Engamorgen torsdag 25. mai: Når enden er god er allting godt

Enar Jääger sendte Vålerenga videre i cupen Foto: Grydis.no

Gårsdagens breiale Engamorgen ble gjort til skamme i går kveld, for det ble ubehagelig dramatisk da Vålerenga tok seg videre i cupen på bekostning av Kråkerøy.

”Transportetappe!” kunne vi melde i gårsdagens Engamorgen. Og det så lenge ut til at det faktisk skulle bli en komfortabel ferd mot cupens tredje runde, da Vålerenga tok ledelsen både 1-0 og 2-0 før pause. Samtidig tikket det inn meldinger om at flere andre eliteserielag lå under i sine kamper. Det finnes jo ikke noe bedre resultat tidlig i cupen enn å gå sikkert videre selv, mens cupbombene detonerer én etter én rundt om kring i Norge.

 

De første 45 var ikke spesielt vakre eller velspilte, Vålerenga overbeviste ikke, og Kråkerøy hadde to ekstremt store sjanser. Allikevel var det vi som hadde ballen, det var vi som omsatte sjansene våre, og det føltes som om kampen var mer eller mindre trygg da lagene gikk til pause.

 

Men i går møtte vi et lag av underdogs som spilte sitt livs kamp mot selveste Vålerenga. Vi møtte en dommer som ikke turte å slå ned på det stygge spillet til Kråkerøy, noe som førte til at Vålerenga-spillerne ble trippende rundt, åpenbart redde for å pådra seg skader. Som vi skrev i Dagsavisen for en ukes tid siden: Fotball handler om marginer. Og når Vålerenga tillater seg å senke seg ett hakk, mens samtlige Kråkerøy-spillere opplever den kuleste kampen i karrierene sine, da er det plutselig jevnere enn man skulle tro.

 

Og da kan man fort oppleve det vi fikk se i går. At lilleputten biter fra seg, og ikke bare reduserer, men også utlikner og klarer å mure igjen bakover helt til ekstraomgangene, og videre til straffekonken. Det har skjedd hundre ganger før, men det er fortsatt helt utilgivelig at Vålerenga slipper seg ned på et nivå hvor man slurver bort en tomålsledelse mot et lag fra fjerde nivå.

 

Straffekonken så ut som en oppvisning i dårlige straffer fra begge lag, men heldigvis kunne Enar Jääger sette den avgjørende straffen og sikre avansement til slutt.

 

Alt i alt ble det en kjip kveld men med et positivt resultat i Fredrikstad i går. ”Skuffende” er ordet sjefen sjøl bruker når han skal beskrive kampen til VG: – Det er utrolig skuffende. En ting er at vi ikke scorer på våre sjanser, men når vi slipper inn mål rett etterpå, så får de blod på tann. Nå slapp vi heldigvis med skrekken, sier Deila

 

Én ting er uansett helt sikkert: Innsatsviljen og gutsen må opp adskillige hakk før kampen på søndag.


 

Og apropos kampen på søndag. Hvis du har tenkt å ta T-banen hjem fra Ullevaal burde du notere deg følgende informasjon som vi sakser fra klubbens hjemmesider:

 

T-baneringen er stengt mellom Blindern og Majorstua søndag 28. mai. 

 

Ved kampslutt vil ekstratog bli kjørt over Sinsen til Stortinget fra Ullevaal Stadion. Disse vil bli kjørt fra plattform retning Majorstuen. 

 

Linje 4 Vestli og 5 Sognsvann går fra vanlig plattform. Det samme gjelder rutetog i linje 5 som kjøres til Stortinget. Noe tregere avvikling i T-banetrafikken ved kampslutt må påregnes. 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *