Engamorgen mandag 15. mai: Internasjonal mandag

  Berge er full av lovord om tiden i Vålerenga Foto: Inga Brandsnes/Klanen

I dagens Engamorgen tar vi turen både til Belgia og England, før vi vender snuta tilbake til Norge akkurat i tide til fotballens nasjonaldag, 16. mai.

Sander Berge forlot oss etter fjorårssesongen (snufs), men det ser ut til at valget om å reise ut av landet var det rette. Ikke bare har Berge levert varene så godt på banen at han har fått sin debut på A-landslaget og visstnok snuses på av storklubber som Monaco, men han trives også godt i Belgia reint personlig.

 

Dagsavisen har tatt turen til Genk for å slå av en prat med ham, og Sander kan fortelle at han føler seg hjemme i Belgia. – Det har vært en veldig fin reise så langt. Jeg har blitt matchet riktig helt fra starten av, og jeg har kommet inn i en fin og ung spillergruppe. Alle jobber hardt for å komme opp og fram, kan Berge fortelle.

 

Det eneste han sier at han savner er godt brød og brunost. Det tenker jeg må være et akseptabelt offer for å følge proffdrømmen.

 

Samtidig forteller Sander at han ikke har glemt hvor han kommer fra. Han har sett alle Vålerengas seriekamper denne sesongen, og har bare gode ting å si om tiden sin hos oss. – Det var en fantastisk tid. Måten jeg ble tatt imot på, måten jeg fikk være meg selv på og jobbe fra dag én for å komme dit jeg har kommet. Det var en veldig viktig erfaring, og det var viktig læring å få spille i Eliteserien.

 

Det at Vålerenga åpenbart tar godt vare på talentene sine og gir dem mulighet til å reise utenlands når muligheten byr seg er gull verdt med tanke på å knytte til seg nye talentfulle unggutter. Det at den heiteste norske spilleren i Europa akkurat nå går ut og forteller hvor bra han hadde det hos oss, står som en knallsterk referanse for klubben.


 

Sportsredaksjonen i Dagbladet har tatt en pause i sitt utrettelige arbeid med å skrive negative saker om Vålerenga, og har heller skrevet en sak om showkampen Vålerenga spiler mot Manchester United i slutten av juli. Avisa har prata med Ronny, og stiller spørsmål av typen ”hvordan tror du det blir å håndhilse på Mourinho etter kampen?” Her er det bare å fylle ut påmeldingsskjemaet til Pulitzer-prisen, Dagbladet!

 

Men selv om spørsmålene i saken er idiotiske, så er det faktisk noe interessant å finne i svarene til Ronny. Han forteller at Vålerenga ønsker å få til et møte med støtteapparatet til United, gjerne også Mourinho, for å få et større sportslig utbytte av kampen. Og på spørsmål om hvilken spiller fra United Ronny helst ville hatt i Vålerenga hopper han over stjerner som Zlatan, Mata og Pogba. Ronny Deila drives av å utvikle spillere, og ville helst hatt unggutten Marcus Rashford.

 

Ronny Deila er og blir Ronny Deila, og jeg elsker det!


 

I morgen, tirsdag, feirer Vålerenga 16. mai ved å ta imot Eliteserie-nykommerne Kristiansund på Ullevaal. Billetter får du kjøpt her.

 

Hvis du også har tenkt deg til Sarpsborg søndag om en snau uke så er Sjappa på Helsfyr stedet å sikre seg billetter.

 

Og, du! Hvis du vil suge litt ekstra på karamellen fra fredag så kan jeg anbefale bildekarusellen på klubbens sider.

Bildet av Magnus Lekven med blåmerker i hele trynet, med en Jonatan Tollås Nation med bandasje rundt topplokket i bakgrunnen, er et herlig bilde på hva som kreves for å dra i land den typen seige seire. Vi må være villige til å gå i krigen, og ta en trøkk. Det gjorde vi på fredag, og betalinga kom i form av tre poeng.

 

Mer av det i morgen, gutter!

2 kommentars på “Engamorgen mandag 15. mai: Internasjonal mandag

 • 15. mai 2017 i 07:26
  Permalink

  Det blir vel forhåpentligvis mer av det i morgen, tirsdag. Om da ikke Enga har fått unntak ved å spille 16.mai kampen på selve 17.mai

  Svar
  • 15. mai 2017 i 08:23
   Permalink

   Hehe, takk for at du sa ifra. Rettet nå og skribenten er behørig mobbet.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *