Engamorgen søndag 21. mai: Kampdag, alle mann til Østfold!

Vi er inne i en god steam med langskudd, kanskje er dette kampen der Jääger viser frem et par av sine kremmerhus? Foto: Grydis

Det er klart for 10. runde i Eliteserien som begynner å sette seg med toppkamp og bunnstrid, vi reiser til Østfold og møter Sarpsborg. Etter to strake seire og tre kamper uten tap har vi karra oss opp på øvre halvdel og en 7. plass på tabellen, med en trepoenger i dag vil vi melde oss på i toppkampen mens et tap fort kan trekke oss et stykke nedover på tabellen. Så tett er det, men etter kveldens kamp er det spilt 1/3 av serien og det blir viktig å få heng på tetlagene om vi skal holde følge utover.

Men nok konsekvenstenkning. De siste åra har vi dessverre sett at viktige kamper som kan få oss inn i medaljestriden/ut av nedrykkssumpa ikke har vært vår greie. Kanskje skyldes det nettopp tanken på konsekvensen av og frykten for å tape og kanskje vi ikke har hatt spillere som har taklet dette presset. Kanskje har vi hatt sjefer som ikke har vært gode nok til å si at «dette er bare en kamp». Kanskje har vi supportere vært for kravstore og tydelig om hva vi mener om dårlige prestasjoner i slike kamper, både fra tribune og på nett før og etter kamp. Fotball er lagsport, med helter og syndebukker både på og utenfor banen.

 

Det er få nyanser for fotballsupportere og veien mellom himmel og helvete er kort. Vi hyller laget etter  seieren mot KBK 16. mai, selvom laget kun skapte én målsjanse som denne gangen – heldigvis – gikk inn. Hvordan hadde stemninga vært om KBK hadde fått en utligning mot slutten, som de absolutt hadde mulighetene til? Det samme var scenariet i Aalesund noen dager før tidligere. Scoringene i begge kamper kom attpåtil på langskudd fra spillere som knapt har løsna skudd i Eliteserien før. Om disse ikke hadde gått inn og motstanderne hadde fått en scoring hver er jeg sikker på at både media og egne supportere hadde kasta seg over tastaturet, krisemaksimert og kappa hodet av både Ronny Deila og unge lovende talenter som trenger å feile for å utvikle seg.

 

Nei, både vi supportere, spillere og trenere må glede oss til kamp, som vi skrev om i fredagens Engamorgen Om man spiller uten press uten noe å tape kan man lettere slappe av og frigjøre energi i stedet for å knyte seg, la være å ta ansvar og gjemme seg bort. Bare se på Sandefjord eller Tromsø! Begge forventa en tung sesong nederst i gryta. Sandefjord slo oss på Ullevaal. Tromsø slo RBK på Lerkendal. To lag uten noe å tape mot to lag med alt å tape. Kanskje det er en fordel at dagens motstander Sarpsborg har hatt en bedre sesongstart enn oss og må forsvare posisjonen sin på hjemmebane, mens Vålerenga kommer med alt å vinne.

Så, det er en gledens dag, dere. Vålerenga spiller kamp!

… og sender følgende tropp til Østfold:

 

Marcus Sandberg, Aslak Falch

Christian Borchgrevink, Robert Lundstrøm, Ivan Näsberg, Enar Jääger, Jonatan Tollås Nation, Markus Nakkim 

Herman Stengel, Magnus Lekven, Daniel Fredheim Holm, Abdisalam Ibrahim, Daniel Berntsen, Ernest Agyiri, Felix Horn Myhre 

Mohammed Abdellaoue, Henrik Kjelsrud Johansen, Bård Finne, Ghayas Zahid, Chidera Ejuke

 

Grindheim, Jukle og Keita er ute med skader, men meldes om å snart være klare igjen. Ekstra hyggelig er det å se at Ernest Agyiri er med i sin første tropp i år etter å ha vært en av våre beste i vinter før skadeproblemer i sesongstarten, og at Felix Horn Myhre er med i sin første tropp i Eliteserien. Også han har fått den utsatt på grunn av skade. Jeg tviler på at noen av dem starter, men de kommer til å få sine muligheter utover i sesongen.

Vi tar en råsjans på følgende 11-er:

 

Sandberg

Lundstrøm – Tollås – Jääger – Näsberg

Stengel – Lekven

Finne – Abdi – Zahid

Moa

 

Moa har vært skada i sesongstarten, og er vel kanskje ikke 100% enda, så det er mulig han benkes og erstattes av HKJ, en kriger som kan skape rom for Finne og co. Alternativt kan Finne settes på spissplass, men han har tilgode å fungere optimalt der i år.

Ikke bestemt deg for å ta turen til Sarpsborg enda? Sjekk ut den gode stemninga fra fjorårets oppgjør her. Scoringer av Lindkvist og Moa sørga for rolige 2-0. Jeg kjenner det kribler sjæl i hvert fall. Været meldes å være i orden, med sol og komfortable 20 grader. Vålerenga har fått 400 billetter til bortetribunen, selges på stadion, så jeg ser egentlig ingen grunn til å ikke ta turen. Det er forøvrig klubbens 1200. kamp på øverste nivå i Norge. Bli med på feiringa. Alle mann til Østfold!

Èn kommentar på “Engamorgen søndag 21. mai: Kampdag, alle mann til Østfold!

  • 21. mai 2017 i 12:37
    Permalink

    Tvi tvi og lykke til. Vi har hatt et godt tak på sarp08, håper det fortsetter denne runden…

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *