Engamorgen mandag 8. mai: En straffe til besvær

Direktør Jonatan Tollås Nation. Foto: Anders Grydeland, Grydis.no

Så har det skjedd. Vålerenga Fotball har fått straffe. Tilogmed en straffe vi trengte. Er det dommedag som nærmer seg?

At gårsdagens kamp ville bli merkelig skjønte vi tidlig. Mens Flaggborgen koste seg i stiv kuling sterk nok til at vi nesten fikk flyvende tifo, klarte ikke flagget til linjemann foran Vestbredden trykket og måtte knele for presset. Knekt linjeflagg foran Bredden der altså, og i relativt god tid før han hadde gjort noe galt.

For en merkelig kamp. Stabæk får spille så usportslig de bare vil i tre fjerdedeler av spilletiden. Dommeren var enten for blind eller for feig til å dømme på flere tilfeller med “interference”, for så å gi gult kort til oss når vi tar igjen. Forsvaret var, med noen unntak, vår beste lagdel der utskjelte og tidligere avskrevne Jonatan Tollås Nation var direktør. Mannen viser seg virkelig fra en god side nå. Sterke, godt timede taklinger og tror du ikke mannen plutselig er raskere enn Mossa Nije. Dommerteamet gjorde merkelige avgjørelser gang på gang, i den grad at vanligvis sindige Ronny Deila var ute å kjeftet på dem. Det sier faktisk ganske mye. Det var også litt fornøyelige å se at vår lege på benken, Erik Rosenlund, avløste Ronny i konstruktiv kritikk fra sidelinja.

Jeg vil påstå at det eneste som var som normalt igår var at Stabæk-keeper, Mande Sayouba, døde hver gang det var taktisk lurt å dø litt.

Så en kamp der Stabæk var usportslige, vi på ingen måte klarte å få ballen i kassa, dommeren var blind, og Ronny Deila ikke bare lar dommeren dømme.

Også får vi, Vålerenga Fotball, straffe

Jeg snakker ikke den typiske pynte på resultatet-straffen vi har fått de siste sesongene. Jeg snakker om en straffe som er med å avgjøre kampresultatet. I sluttminuttene tilogmed.

Jeg kan virkelig ikke huske sist det skjedde. Det kan kanskje ha noe med at vi ikke har fått noe særlig med straffer de siste sesongene.

I 2016 fikk vi kun en straffe. Det var i 4-0 seieren over Tromsø, 17. april. I 2015 fikk vi hele tre straffer. Alle i kamper som allerede var avgjort.

Også våger man å diskutere gårsdagens straffe 

Jeg trenger vel ikke minne noen av Aperopets faste lesere på hvor mange straffesituasjoner vi ikke har fått straffe på de siste tre sesongene, gjør jeg vel? Der har vi maaaaange timer med diskusjon og ser man bort i fra vårt heller subjektive syn, er det helt hinsides at en klubb på toppnivå kun har fått fem straffer de siste 67 kampene. Nok en gang, kun en av dem har vært med å avgjøre kampresultatet.

I en overraskende vending mente kampkommentator, Kjetil Rekdal, at straffen i utgangspunktet var en horribel avgjørelse av dommeren. I all den tid han, som Vålerenga-trener, selv har måtte tåle at det ikke ble straffe på de klareste straffesituasjoner.

Ryktene skal ha det til at han har sett på bildene igjen og ombestemt seg

Ser man bort i fra alle med etternavn ala Winche-Lanche på sosiale media, finner man at ekspertene er uenige.

 

 

 

 

– Jeg synes det var en virkelig dårlig avgjørelse av dommeren. Det var ikke straffespark, sier den nylig avdøde og gjenoppståtte Sayouba til VG. (Ellers lite å hente fra VG-artikkelen, skrevet av Morten Bøffel Stokstad. En ny høy i sportsjournalistikk)

Ikke overraskende toner fra bortelaget. Selvfølgelig vil de være misfornøyd med en avgjørelse som koster dem to poeng.

Media fokuserer også på at Bård Finne ikke ville blitt overrasket hvis det ikke hadde blitt straffe, der han ble meid ned. Nok en gang, hvor mange straffer har Vålerenga fått de siste årene og hvor mange av dem har betydd noe? Vi er ikke spesielt blaserte på dette feltet. Vi blir ikke overrasket over at noe ikke blir straffe.

Vi er ikke Rosenborg


 

Toern på tur til Bærum

Vålerenga 2 må gjennom to bomringer til Kadettangen ikveld. Poengkontoen åpnet endelig forrige mandag, mot Follo. Det blir spennende å se hvordan vi gjør det mot “farmerlaget”.

Kampstart kl.19

Èn kommentar på “Engamorgen mandag 8. mai: En straffe til besvær

  • 8. mai 2017 i 11:10
    Permalink

    Ble litt overrasket at vi fikk straffe men når man ser bildet og Staberg sin konlusjon viser det jo at avgjørelsen kan forsvares. Men dommer Steen vurderer situasjonen anderledes enn orakelet og for tiden arbeidsløse dommer gjorde i Trondheim for noen år siden! Rade Prica kommer med to strake bein og knotter mot Lars Hirscfeldt treffer ballen først som ruller i mål Lars blir skadet og må byttes ut. Da uttaler SEE at Prica var først på ballen og dermed opphevet det farlig spill!
    By the way, var det ikke Steen som dømte oss i Sogndal i fjor? Når Deshorn blei klippet ned uten at vi fikk straffe!
    Mot Stabæk i fjor på Nadderud var det mange som mente vi ble snytt for straffe. Dommer SEE: jeg tok den riktige avgjørelsen!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *