Engamorgen torsdag 18. mai: Nyheter på repeat

Foto: Grydis

De gir seg ikke, disse avisene. Ikke at jeg har holdt tellinga på negative artikler, men om jeg hadde hadde jeg nok mista den allerede.

Jeg fatter ikke at det fortsatt kan generere klikk å skrive om lave publikumstall på Vålerengas hjemmekamper. Man blir like sjokkert hver gang, og igjen på SELVESTE 16. mai, fotballens «festdag». Vi har sett trenden i flere sesonger, ikke bare for Vålerenga, at publikumstallene i Eliteserien er i fritt fall, og ja, Vålerenga er kanskje et av de lagene som er hardest rammet av publikumssvikt. Også i år har det gått nedover, selvom vi har tilgode å møte noen skikkelige publikumsmagneter ev noen lag. Så blir man sjokkert over at det ikke kommer flere enn 7226 på kamp kl 18. onsdag, midt i uka, i møkkavær, mot et lag ingen visste eksisterte før de plutselig rykka opp i Eliteserien!

Ja, det er klart det er kjedelig, dumt og trist og alt på en gang at det ikke kommer flere på kamp, som skaper en god ramme rundt kampen, gir spillerne energi og bidrar med penger i klubbkassa. At det hver uke skrives om at det ikke kommer folk på kamp og at Vålerenga er rammet av likegyldighet er vel ikke akkurat god reklame som lokker nye publikummere på kamp, men VG gir vel blanke i om det kommer publikum på Ullevål, de er bare glad for enda en døll sak som kan holde Morten Stokstad i arbeid. Den eneste måten å få folk på kamp er å tilby god fotball. Som Ronny sier til Dagbladet: – Vi er ikke gode nok, så hvorfor skal det komme så mange flere? Han har et poeng, men at treneren snakker ned sitt eget produkt selger neppe billetter det heller. Han følger opp med: – Vi må prestere over tid. Brann spiller god fotball, og da blir det fullt. Slik kommer det til å bli her også, men vi må jobbe med oss selv. Fansen har peiling. Vi håper Ronny har rett, og i mellomtiden får vi nok en gang smøre oss inn med en god og deilig kladd tålmodighet, ta med alle vi kjenner på kamp og vente på bedre tider. Neste mulighet hjemme er mot Rosenborg 28. mai, da vil det nok komme flere enn 7226, selvom det sikkert blir mange skaptrøndere.

Den eneste som kanskje hadde regna med et fullsatt Ullevål 16. mai er Kamer Qaka. Han er vel like overraska hver gang det ikke er fulle tribuner med folk som har kommet for å se ham spille. Nå har han også begynt å snakke om seg selv i 3. person. Etter kampen 16. mai sa han følgende til Dagbladet: – Førsteomgangen min var en katastrofe i dag, men det kom seg. Folk som ikke tror på Qaka kommer til å spise sine egne ord. Tro meg. Jeg skal herje og folk skal se selv.

Etter å ha lest et utall saker om Vålerengas lave publikumstall hjelper det alltid med enda dårligere nyheter for andre lag: LSK sliter og ligger nest nederst på tabellen. Scorer lite mål, sliter i ligaen, taper fire hjemmekamper på rad (ny klubbrekord), sjefen slutter og spillerne må dope seg for å holde ut, snakk om 100-årsjubileum. Vi gratulerer! Det er lenge igjen av sesongen, men vi leker med tanken… I fjor ønska vi Lillestrøm ned i første, men det er én ting som er bedre enn å spille jubileumssesongen i OBOS; å rykke ned i den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *