Sarpsborg 08-Vålerenga 2-0: VIF tapte mot et mer tent lag

Vålerenga kom til noen farligheter den siste halvtimen, men det var ikke nok mot et Sarpsborg 08-lag som var bedre i det aller meste.

Førsteomgangen var av typen hvor VIF aldri kom ordentlig i gang, og aldri fikk etablert noe ordentlig spill. Sarpsborg 08 hadde mer av spillet, mer av innsatsen, mer av løpene, flere av sjansene og flere av duellseirene. Det siste både på grunn av fysikk, innsats og kløkt. Det var liksom aldri tvil om hvem som var det beste laget i denne omgangen.

Derfor var det litt tidlig, men slett ikke urettferdig da de tok ledelsen allerede etter fire minutter. S08 var på tærne, VIF på hæla etter en corner, og Sigurd Rosted satte inn 1-0. Det ser så jævla enkelt ut når noen har viljen.

Etter en for øvrig daff omgang, slapp Vålerenga presset på 25 meter, og Anders Trondsen slang avgårde en knallperle. 2-0 i det 38. minutt. Omgangen ebbet ut etter at en idiot i Vålerenga-svingen hadde kastet en stein på Sarpsborg-keeperen, og dommeren hadde gitt tydelig beskjed om at dette ikke er OK.

Etter pause
Etter en slik førsteomgang, skulle man forvente at Vålerenga ville komme ut etter pause med mer stå-på-vilje. I stedet var det første kvarteret tilnærmet like daft. Etter rundt timen begynte Vålerenga å få mer tak på kampen. Om dette skjedde fordi Daniel Fredheim Holm hadde kommet inn for oss eller fordi S08 hadde gjort et bytte, der de samtidig la om fra 4-3-1-2 til 4-4-2 og ble liggende mer defensivt skal være usagt.

I denne perioden fikk Zahid plassert et skudd i stolperota deres, Daniel skjøt utenfor, og de siste 10-12 minuttene hadde Vålerenga et visst press. At vi sto høyt ga også noen muligheter for Sarpsborg, men VIF var egentlig aldri nær seieren.

Spillerbørs:

Marcus Sandberg – 5 – Upresise utspill, noe feilplassert på 2-0-målet, flott redning mot slutten, flere gode inngripner.

Robert Lundstrøm – 4 – Sklir på seg et gult kort, er mindre med offensivt enn vi har vært vant med. Klarer seg OK defensivt.

Jonatan Tollås Nation – BB 6 – Holder orden på angriperne til Sarpsborg 08, og vinner det meste av dueller.

Enar Jääger – 5 – Kompletterer Tollås.

Ivan Näsberg – 5 – Brukbar kamp på backen, bidrar offensivt utover i andreomgangen.

Herman Stengel – 4 – Presise dødballer, framstår ellers veldig usikker.

Magnus Lekven – 4 – Blir også borte i vår dårligste lagdel.

Abdisalam Ibrahim – 5 – Er en ballvinner, blir noe uvøren som spiller, på godt og vondt. Snakker på seg et unødvendig gult kort.

Ghayas Zahid – 6 – gjør etter hvert mye kreativt, og har et par farlige avslutninger, inkludert en i stolpen.

Bård Finne – 5 – Ikke helt venn med ballen i første omgang, men truer bakrom gjennom førsteomgangen. Byttes ut etter 57 minutter.

Mohammed Abdellaoue – 5 – Blir veldig alene mellom to sterke S08-stoppere. Framstår derfor som veldig alene.

Innbyttere

Daniel Fredheim Holm (inn i det 57. minutt for Finne) – 5 – Har noe fikst småspill med de andre offensive på slutten, men preger aldri kampen.

Henrik Kjelsrud Johansen (79 for Moa) – For kort tid

Daniel Berntsen (79 for Abdi) – For kort tid

2 kommentars på “Sarpsborg 08-Vålerenga 2-0: VIF tapte mot et mer tent lag

• 21. mai 2017 i 22:45
    Permalink

Er enig med vurderingen som Nation som beste. Selv med et forsvar som sliter, så klarer han å stå frem som redning flere ganger.

Men kampen generellt var et steg bak fra de siste kamper. Og det man ble avslørt på var duellstyrke. Sarpingene sendte ut på mannfolk, mens vi svarte med guttunger. Det var nok endel tilfeller hvor sarpinger brukte muskler i dueller og hvor våre endte opp med å ligge på bakken

For øvrig så fortjener dommeren å få etpar kamper på sidelinjen, når han ikke så Thomassen svarte på Lundstrøm uheldige takling, med en fullstendig hodeløs tofots-takling. Det er stor forskjell på en uheldig takling som Lundstrøm utførte og denne fullstendig hodeløse gjengjeldelse-taklingen som Thomassen utførte

Tror det hadde vært en ide å gi både Finne og Ibrahim en tid på rekruttlaget for å spille på seg selvtillit, for det de viser nå viser at de har liten tro på det de gjør. Det medfører at laget ikke kommer i gode innleggsposisjoner og uten gode innleggsposisjoner, så er det ikke mye mate Moa med.

Ellers kan det være en ide å spille på gode ferdigheter. Stengel har en god frisparkfot, da handler det om å få spill opp i gode posisjoner, og ved antydning av touch på foten, så gå ned som en potetsekk. For med Stengels fot, så vil alt av frispark fra 16-25 meter midt utenfor mål være en potensiell målsjanse