Engamorgen lørdag 29. april: Mange Vålerenga-fans til Skien

Magnus Lekven Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Da er det snart tid for match igjen, Odd-Vålerenga i morra. Lekven og Deila vil gi alt.

 

Mange Vålerenga-fans er ventet å ta turen til Skien, og 300 billetter ble revet vekk ganske raskt. 200 til er lagt ut for salg og kan kjøpes her. Det er vel da i andre etasje på bortetribunen, som er ny i år. Bortefansen er flyttet til langsida. Jeg vet ikke om jeg ville reist hele veien til Skien uten å kjøpe billett på forhånd, her kan det bli mye folk.

Det mobiliseres i Skien og, og det meldes om utvidet nachspiel i tredje etasje i telemarkstribunen etter kampen. Radio Grenland stiller med DJ. Dæven, her er det bare å dra fram rockefoten! Tipper Living Next Door to Alice spilles rimelig hyppig den kvelden. Og da mener jeg den enda døvere nederlandske versjonen hvor de roper “Who the fuck is Alice”. Med Rune Tribune. Grøss.

Den festen skal vi ødelegge uansett. Magnus Lekven ser ut til å endelig være skadefri, og tror det er et fint tidspunkt å møte Odd på i følge VIF-TV. Han er fra Porsgrunn, og spilte for Odd i mange år før han dro til Danmark. Nå er han tilbake som Vålerenga-spiller, og da vet vi hva som venter. Pipekonsert og mishagsytringer.

Det er litt fascinerende at Jan Gunnar Solli forlot Odd i 2003, og kom tilbake som Rosenborg og Brann-spiller mange år etter det. Det var helt greit, det. I 2013 kom han tilbake som Vålerenga-spiller, og ble servert judas-banner på tribunen. Sånn er det i provinsen.

Ronny Deila melder at de gleder seg til kampen, og at de er i stigende form. Vi har vel skjønt at Ronny og Fagermo ikke er så store fans av hverandre, så her står det ekstra mye å spill. Når det er sagt er det vel ingen som er fan av Fagermo så det er ingen bombe.

Odd tapte 0-3 for Viking forrige serierunde, men er bedre hjemme med 1-0 over Tromsø og 2-0 over Kristiansund. Vi skal være langt bedre enn de laga, så her kommer den første virkelige testen for Odd hjemme denne sesongen.


 

Cuptilskuere

Aftenposten kan melde at Gran ble den store publikumsvinneren i første runde, med 3112 tilskuere. Daglig leder i Gran IL Mikal Lindstad klager allikevel over at det var få tilskuere fra Oslo. Ok, det betyr isåfall at det var mange lokale fans som plutselig oppdaget Gran, så vi ønsker lykke til med å ha fjerde divisjons overlegent største publikumssnitt fremover. Ikke vet jeg hvor mange som kom fra Oslo, men man bør kanskje innse at det er et nisjemarked for å reise ut av byen på en onsdag etter jobb for å betale for å stå med føttene i snø og se topp mot breddefotball i kulda.

Jeg hørte på cupsendingen på TV at Gran uansett er gjeldfrie og har noe sånt som en million på bok, og har et praktanlegg uten like der oppe med masse baner til forskjellige idretter. Det er veldig fint, og det er åpenbart at de har vært veldig flinke. Og Lindstad sier: “Pengene sparer vi til en regnværsdag”.

Ok, men da vet vi det NFF. Tidligere har vi også blitt satt opp mot Lokomotiv Oslo, som er en kompisgjeng uten barnefotball som antageligvis drakk opp alle penga.

Hva med å sette oss opp mot en klubb som virkelig trenger penga for å utvikle unge spillere i Oslo neste gang? Rosenborg får stort sett alltid sjarmøretapper i byen eller rett i nærheten.

Det gjorde de også denne gangen, bortekamp mot Strindheim et steinkast fra Lerkendal foran 750 tilskuere. Nå skal det sies at det var drittvær, men labert allikevel.

Neste cuprunde settes opp tirsdag 2. mai, da finner vi ut hvor NFFs høyre herrer sender oss. Jeg mistenker at vi møter Skeid..


 

Håkki

H-O-C-K-E-Y-HOCKEY! Som Håkan Södergren ropte.

VM nærmer seg, med dropp mot Frankrike i Paris 6. mai. Landslaget har generalprøve i Slovakia, og tapte 2-3 i første kamp. Ny kamp i dag. Steffen Søberg er i troppen, men sto ikke kampen. Ikke rart dem taper.

Andre spillere med Vålerenga-relevans i troppen er Daniel Sørvik, Jørgen Karterud, Sondre Olden, Olimb-brødrene, Mats Rosseli Olsen og hvis vi skal være litt generøse, Patrick Thoresen.

Og generøsitet er jo vi kjent for her i Aperopet.

Alexander Bonsaksen joiner troppen til VM etter å ha løfta den finske bøtta for andre år på rad. Han har forøvrig meldt overgang til Iserlohn Roosters neste sesong.

Regner med det er en ettårskontrakt før han vender nesa hjem til Nye Jordal Amfi.


 

I går var vi på trykk i Dagsavisen. Les den her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *