Engamorgen lørdag 20. mai 2017: Klar for tre på rad!

Herman Stengel er klar for å sette ballen i mål i Sarpsborg i morgen. Foto: Vålererenga Fotball

Etter å ha slitt oss til to 1-0-seire på rad er Aperopet klar for at Vålerenga skal spille god fotball og hente den tredje trepoengeren på rad. Så tett er eliteserien at seier i morgendagens kamp i Østfold er forskjellen på å kjempe i toppen og ha kontakt med nederste halvdel.

Morgendagens kamp er i så måte en typisk farlig kamp. Fjorårssesongen viste at VIF underpresterte i enhver kamp som skulle sende laget ut av sumpa, og gjorde ting vanskeligere enn de trengte å være. Faren for at det kan bli slik igjen er absolutt til stede. Videre er kampen også farlig i den betydningen at historien forteller oss at dette skal gå bra for Vålerenga. Men når vi ser på årets sesong kan det se ut som om Sarpsborg 08 er et lag som er samspilt, og et lag som definitivt er klar til kamp.

Når kampen starter i morgen klokka 18.00 er det 0-0 og 11 mot 11. Geir Bakke mot Ronny Deila.

Vålerenga Fotball viser oss vei gjennom historien.

«Siden 2010 har Sarpsborg 08 og Vålerenga møttes elleve ganger (1 NM-kamp), og i syv av oppgjørene har Vålerenga endt opp med tre poeng», skriver de, og regner da altså inn poeng i cupkampen.

Men klubben viser også til fjorårets 2-0-seier til oss etter mål av Rasmus Lindkvist og Mohammed Abdellaoue.

Med seier i morgendagens kamp vil Vålerenga krype helt opp i ryggen på Sarpsborg, som i dag er nummer fire med 17 poeng.

Utfra hvordan vi leser Vålerenga Fotball er Daniel Fredheim Holm sikker i troppen, mens Samuel Kari Fridjonsson, Felix Horn Myhre og Ernest Agyiri helt sikkert ikke starter, og trolig heller ikke er del av troppen.

Dagsavisen melder ikke så mye spennende om denne kampen, men forteller at Christian Grindheim og Muhamed Keita er uaktuelle. Dette i motsetning til klubbens sider, som forteller at begge disse samt Simen Juklerød skal testes opp mot kampen.

Moa er derimot klar.

– Det har bare blitt bedre og bedre, så nå begynner det å nærme seg 100% og det er en deilig følelse, sier han til klubbens sider.

– Den tida vi er inne i nå er den beste, med mange kamper og lite trening. Vi er i en bra flyt, så jeg satser på at vi fortsetter den trenden på søndag.

Ghayas Zahid, Daniel Berntsen og Ivan Näsberg står alle med to gule kort, og må stå over Rosenborg-kampen dersom de får gult kort i Sarpsborg i morgen.

Kristoffer Hagenes er dommer, og har med seg Morten Jensen og Harald Strand med Per Erik Haugen som fjerdedommer.

Kampen går i Sarpsborg (kjøp billett i Sjappa!) og på Eurosport Norge i morgen kl. 18.00.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *