spilte en meget god kamp mot Gran. Fortsetter han i samme stil mot Odds Ballklubb søndag? Foto: Grydis

Det er fredag, fredens egen dag, og freden har senket seg over Vålerenga-land etter en hektisk periode med to komfortable seire den siste uken.

Men et sted det ikke er fredelig er i NFFs dommerrekker. I sentrum står som så mange ganger tidligere Svein-Erik Edvardsen. Rart at han alltid havner i konflikt med alle rundt seg uansett hvor han er. Edvardsen og NFF har skværet opp, men alle vet at verken Edvardsen eller NFF kan gå uten uvenner. Derfor har nå (minst) ti toppdommere og Dommerforeningen sagt seg villig til å inngå uvennskap med begge. Hva det egentlig krangles om har vi vel ikke helt oversikt over lenger, og vi er ikke sikre på om de involverte er helt opplyst om hvem som hater hvem heller. Men herregud, de får da bare holde på.

Puck

Jonas Oppøyen er revansjesugen etter kneproblemer og operasjoner, og har signert ny kontrakt for hockey’n. Intervju og film her. Apropos hockey: Den tidligere is-krigeren Alexander Bonsaksen er finsk mester med Tappara. Vi gratulerer!

Apropos tidligere Vålerengaspillere: Steffen Iversen og Solveig Gulbrandsen blir å se i neste sesong av mesternes mester. Neste år håper vi å se «Lille-Ivers» i Beat for Beat syngende på slageren «Rosenborg er rævva!».

Tribunevegger

I går passerte innsamlingsaksjonen for tribunevegger på nytt stadion målet, så da er finansieringa i boks og veggene allerede på vei opp! Likevel holdes de digitale bøssene parate for de som fortsatt ønsker å bidra på www.tribunevegger.no, og jo mer aksjonen drar inn, jo mindre belastes Klanens budsjetter for andre investeringer, f.eks ny pub i stadionkroppen. Herr Aperopet jubler og gleder seg til den første Kjærka dras igang i september.

Odds

Søndag er det toppkamp(?) i Skien. Odds Ballklubb har underprestert, i følge ekspertene. Overprestert, spør du oss. De står i likhet med Oslos stolthet med to seire og seks poeng, som plasserer dem på en forventet 10.plass. De fikk i likhet med oss øvd på å score mål mot svak motstand i NM, men har så langt i Eliteserien kun produsert åtte målsjanser og bare scoret tre mål – ingen av lokale unggutter. Vi har hatt et godt tak på Odds i Skien de siste årene, så vi gleder oss til søndag. Og du, yr.no melder sol over Vålerenga søndag kl. 20.00…

Skjermdump: Yr

Og du, nevnte jeg at det er fredag? Det betyr at Aperopet har sin ukentlige spalte i Dagsavisens trykte, håndfaste papirutgave. Ta med deg et eksemplar i lunsjen og la helgefreden senke seg med din favorittspalte. God helg, min venn!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *