Engamorgen tirsdag 9. mai: Ny seier for Vålerenga 2

Stengel, målscorer for Vålerenga 2. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Ny seier for Vålerenga 2, Stabæk fortsetter klovneriet og det gjør vel egentlig Dagbladet og.

 

Det var spådd før sesongen at Vålerenga 2 skulle få slite kraftig i den nye, spissede 2. divisjon. Men i kveld slo de ubeseirede Bærum 2-1 på Kadda og tok sin andre strake seier.

Dette er utrolig viktig og skikkelig flott. Et lag bestående av unggutter med hjelp fra Aslak Falch (24), Kjelsrud Johansen (24) og Herman Stengel (21) leverer varene mot voksne motstandere. Nå har de seks poeng på de fire første, mens Odd 2 har kun ett.

Vålerenga har definitivt Norges beste rekruttlag. Målene ble scoret av Oliver Edvardsen og Herman Stengel.

Målene kan vi ikke vise, fordi Amedia sitter med rettighetene. Vi har heller ikke sett dem, fordi ingen av oss gidder å kjøpe abbonement på Østlandets Blad for å gjøre det.

Neste match er mot Alta i Vallhall lørdag kl 18.


 

Stabæk-klovner

Stabæk var ikke overraskende fryktelig sure for at de fikk ei straffe mot seg her om dagen, men Ronny kommer med noen nøkterne faktaopplysninger til NRK:

Deila mener Sayouba syter og klager, men burde heller slutte å oppføre seg usportslig. Han peker på drøying av tid og faking av skader under store deler av kampen, noe som stemmer på en prikk. Stabæk har en ekstremt usportslig målvakt, som attpåtil ikke tar inn over seg at han stemplet Finne rett i ankelen og lagde straffe.

Stabæks sportslige leder Inge André Olsen prøver å late som om han er totalsjokkert over disse grufulle påstandene, og prater om hvor lenge de har kjent Sayouba osv. Han anklager Deila for å forsøke å skifte fokus over på motstanderen. Og leverer følgende:

– Men jeg skjønner at han er frustrert. Det kommer 3000–4000 til en stadion der det burde vært 20.000 og de sliter med å spille god fotball.

Ah, i see what you did there! Beskylde noen for å skifte fokus ved å skifte fokus. Vel, jeg husker Inge André Olsen som spiller, og det er kanskje ikke rart han synes det er fett at Sayouba jukser, faker skader, drøyer tid og generelt oppfører seg usportslig. Sannsynligvis oppfordres det til sånt i Stabæk. Forøvrig tipper jeg Vålerenga ligger ganske mye bedre an enn Stabæk når det gjelder det meste. Det er nesten så jeg håper NFF trekker dispensasjonen til Stabæk for Nadderud for å tvinge dem til Ullevaal. Så kan de prøve å bygge klubb noen tiår fremover med en diger ambolt lenka til ankelen.

Tilskuere

Men tilskuere er det ikke bare Inge André Olsen og Brann-fans på Twitter som er opphengt i. Vålerenga har hatt hjemmekamp, så Dagbladet varter opp med en ny, negativ sak om Vålerenga i kjent stil.

Under den illevarslende tittelen “Her taper Vålerenga penger, igjen. Nå tar klubben grep: – Det er ingen uro” kan vi lese at Vålerenga egentlig ikke tar noen grep. Ingen nye, iallefall. Espeseth forteller at Vålerenga bygger langsiktig og har blant annet dialog med alle omkringliggende breddeklubber – et sted det har blitt syndet mye årene igjennom grunnet manglende ressurser og kompetanse. Dette pratet om han ikke lenge etter han kom til oss. Ellers går det på å komme på vinnersporet og utnytte potensialet i flyttinga.

Zahid får også spørsmål om det kunne hjelpe om “dere vinner oftere”.

Artikkelforfatter forteller også at snittet så langt er 7037. Det altså etter iskalde hjemmekamper mot Viking, Sandefjord, Sogndal og Stabæk. Er det så jævlig krise? Det reelle oppmøtet er mindre, men sånn er det for alle klubber. Lillestrøm solgte bare 4527 billetter til kampen mot Odd, Molde klarte ikke bikke 10.000 i derbyet mot Aafk. Norsk fotball generelt går ganske dårlig.

Stabæk-spiller Omoijuanfo kommer med en invitasjon til alle Oslofolk: “- Hvis ikke folk gidder å gå på kamp i Oslo, så får de heller komme til Nadderud. Der får de festfotball”. 

Vel, Ohi. Du er en artig fyr du, men dere tapte 3-0 for Haugesund sist. Med 4000 solgte billetter.

Journalisten kommer med et siste parting shot: Og kanskje har måltjuven et poeng. Akkurat nå kjemper Stabæk om medalje. Vålerenga ligger rett over nedrykksstreken.

Ok, men det er seks poeng opp, da. Det er forøvrig verdt å merke seg at journalist Pål Marius Tingve også påstår at straffa Vålerenga fikk var “av den billige sorten” selv om de fleste som veit hva de snakker om er enige om at det faktisk var riktig dømt.

 

Så hva skal man konkludere med her, bortsett fra at Dagbladet er den avisen i Norge som skriver suverent flest negative saker om Vålerenga? Viking ligger helt sist i Eliteserien, og ingen bryr seg. Bøfla tapte igjen, ledere ryker og spillere blir tatt i doping. Ingen bryr seg.

Vålerenga er den eneste klubben i Norge som ser ut til å ha samme forhold til media som klubber nedover i Europa, hvor alt er himmel eller helvete – og som regel helvete. Da bør klubben ta konsekvensen av det, slik større klubber gjør.

Jeg har tidligere tatt til orde for at Vålerenga bør bli mindre åpne ovenfor media. Hvorfor skal en journalist få plage Zahid med spørsmål om det er lurt å begynne å vinne for å trekke publikum? Spillerne trenger ikke det gnålet og det ekstra presset. De bør skjermes 100% for media til alle tider bortsett fra pressekonferanser og en eventuell mixed zone etter matcher. Det eneste unntaket er kanskje kapteinen. Alle henvendelser og forespørsler om å snakke med spillere går via en person i administrasjonen. Og de burde ikke en gang få gå i nærheten av bingen på Valle uten å spørre først.

Så hvis Dagbladet ringer kan de bare slenge på røret.


 

To nye til hockey’n

VIF Hockey melder at Joachim Sommer Nielsen forlenger med klubben, og Marcus Ekberg blir tatt opp til A-stallen fra U20. Begge ble norgesmestere med U20 i våres. Tidligere har Rolf Thomas Aastad, Vegard Aspehaug og Colin Spaberg Olsen signert kontrakter.

Det ser ut til å bli et veldig ungt lag vi stiller med til den fulle sesongen på Furuset, noe som forsåvidt ikke er noen bombe.

 

2 kommentars på “Engamorgen tirsdag 9. mai: Ny seier for Vålerenga 2

  • 9. mai 2017 i 11:23
    Permalink

    Nok en gang var rekrutta utsatt for en dommertrio som ikke har komtetanse på dette nivået. På stillingen 2-0 sender Borchgrevink en innlegg rett i mål. Blir sparket ned av backen linjemann vifter med flagget ballen hentes ut av nettet og det dømmes frispark til Vålerenga!!!! Noen minutter etterpå er linjemann på etterskudd Dønnum to meter onside scorer sikkert og linjemannen vinker for offside!!!!I følge programmet var det dommer observatør undres på hva hans skrev i sin rapport?

    Svar
  • 9. mai 2017 i 13:06
    Permalink

    Ikke glem at den alltid sporty Inge André Olsen har historikk for å gå bak eget mål midt under kamper for å hjelpe til å dirigere eget forsvar

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *