Toppserien: Klepp – Vålerenga 2-0

Foto: Kenneth Berger / Vålerenga Fotball

Kampen – og en unødvendig digresjon om løkkefotball

Dette var kampen som skulle avgjøre hvem som skulle ligge i rygg på lagene på pallplass, men alle høytflyvende drømmer ble dessverre kræsjlandet på et jorde på Jæren.

I åpningen av kampen fikk vi et kampbilde etter vår smak. Klepp, i kunstgressgrønne kamuflasjedrakter, ble stresset til å gjøre feil og vi kom på flere overganger. Etter bare 23 sekunder kunne/burde/skulle/måtte Maren Hauge føre Vålerenga i ledelsen da hun fikk servert ballen på blank goal fra 3 meter. De neste 25 minuttene fikk vi morsom, offensiv fotball, et kontringsvillig bortelag, men få store sjanser. Denne fasen ble avsluttet med at nevnte Hauge igjen slapp løs i Klepps straffefelt. En strengere dommer hadde kanskje blåst for obstruksjon. Men bare sekunder senere kom øyeblikket som endret kampbildet…

I min karriere som løkkefotballspiller har det alltid vært irriterende å spille mot middelmådige lag som hadde én god spiller som de plasserte i forsvar. En sånn fyr det er umulig å komme forbi og som hver gang han fikk ballen setter opp farlige kontringer. Sånn spiller Klepp. Jeg må dessverre si noen ord om landslagets og Klepps midtstopper Maria Thorisdottir. Denne dama var irriterende god i dag. Hun vant alle hodedueller. Og alle løpsdueller. Og alle andre dueller. Og alle taklinger. Og når hun vant ballen var hun også Klepps beste offensive spiller. Som løp fra alle. Og lyktes med alle finter. Og alle pasninger. I det 27. minutt fikk altså damehåndballandslagstrenerdattera tak i ballen, løp fra vår førsteforsvarer og banket av gårde en perfekt langpasning i Vålerengas bakrom, der Hege Hansen, verdens raskeste jærbu, parkerte vårt forsvar, og pirket ballen forbi Michelle Betos. Klepps første sjanse. Fryktelig enkelt. Drepende effektivt. Og dessverre – deja vu.

Etter dette ble kontringsrommene lukket, det begynte å knyte seg litt for oss framover, Klepp overtok styringa og trykka oss bakover, uten å skape det helt store.  Det gjorde heller ikke vi, men noen sjanser hadde vi da. Arianna Romeros skudd danset på streken og traff innsiden av stolpen, før ballen trillet i fanget på Klepps keeper, Theresa Nielsens avslutning snek seg på utsiden av motsatt stolpe, og kampen slutta som den begynte: med at vi (Teigen Allen) ikke traff ballen for åpent mål fra 3 meter etter innlegg fra høyre. Ved nærmere ettersyn lurer jeg på om Allen ikke ble snytt for straffe der. Men da hadde allerede Klepp økt til 2-0. Og da ble utfallet av kampen akkurat like trist som været på Klepp stadion.

Nå venter to nye bortekamper mot Fløya i cupen og Medkila i serien, og vi håper damene får mer luft under vingene i det høye nord.

Børsen (i dag står BB for bortelagets beste):

 

Michelle Betos 5

Ellen Wang 4

Jennie Nordin 4

Arianna Romero 6

Tina Dalgård 4

Aivi Luik 5

Gunnhildur Yrsa Jonsdottir 6 BB

Stephanie Verdoia 6

Theresa Nielsen 5

Johanne Fridlund 4

Maren Hauge 5

Innbyttere:

Elise Krieghoff 5

Teigen Allen (28 min)

Synne Sofie Christiansen (15 min)

 

 

Skrevet av Jerusalem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *