Engamorgen torsdag 11. mai: Sander Berge, Fredheim Holm og høner

Sander Berge er ifølge VG interessant for flere toppklubber i Europa. Foto: Grydis

Daniel Fredheim Holm er tilbake, kanskje i en ny rolle, Vålerenga trekker publikum som aldri før og Akersgata lukter høne. God Engamorgen.

Sander Berge

VG skriver at Monaco er interessert i å hente Sander Berge fra Genk. Også Sevilla og en annen ikke navngitt italiensk toppklubb skal visstnok også være frempå. Avisa sammenligner Berge med hans forgjenger på Genks midtbane, 20 år gamle Wilfred Ndid, som gikk til Leicester for 160 millioner, og skriver at «de har grunn til å tro» at en overgang for Berge kan overgå slike summer. Nå skal vi ikke ta alt Akersgata skriver om overgangssummer for god fisk, vi minnes fortsatt VG-oppslagene som i fjord meldte at Vålerenga avslo et bud fra Everton på 40 millioner for Berge. Vel, én fjær blir fort til fem høns, særlig når VG får snus på høne. Det er mulig det ble avslått et bud, men det var vel en heller en deal som potensielt kunne komme opp mot 40 millioner om han ble en suksess, spilte eks antall kamper og Everton gjorde det bra i Premier League og kvalifiserte seg Champions League. Åkke som, med Vålerenga-briller er det gøy med rykter om at Sander Berge fanger oppmerksomhet fra større klubber. VIF fikk rundt 19 mill (kilde: VG…) for gutten i vinter, men det ligger nok noen bonuser og prosenter for videresalg i den avtalen, så vi takker ikke nei til et saftig Berge-salg som drypper på Vålerenga.

DFH

Klubben melder på nett, med video og det hele, at Daniel Fredheim Holm er tilbake i full trening etter skade og kan være klar for match allerede 16. mai når vi tar imot Kristiansund på Ullevål. I intervjuet kommer det frem at han har tulla med å spille, og faktisk blitt testa på trening, som midtstopper. Okei, ro ned nå. Hva sa du? DFH som stopper…?

Tja, hvorfor ikke? Mulig det ble sagt som kødd, men hei, la oss se på det, for det er ikke utenkelig at han faktisk kunne blitt en god stopper: Han er fysisk sterk, har god balanse og er en god hodespiller. Han har god fart sammenligna med en gjennomsnittlig Eliteserie-stopper, han er en erfaren angrepsspiller (alltid lurt å kunne tenke som en spiss når du skal stoppe en, si) og han er «bare» 31 (32 i juli) år, noe som er ungt når vi vet at stoppere i Vålerenga har en tendens til å runde førr før de nærmer seg sine beste sesonger. Han er 180 centimeter høy skal vi tro klubbens tropp-sider, litt lavt i forhold til Tollås (188), Näsberg (186), Hay (194) og Nakkim (187), men vår laveste stopper er Enar Jääger (176) og vi har jo sett at han duger som bare det i tospann med en mer robust makker i Tollås eller Nakkim. Vi vet hva Daniel har av kvaliteter med ball og vi savner en ballspillende stopper som utfordrer, skjærer gjennom ledd og skaper ubalanse hos motstanderen, fordeler baller og setter opp angrep. Det er aldri feil med en quarterback i forsvar. Også er han venstrebent. I angrep og på midten er vi jo godt befolka mens vi i forsvar kunne trengt et par bein til når sesongen tærer på. Javel, han er kanskje ikke den forsvarssjefen vi gjerne vil ha inn, men han kunne vært et godt alternativ i kamper vi dominere og sliter med å få hull på motstanderens buss. Ikke heeelt fjernt eller?

Billetter

I går kunne klubben fortelle at det allerede er solgt over 15.000 billetter til showkampen mot Manchester United, bare dagen etter at det ordinære billettsalget åpner. Det lukter fullsatt på Ullevål (se på den, Bergen!), så du bør nok ikke drøye for lenge med å skaffe billetter om du vil få med deg dette, som ifølge Manchester United selv er «unmissable». Billetter finner du hos Ticketmaster. Om denne kampen skulle bli utsolgt har du flere muligheter til å se favorittspillerne dine i aksjon, allerede 16. mai er det mulig å se dem på Ullevål når de tar imot Kristiansund. Denne kampen er ikke utsolgt enda, såvidt meg bekjent. Klarer du ikke vente til 16. mai? Skjønner deg godt. Ta turen til Ålesund i morgen, da vel. 190 kroner skal de ha for å stå i bortefeltet der oppe. Klanen melder om heftig bussing. Hyggelige priser på hotell har de ordna for deg óg, så her er det bare å pakke bagen for en rolig langhelg.

Puck

Enda en kontrakt er i boks før hockeysesongen. Nok en U-20-spiller har signert ny kontrakt og er tatt på A-laget. Håkon Vaglen har signert en ettårskontrakt og gleder seg til å få sjansen med de store gutta. Sjekk video og les mer om de siste dagers signeringer på klubbens sider .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *