Engamorgen 04.05.2017: Treningskamp mot Manchester United 30. juli

Manchester Uinted har satt opp turné mot sine argeste rivaler. Ullevaal 30. juli. Skjermdump: Manchester Uniteds mobilnettside.

I går ble det klart at Manchester United kommer til Oslo for å møte Vålerenga 30. juli klokka 19.00. Vålerengas sesongkortinnehavere får kjøpt billett, hvis de ønsker det. Og kampen går på en av TV2s kanaler. VIF G19 er videre i cupen, Jordal Amfi skal bli energieffektiv og et par iskrigere har forlenget. Det er morgenens enganyheter.

VG var de mest Vålerenga-fokuserte av alle mediene som skrev om Manchester Uniteds treningskamp på Ullevaal Stadion 30. juli. Og de skrev om den lattermilde Ronny Deila (41) som tror Vålerenga har gode vinnermuligheter «når de tar imot selveste Manchester United til sommeren».

De forteller også at det er selskapet ProUnite, med Sjur Mørk i spissen som arrangerer. Mørk har vært med på slike arrangementer tidligere siden han er tidligere Vålerenga-ansatt, der han jobbet med marked og events.

Vålerenga står altså ikke som arrangør, men får – godt – betalt for å stille opp, samt holde i størstedelen av det arrangementstekniske.

Som illustrasjonen i toppen av saken viser, skal Manchester United møte LA Galaxy, Real Salt Lake, Real Madrid, Barcelona og Manchester City, alle i USA, før de kommer til Norge for å møte Vålerenga.

Kampen på Ullevaal gjennomføres i forbindelse med Norway Cup, og gir dermed unge fotballspillere fra hele landet muligheten til å se Manchester United mot Vålerenga.

Billettsalget starter 10. mai.

TV2 melder at det er de som skal vise kampen på TV.

Bergens Tidende forteller at Manchester Uniteds trener har vært involvert i prosessen om å velge ut kamp i Norge.

– Mourinho selv har vært inne og styrt mye av dette her. Det er tydeligvis hans ønske også. Han har vært med å styre hele sesongoppkjøringen, selvsagt sammen med mange andre, men da falt det på å komme til Oslo og møte Vålerenga.

Det er tidligere Manchester United- og Vålerenga-spiller Ronny Johnsen som forteller dette. Han legger til:

– Jeg vet han har vært inne og styrt mye av oppkjøringen. Blant annet skal de bo på ett sted i USA, og fly til de forskjellige byene, istedenfor å fly fra sted til sted. Det gjør det mye enklere for spillerne. Det også har han vært inne og styrt. Jeg skjønner det godt, man ønsker å være så godt som mulig forberedt.

Videre meldes følgende fra klubben:

Alle sesongkortholdere vil få en e-post med tilbud om å kjøpe billetter til United-kampen på et eget Vålerenga-felt i VG-svingen for 400 kroner (ordinær pris er 645,-). E-posten vil ha en personlig link til Ticketmaster hvor billetten kjøpes, og mailen sendes i løpet av uka på den adressen du er registrert med hos Ticketmaster.

Dette betyr at det er viktig for folk som ønsker å kjøpe rabatterte billetter til denne kampen å ha en aktiv mailadresse i ticketmaster-kontoen sin.

Aperopet vil ikke prioritere Vålerenga-Manchester United foran andre oppgaver vi kan gjennomføre, men tror det er både lurt og viktig både økonomisk og omdømmemessig at VIF spiller kamper som dette. Ønsker du å se Manchester United i Europa før seriestart, tyder mye på at du må til Oslo, og dermed får et visst forhold til Vålerenga også. Skal du på Norway Cup og får med deg denne kampen, kan det fort være sånn at det er Mats Retsius Grødem eller Ghayas Zahid som er første målscorer du får se live. Det kan bety noe for framtidig valg av lag.

 


To iskrigere forlenger

Vålerenga Hockey melder at Vegard Aspehaug og Colin Spaberg Olsen har skrevet nye kontrakter med VIF Hockey.

– Jeg synes jeg utvikler meg veldig bra som spiller i Vålerenga. Det er et veldig godt miljø, jeg trives helt utrolig bra. Det er ikke noe mer jeg heller vil, sier Aspehaug til klubbens sider.

Han går dermed inn i sin tredje sesong for Vålerenga.

– Jeg har kjempelyst til å være med inn i ny hall. Det er mange som har det, vel, forklarer han, og vil altså være med videre.

Det samme gjelder Colin Spaberg Olsen som også starter på sin tredje sesong.

– Jeg er glad i Vålerenga, selvfølgelig, og jeg har jo lyst til å være med inn i en ny hall. Det krever jo da at jeg har en bra sesong nå. En skadefri, bra sesong. Det er det jeg jobber mot. Det er det som er målsettingen min, å være med videre, sier Spaberg Olsen.

 


Jordal Amfi blir verdens mest energieffektive ishall

Teknisk Ukeblad har en sak om Nye Jordal Amfi med fokus på energieffektivitet.

Her er fokuset på at «smuldrende betong og gammelt treverk er byttet ut med glassfasade, grønt tak og solceller».

Strømforbruket i den nye arenaen skal bli en tredjedel av hva det var i den gamle.

– Vi startet ikke med å tegne hvordan hallen skulle se ut, vi begynte med energibruk og luft. Vi så først på hva vi trengte til selve prosessanlegget, så tegnet vi hallen rundt denne, forteller direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg.

Resten av saken kan du lese hos Teknisk Ukeblad.

 


Vålerenga G19 slo Byåsen

I gårsdagens cupkamp for G19-lag i Trondheim vant Vålerenga 2-0 over Byåsen med et svært redusert VIF-lag. Sotahjørnets venner melder på Twitter at Vålerengas målscorere var Fredrick Pettersen (assistert av Mathusan Sandrakumar) og Aron Dønnum (assist Bilal Njie og Ole Høyland Berg).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *