Engamorgen tirsdag 23. mai: Det koker i PostNord-ligaen!

Aron Dønnum (t.v.) var gårsdagens mann i Trysil. Madhusan Sandrakumar (t.h.) spilte også hele kampen. Foto: vif-fotball.no

Glem Eliteserien. Det er på nivå tre av norsk fotball at du finner de dramatiske kampene!

Vålerenga 2 med seier mot NIL-Trysil

 

Det er ikke ofte vi starter Engamorgen med en nyhetssak som baserer seg på noe så kjedelig som en liste over tørre kampfakta. Men av og til er fotballkamper så drøye at selv en rein oppramsing av hendelsene i kampen blir spennende.

 

Vålerenga møtte nemlig Nybergsund (eller NIL-Trysil som de heter sånn reint formelt) på bortebane i går, og oversikten til Altomfotball.no tyder på at kampen var høydramatisk. Et lite sammendrag av høydepunkter:

 

15 minutter: 0-1 (Aron Dønnum)

21 minutter: 1-1 (en bonde)

26 minutter: 2-1 (en bonde)

41 minutter: Falch ut, Klaesson inn.

58 minutter: 2-2 (Aron Dønnum)

81 minutter: 2-3 (Ulrik Mathisen)

83 minutter: Rødt kort til Klaesson.

 

Så der står altså Vålerenga 2 med en skjør ettmålsledelse, etter at kampen allerede har blitt snudd to ganger. Og siden man har bytta ut den ene keeperen, og fått utvist den andre, så må man stå med en utespiller i mål de siste åtte minuttene, pluss tillegg. Jeg kan kjenne på behovet for å bite negler bare av å tenke på det.

 

Rune Julsvik, som driver bloggen Sotahjørnets Venner følger rekruttlaget tett, og kunne fortelle på Facebook i går at Aron Dønnum ikke bare leverte to scoringer, men også var mannen som måtte trekke på seg keeperdrakt og hansker da Klaesson fikk marsjordren. Og bare for å krydre hele situasjonen litt ekstra vartet Dønnum, fortsatt ifølge Rune Julsvik, opp med kampens beste redning i sluttminuttene.

Wow. Det er åpenbart i PostNord-ligaen det er action (premiere på setning).

 

Klubbens hjemmesider la ut en sak om kampen sent i går kveld, og kommentarene Gard Holme gir underbygger følelsen av at det var en herlig seier.

– Det er disse kampene, hvor vi stiller et såpass ungt lag, som er morsomst å vinne. Vi har fortsatt en god del å gå på spillemessig, men tidvis er vi gode og innsatsen og holdningene til gutta er upåklagelig, sier Holme og legger til

– Når en av gutta kaster opp i garderoben etter kampslutt er vel det et tegn på at vi ga alt!

Dessuten tar vi med oss at den islandske unggutten Samuel Kari Fridjonsson endelig fikk sin debut for klubben, etter å ha vært korsbåndsskada i ni lange måneder.

 

 


 

”Ny” mann til Iskrigerne

 

Hockeyen jobber iherdig med å sette sammen troppen til neste sesong, og i går kom nyheten om at nok en kontrakt er i boks. Denne gangen er det Andreas Øksnes, backen som kom til Vålerenga fra Storhamar forrige sesong, som har signert en ny ett-årskontrakt.

 

Det er kanskje ikke helt på sin plass å ønske Andreas velkommen, siden han egentlig har vært hos oss hele veien, men å gratulere med ny kontrakt må være innafor!

 

Videointervju med Andreas kan du se i videovinduet under.

 

 


Nye innganger på Ullevaal

 

Som den flanøren jeg er har jeg plassert meg trygt på Vestbredden denne sesongen, sånn at jeg kan kjøpe sesongkort på Patriot-tribuna når den tid kommer. På bredden kan jeg stå og kose meg og nippe til en kaffe mens jeg mumler litt halvhjerta med på sanger. Samtidig kan jeg myse dels skeptisk og dels beundrende bort på supporterne i svingen. Ja, jeg har funnet min plass på tribunen, og er glad jeg slipper trengsel og ståk borte i Bendit. Dessuten kan jeg komme rett før avspark og spasere rett inn til den faste plassen min. Herlig! Hilsen Greger, 294 år gammel.

 

Men nå viser det seg at det å bevege seg mot slusene nærmere kampstart også vil bli en mulighet for de av dere som står i svingen. Istedenfor at alle må inn gjennom inngang 6, sånn som det har vært til nå, kan heretter de med sesongkort i Bendit bruke inngangene 4, 6 og 8. Dermed blir det forhåpentligvis bedre flyt, og kortere køer utafor Ullevaal i de kampene vi har igjen der.

Mer om dette kan du lese på Klanen.no!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *